Cele 8 teme care vor defini agenda modei în 2021

Fiecare dintre cele 8 teme definitorii din raportul anual al McKinsey & Company, The State of Fashion 2021, examinează o perturbare majoră declanșată de Covid-19 și prezintă modul de depășire a obstacolelor.

Anul trecut va intra în istorie ca unul dintre cele mai provocatoare pentru industria modei, marcat de scăderea vânzărilor, schimbarea comportamentului clienților și întreruperea lanțurilor de aprovizionare. În plus față de o criză umanitară care afectează viața a miliarde de oameni, Covid-19 este catalizatorul unei crize economice aprofundate. La fel ca multe alte sectoare, industria modei se află în mijlocul unei adversități fără precedent, cu venituri și marje sub presiune. Cu toate acestea, peisajul în mișcare creează și zone de impuls și, în ciuda impactului continuu și larg răspândit al pandemiei, unele companii de modă dezvoltă noi modalități de a concura.

Pandemia a agravat cererea pentru toate lucrurile digitale, ceea ce, la rândul său, a permis inovarea, eficiența și noi modalități de extindere a afacerilor. Schimbarea este permanentă și va continua să creeze oportunități de a construi modele de operare mai inteligente, mai inteligente și propuneri diferențiate ale clienților, care sunt mai personalizate pentru fiecare client. În egală măsură, criza a subliniat necesitatea de a trece la modalități de lucru mai durabile și responsabile în toate domeniile lanțului valoric. Pe măsură ce numărul jucătorilor de modă care răspunde acestei nevoi continuă să crească, se va dovedi a fi un avantaj pe termen lung pentru companii, muncitori, clienți și planetă.

Principalul motor al creșterii în anul următor va continua să fie canalele digitale, reflectând faptul că oamenii din multe țări rămân reticenți să se adune în medii aglomerate. Scenariul de recuperare anterioară anticipează o creștere digitală dinamică în toate zonele geografice în 2021 comparativ cu 2019, cu o creștere online de peste 30% în Europa și SUA și o creștere de peste 20% pe piața chineză deja foarte digitalizată.

Cele 8 teme ale industriei modei care vor stabili agenda în 2020:

1. Cerere diminuată

După cea mai profundă recesiune din ultimele decenii, economia globală se așteaptă să-și revină parțial anul viitor, dar creșterea economică va rămâne diminuată față de nivelurile pre-pandemice. Deoarece este puțin probabil ca și cererea de modă să revină din cauza puterii restrânse de cheltuieli pe fondul șomajului și a inegalităților în creștere, companiile ar trebui să profite de noi oportunități și să dubleze categoriile, canalele și teritoriile care depășesc performanța.

2. Sprint digital

Adoptarea digitală a crescut în timpul pandemiei, multe mărci devenind în cele din urmă online și entuziaștii care acceptă inovații digitale, cum ar fi livestreaming, chat video de servicii pentru clienți și cumpărături sociale. Pe măsură ce mediul online se accelerează și cumpărătorii solicită interacțiuni digitale din ce în ce mai sofisticate, jucătorii de modă trebuie să optimizeze experiența online și mixul de canale, găsind în același timp modalități convingătoare de a integra atingerea umană.

3. Căutarea dreptății

Consumatorii au devenit mai conștienți de situația angajaților vulnerabili din lanțul valoric al modei. Pe măsură ce impulsul schimbării se dezvoltă alături de campaniile pentru a pune capăt exploatării, consumatorii se vor aștepta ca mărcile să ofere mai multă demnitate, securitate și justiție lucrătorilor din întreaga industrie globală.

4. Călătorii întrerupte

Sectorul comerțului cu amănuntul pentru călătorii rămâne grav afectat și cumpărăturile de destinație au suferit pe tot parcursul anului 2020. Având în vedere că turismul internațional va rămâne redus anul acesta și cumpărătorii care se confruntă cu întreruperi suplimentare ale călătoriilor, companiile vor trebui să se angajeze mai bine cu consumatorii locali, să facă investiții strategice pe piețe, asistând la o recuperare mai puternică. și debloca noi oportunități pentru a menține clienții la cumpărături.

5. Mai puțin înseamnă mai mult

După ce a demonstrat că mai multe produse și colecții nu dau neapărat rezultate financiare mai bune, Covid-19 a evidențiat necesitatea unei schimbări a mentalității de rentabilitate. Companiile trebuie să reducă complexitatea și să găsească modalități de a crește vânzarea la prețuri complete pentru a reduce nivelurile de inventar, adoptând o abordare axată pe cerere a strategiei lor de sortiment, stimulând în același timp o reactivitate flexibilă în sezon, atât pentru produse noi, cât și pentru reaprovizionare.

6. Investiții oportuniste

Polarizarea performanței în industria modei s-a accelerat în timpul pandemiei, pe măsură ce decalajul s-a mărit între cele mai performante companii și restul. Având unii jucători deja falși și alții menținuți pe linia de plutire de subvențiile guvernamentale, ne așteptăm ca activitatea de M&A să crească pe măsură ce companiile manevrează pentru a lua cote de piață, a debloca noi oportunități și a extinde capacitățile.

