Cele mai mari 5 tendințe în domeniul sănătății din 2021

Cursul schimbărilor bazate pe tehnologie a fost deviat anul acesta din cauza impactului pandemiei coronavirusului. În timp ce cei mai mari factori de schimbare sunt încă inteligența artificială (AI), internetul obiectelor (IoT) și alte patru domenii ale revoluției industriale, impactul lor a fost resimțit în moduri diferite decât am anticipat la începutul anului.

Accentul cercetării avansate în medicină, vaccinuri, asistență socială și sănătatea mediului cade acum pe abordarea crizei. Și fiecare tendință cheie, de la biotehnologie și medicină inteligentă la realitate virtuală și augmentată, orașe inteligente, înfrățire digitală și robotică, a avut propriul rol, potrivit Forbes.com.

Acestea sunt cinci predicții cu privire la modul în care medicina va continua să se desfășoare pe parcursul anului 2021. Deoarece noile vaccinuri și tratamente oferă o licărire de speranță că normalitatea se poate relua, descoperirile permise de ritmul accelerat de inovație pe care l-am văzut anul acesta ne pregătește pentru a face față noilor provocări.

Asistența medicală în fiecare aspect al vieții

În 2020, fiecare companie a trebuit să devină o companie tehnologică, deoarece datele și calculele au devenit esențiale pentru tot ceea ce facem. În 2021, fiecare companie vă învăța să devină și o companie de asistență medicală, deoarece protejarea angajaților și a clienților devine o cerință esențială pentru a face afaceri.

Aceasta va include măsuri de biosecuritate îmbunătățite, de la stațiile de igienizare la tehnologia de screening local și măsuri de carantină în locațiile în care personalul este necesar la fața locului și nu poate lucra de acasă. Inovația bazată pe tehnologie în acest sens ne va aduce măsuri de siguranță îmbunătățite și sisteme de avertizare timpurie pentru a reduce probabilitatea transmiterii unor boli contagioase.

Pentru unele companii, va fi în continuare mai sigur ca personalul să rămână îndepărtat până în 2021 și posibil pe tot parcursul anului. Aici vor exista și alte provocări, cum ar fi nevoia de a sprijini sănătatea mintală a lucrătorilor în timp ce jonglează cu responsabilitățile de acasă și de la locul de muncă. Fără contact zilnic față în față, managerilor le va fi mai dificil să evalueze dacă echipele lor sunt suprasolicitate sau dacă iau măsurile de precauție adecvate pentru a-și proteja sănătatea. Încă o dată, tehnologia își va juca rolul în atenuarea acestor pericole, de la aplicațiile pentru sănătate care ne monitorizează activitatea și ne reamintesc să facem pauze și exerciții, aplicații de meditație, și servicii terapeutice la distanță.

Îngrijire virtuală și medicină la distanță

Dacă este posibil să primiți același nivel de îngrijire la domiciliu ca la o vizită la o clinică medicală sau la un ambulatoriu, atunci cu siguranță are sens să o faceți. În special pentru întâlnirile minore și de rutină, numărul vizitelor virtuale a crescut în timpul pandemiei, iar analiștii Forrester prezic că va atinge un miliard până la sfârșitul anului 2020. De asemenea, se crede că, în 2021, o treime din programările de îngrijire virtuală vor fi legate de probleme de sănătate mentale.

O altă fațetă a acestei tendințe va fi dezvoltarea continuă a asistenților medicali roboți și autonomi capabili să lucreze în spitale sau chiar în casele oamenilor. Acestea vor reduce probabilitatea de infecție (o mare problemă în spitale chiar înainte de Covid). Acestea au și implicații asupra sănătății mintale – roboții însoțitori sunt introduși în casele de îngrijire din Marea Britanie; s-a dovedit că au reușit să reducă simptomele de singurătate și izolare socială.

Genomica și editarea genelor duc la alte descoperiri

Editarea genelor ne permite să influențăm trăsături specifice, atunci când noile proteine ​​sunt create prin divizarea celulelor existente. Aceste trăsături, cunoscute sub numele de fenotipuri, guvernează longevitatea celulei, capacitatea sa de a supraviețui împotriva leziunilor sau bolilor și a altor factori. Prin manipularea acestor fenotipuri prin tehnici precum CRISPR-Cas9, oamenii de știință au făcut deja multe progrese în tratamentul bolilor mortale, inclusiv distrofia musculară Duchenne, bolile de inimă și cancerul.

Datorită descoperirilor din acest domeniu, este probabil să vedem dezvoltarea accelerată a formelor de tratament cunoscute sub numele de „medicină de precizie”, în care medicamentele pot fi personalizate pentru a se potrivi cu profilul genetic al pacienților individuali, făcându-i mai eficienți, precum și mai puțin probabil pentru a provoca efecte secundare nedorite.

Tehnologia a fost, de asemenea, utilizată pentru a crea un „laborator pe un cip”, conceput pentru detectarea rapidă a infecției cu coronavirus. 

Și, dincolo de cazurile de utilizare medicală, metodele demonstrate de startup-ul din Marea Britanie, Tropic Biosciences, au fost folosite pentru a crea boabe de cafea fără cofeină, reducând costul și resursele cheltuite pentru decofeinizarea boabelor obișnuite. De asemenea, au creat banane rezistente la boli, care ar putea transforma o industrie care cheltuie în prezent un sfert din costurile sale de producție pentru combaterea bolilor.

Datele și AI determină trecerea la o asigurare și o acoperire medicală mai echitabile

Creșterea cantității de date colectate asupra stării noastre de sănătate, din interacțiunea noastră cu serviciile de sănătate, precum și cu propriile dispozitive și activități online, înseamnă că furnizorii au o imagine din ce în ce mai exactă a locului și momentului în care ar putea fi necesară intervenția.

Acest lucru va fi deosebit de important din punct de vedere financiar. Pandemia de coronavirus a fost costisitoare pentru industria medicală, veniturile scăzând cu 50% în SUA din cauza pacienților care evită spitalele și operațiile. Acest lucru va duce la o dependență sporită de instrumente de predicție bazate pe AI pentru a prognoza unde resursele pot fi utilizate cel mai eficient. 

AI, IoT și orașele inteligente ne îmbunătățesc capacitatea de a detecta și de a răspunde la viitoarele focare

De-a lungul pandemiei de coronavirus, accentul inovației orașelor inteligente a trecut la Așa cum fiecare companie se va concentra asupra asistenței medicale până în 2021 (a se vedea prima mea predicție în această postare), la fel și fiecare planificator de oraș și autoritatea municipală. Un cuvânt cheie este „rezistența”, cu resurse în creștere dedicate dezvoltării tehnologiei pentru a evita impactul catastrofal asupra pandemiilor și focarelor asupra vieților și economiilor. Sănătatea mediului înconjurător este, de asemenea, un accent major, cu inițiative bazate pe tehnologie care vizează reducerea poluării aerului și consolidarea rezilienței la schimbările climatice, cum ar fi creșterea temperaturii și a nivelului mării, susceptibile de a ocupa un loc central pe măsură ce trecem în anii ’20.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Cristiano Ronaldo, o nouă achiziție extravagantă. A plătit 1,6 milioane de euro pe loc

Lucrurile nu stau prea bine în vestiarul clubului italian Juventus și diferite rapoarte sugerează că viitorul lui Cristiano Ronaldo la club este incert. După înfrângerea umilitoare a clubului împotriva rivalului AC Milan, vedeta de fotbal în vârstă de 36 de ani a sărit peste sesiunea de antrenament pentru a vizita fabrica Ferrari din Maranello.

McLaren X Richard Mille | Cel mai puternic ceas inspirat de un supercar

Unul dintre cele mai uimitoare parteneriate de lux din lume tocmai a devenit mai interesant.

George Cloney și-a luat castel de ziua lui. Cum arată conacul de 10 mil. $?

George Clooney a împlinit 60 de ani pe 6 mai. De ziua lui, starul american și-a făcut cadou o casă de 10 milioane de dolari în sudul Franței.

Cindy Crawford, trucuri de frumusețe după 50 de ani

Cindy Crawford este o icoană a modei. Ea este probabil una dintre cele mai recunoscute supermodele care au existat și a arătat practic la fel pe parcursul celor 40 de ani în care a fost în centrul atenției.

Anunțul care a afectat Bitcoin. Piața criptomonedelor pierde 365 de miliarde de dolari

Tesla a apăsat frâna pentru plățile cu bitcoin. CEO companiei, Elon Musk, a anunțat pe Twitter că Tesla nu va mai accepta plata în Bitcoin pentru automobile. El și-a motivat decizia prin faptul că „mineritul de Bitcoin afectează mediul înconjurător”. Piața criptomonedelor a pierdut 365 de miliarde de dolari după acest anunț.