7. Parteneriate mai profunde

Prin expunerea vulnerabilității partenerilor de achiziții, a slăbiciunii contractelor și a riscurilor unei amprente concentrate a furnizorilor, criza a accelerat multe dintre schimbările pe care companiile le făceau deja pentru a reechilibra lanțul de aprovizionare. Pentru a atenua viitoarele rupturi, jucătorii de modă ar trebui să se îndepărteze de relațiile tranzacționale în favoarea unor parteneriate mai profunde care să aducă o mai mare agilitate și responsabilitate.

8. Revoluția muncii

Promis de schimbările fundamentale în modul în care au funcționat companiile în timpul pandemiei și de nevoia de a conduce performanța în anii următori, este posibil să apară un nou model de muncă durabil. Prin urmare, companiile ar trebui să își perfecționeze amestecurile de muncă la distanță și la fața locului, să investească în recalificarea talentelor și să insufle un sentiment mai mare de scop comun și apartenență pentru angajații care continuă să își reconsidere propriile priorități.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Antonia și Alex Velea, planuri mari de nuntă

Antonia și Alex Velea vor face pasul cel mare anul acesta, după mai bine de 8 ani de relație.

Preziceri incredibile despre COVID-19

SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, va deveni un virus mult mai puțin periculos pe măsură ce devine endemic.

Prada dezlănțuie puterea tactilității și culorii pentru toamna anului 2021

Miuccia Prada și Raf Simons s-au jucat cu texturi tactile și juxtapuneri de culoare. Rezultatul a fost cu totul fascinant și fermecător.

Harry Winston reinventează crizantema cu noul ceas bijuterie

O floare cu petale din piatre prețioase este imortalizată pe ceas de renumitul bijutier american și producător de ceasuri elvețiene Harry Winston.

Moda își pune speranța în administrația Biden

În această săptămână, toată lumea va vorbi despre noua administrație de la Casa Albă, inclusiv Prada și restul spectacolelor pentru bărbați din Milano și Paris.

De ce este atât de greu să creezi o experiență de lux?

Brandurile de lux trebuie să înțeleagă că toți clienții se așteaptă la o experiență distinctă și luxoasă atunci când își vizitează magazinele - dar și atunci când o fac online.

Naomi Osaka este noua imagine Louis Vuitton

Naomi Osaka va apărea în campania de primăvară-vară 2021 a casei franceze Louis Vuitton după ce a fost numită noul lor ambasador al mărcii.

Vila perfectă din mijlocul mării

Când spunem casă de vis, la ce ne referim cu adevărat?

Cele mai puternice pașapoarte din lume

Într-o lume fără Covid19, mulți dintre noi ne-am planifica întoarcerea dintr-o destinație îndepărtată sau metropolă unde am petrecut vacanța.

Casa în care a locuit Michelle Pfeiffer, de vânzare! Imagini cu „palatul” din Pacific Palisades

Un conac din anii '30 din Pacific Palisades, care a fost locuit de multe celebrități, a ieșit pe piață pentru prima dată în 20 de ani.

Supermodelul român de talie internaţională, mamă pentru prima oară

Diana Dondoe, topmodelul român care a devenit imaginea Balenciaga sau Celine, este în culmea fericirii. Frumoasa brunetă va deveni mămică pentru prima oară, la vârsta de 38 de ani.

Cât timp va mai domni imperiul Kardashian?

Reality-show-ul familiei Kardashian-Jenner se apropie de final, au vândut mai multe dintre principalele lor proiecte și una dintre cele mai strategice asociații personale pare să se încheie. Una dintre cele mai urmărite familii din lume se află încă o dată la un pas de reinventare.

Naomi Osaka este noua imagine Louis Vuitton

Naomi Osaka va apărea în campania de primăvară-vară 2021 a casei franceze Louis Vuitton după ce a fost numită noul lor ambasador al mărcii.

hourglass_full 2 day ago format_list_bulleted FASHION
Ralph & Russo, decizie importantă! Va afecta show-urile viitoare de modă

Tamara Ralph și Michael Russo dau vina pe restricțiile antiCOVID-19 pentru decizia lor de a anula prezentarea colecției primăvară 2021.

hourglass_full 4 day ago format_list_bulleted FASHION
Cele mai bune campanii de modă primăvară 2021

Sezonul de primăvară 2021 a fost neexplorat pentru industria modei. Multe mărci, de la New York și Londra la Milano și Paris, au folosit canale video și social media pentru a-și prezenta colecțiile, renunțând la prezentările tradiționale de pe pistă.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted FASHION
Chanel dezvăluie data și locația pentru următorul spectacol de croazieră

Casa de lux franceză intenționează să prezinte colecția de croazieră pe 4 mai, la Carrières de Lumières din Les Baux-de-Provence.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted FASHION
Cele 8 teme care vor defini agenda modei în 2021

Fiecare dintre cele 8 teme definitorii din raportul anual al McKinsey & Company, The State of Fashion 2021, examinează o perturbare majoră declanșată de Covid-19 și prezintă modul de depășire a obstacolelor.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted FASHION
Chris Hemsworth, noul Brand Ambassador Hugo Boss

Actorul de la Hollywood își extinde rolul alături de marca germană Hugo Boss.

hourglass_full 7 day ago format_list_bulleted FASHION