Una dintre cele mai idilice insule din Italia este COVID-free

Pe măsură ce Europa își face planuri ca să redeschidă treptat granițele pentru vizitatorii din străinătate, se fac ultimele pregătiri în destinațiile dornice să deschidă sezonul estival.

Norel, ceasul exclusivist creat de un român în Olanda

Se spune că viața bate filmul și că fiecare om trebuie să-și împlinească visul pentru care a fost hărăzit pe pământ. Este și cazul românului Albert Norel Venete care a părăsit România și s-a stabilit în Olanda. Albert a abandonat teologia și și-a urmat visul: acela de a crea ceasuri. Află-i în continuare povestea care iată că s-a materializat după 15 ani de muncă.

De la mașini rapide la haute couture. Ferrari intră în industria modei, cu o colecție de îmbrăcăminte de lux

Din anul 1947, Ferrari a fost văzut ca un simbol al vitezei, luxului și bogăției. Ferrari este un brand sinonim cu cele mai dorite mașini din lume.

Iubita lui Elon Musk a ajuns la spital. Care este motivul

Iubita lui Elon Musk , muziciana Grimes (31 de ani), a fost spitalizată în urma unui atac de panică. Solista a dezvăluit marți, 11 mai, în mediul online că a ajuns la spital.

Gigi Hadid combină două coafuri ale momentului și stabilește un nou trend

Gigi Hadid este unul dintre cele mai bine cotate fotomodele din lume. La numai cinci luni de la nașterea primul ei copil, ea a revenit pe podium pentru prezentarea colecției Versace toamnă/iarnă 2021. Modelul a deschis și a închis show-ul Versace.

Licitații | Un tablou de Basquiat, adjudecat la 93 de milioane de dolari

Semn al schimbării statutului pictorului, aceeași pânză a fost vândută acum douăzeci de ani pentru o sutime din prețul plătit marți.

Jeff Bezos construiește un mega-iaht de lux. Vezi imagini cu nava de 500 de milioane de dolari

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, va intra în curând în posesia unui iaht de lux pentru care a plătit 500 de milioane de dolari - dovadă că industria de nișă pentru miliardari este în plină desfășurare.

Antrenamentul TABATA pentru un corp perfect sculptat: ce avantaje oferă

20 de secunde de intensitate maximă, urmate de 10 secunde de odihnă timp de 4 minute: acesta este ritmul impus de antrenamentul TABATA capabil să tonifice corpul în timp record.

hourglass_full 4 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Logomania | În 2021, logourile mărcilor devin bijuterii pentru nas și buze

„Moda revine” – deși este un slogan repetat frecvent, trebuie să recunoaștem că este una dintre regulile care guvernează lumea trendurilor. Ceea ce odată era considerat kitschos și fără gust, astăzi poate fi un adevărat hit. Acesta este și cazul logomaniei – moda pentru expunerea logo-urilor unor branduri renumite.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Valentino lansează prima sa colecție de machiaj

Casa Valentino este hotărâtă să cucerească industria de frumusețe, dezvăluind lansarea primei sale linii de machiaj. Produsele Valentino Beauty nu vor fi dezvăluite până pe 31 mai.

hourglass_full 9 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Zara își propune să cucerească și industria de beauty cu o linie de cosmetice

Lansarea globală a noii linii de cosmetice a gigantului Inditex, Zara Beauty, va fi inaugurată oficial pe 12 iunie, în contextul în care compania a pregătit evenimentul timp de 18 luni, scrie Vogue.

hourglass_full 11 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Olivia Palermo lansează Olivia Palermo Beauty, dulapul suprem de frumusețe

Influencerul de modă Olivia Palermo, de 35 de ani, intră în afacerile cu cosmetice. Vedeta își lansează propria marcă ce conține produse concepute ca „esențialul unui dulap de frumusețe”.

hourglass_full 18 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Rose Hermès: noul capitol de frumusețe este o sărbătoare a rozului în toate nuanțele sale

Tradiție și inovație legate de savoir faire caracteristic - aceștia sunt cei trei stâlpi ai mărcii pe care Hermès o reimaginează. Acum, Hermès Beauty își extinde universul cu cel mai recent capitol care urmează sublimelor rujuri Rouge Hermès.

hourglass_full 19 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH