Viitorul cumpărăturilor online

Pentru multe mărci, să-și satisfacă clienții este esențială pentru misiune, deoarece boom-ul comerțului electronic în timpul pandemiei nu prezintă semne de retragere. În al treilea trimestru al anului 2020, vânzările din comerț electronic au crescut cu 37% comparativ cu aceeași perioadă din 2019, potrivit cifrelor oficiale, oferite de Business of Fashion.

Dar cu opțiuni ample pentru orice, de la lenjerie intimă până la produse de îngrijire a pielii, cumpărătorii au așteptări ridicate și toleranță mică la greșeli. Unele dintre mărcile de servicii adoptate ca măsuri stopgap - cum ar fi livrarea în aceeași zi sau chaturile live online cu asociații magazinelor - devin dispozitive permanente.

Șase predicții care vor defini viitorul cumpărăturilor online

Serviciul online pentru clienți online este aici pentru a rămâne

Când clienții au trecut la cumpărături online în timpul pandemiei, mulți încă se așteptau la același serviciu personalizat pe care l-au primit în magazine. Instrumentele și tacticile dezvoltate înainte de pandemie - chatbots și mesaje de ziua următoare de la echipa de socializare - nu l-au eliminat.

Când s-au închis magazinele, comercianții au trebuit să răspundă la e-mailuri sau să ofere sfaturi în chat-urile online. Noua tehnologie a făcut ca angajații să poată vorbi mai ușor cu clienții prin social media.

Livrarea în ore, nu în zile

Pentru mulți clienți, transportul de două zile nu mai este suficient de rapid. Un sondaj PwC din 2018 a arătat că mai mult de 40% dintre respondenți au spus că vor plăti pentru transportul în aceeași zi și 23% au spus că vor plăti pentru livrarea care vine în termen de trei ore.

Aceste cifre au crescut probabil, pe măsură ce consumatorii obișnuiau să facă cumpărături în magazine, cu reticență, treceau la comerțul electronic. Unii comercianți cu amănuntul s-au asociat cu servicii de livrare de ultimul kilometru, cum ar fi Instacart și Postmates, pentru a efectua livrări în aceeași zi, folosindu-și magazinele ca mini centre de distribuție care permit, de asemenea, cumpărarea online, ridicarea în magazin sau cumpărarea online, returnarea- in magazin.

Tehnologia potrivită

Trecerea rapidă către comerțul electronic poate crea o nouă cerere pentru haine care nu trebuie încercate. Comercianții cu amănuntul care doresc să reducă numărul de returnări ar putea orienta clienții către tehnologia de potrivire virtuală.

Linia dintre comerț și conținut se va estompa mai mult

Milenarii fac cumpărături online în timp ce urmăresc seriale și filme pe Netflix.

„Mereu am crezut că ținutele (unui personaj) erau atât de interesante în acel serial și le-am căutat tot timpul pe Google”, a spus un utilizator de Instagram. „Poate ar trebui să existe un serviciu în care să existe un cod QR cu fiecare episod și apoi puteți găsi articolele care pot fi cumpărate.”

Jocurile sunt următoarea strategie de marketing

Pe parcursul pandemiei, jocurile, mai mult decât pâinea de casă și puzzle-urile, au devenit o distracție pentru aproape fiecare consumator. Un raport al Grupului NPD din noiembrie a constatat că patru din cinci consumatori americani au jucat un joc video în ultima lună, număr care a crescut cu șase puncte procentuale de la an la an.

În decembrie, Balenciaga a lansat cea mai recentă colecție sub forma unui joc numit „Afterworld: The Age of Tomorrow”, în care jucătorii sunt invitați să navigheze într-o țară fantastică pe cinci niveluri prevăzută de directorul de creație Demna Gvasalia, începând de la un magazin de vânzare cu amănuntul continuând printr-o pădure.

Mărcile nu trebuie să-și creeze propriile lor jocuri pentru a se alătura tendinței: pot colabora cu jocuri pentru a crea avatare. Mărcile pot câștiga bani direct prin crearea de haine virtuale pe care oamenii le pot cumpăra cu puncte câștigate din jocuri 

Experiența „magazinului” online

De ani de zile, comercianții au cheltuit timp, bani și inteligență semnificativă pentru a-și promova magazinele ca „experiențe”, indiferent dacă asta însemna instalații de muzeu sau pârtii de schi pe coridoarele mallurilor. În schimb, comerțul electronic a rămas în mare parte limitat la selectarea articolelor.

Cu tehnologia de realitate virtuală, cumpărăturile online ar putea semăna mai mult cu magazine fizice sau cu medii complet diferite, spun experții.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Antonia și Alex Velea, planuri mari de nuntă

Antonia și Alex Velea vor face pasul cel mare anul acesta, după mai bine de 8 ani de relație.

Preziceri incredibile despre COVID-19

SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, va deveni un virus mult mai puțin periculos pe măsură ce devine endemic.

Prada dezlănțuie puterea tactilității și culorii pentru toamna anului 2021

Miuccia Prada și Raf Simons s-au jucat cu texturi tactile și juxtapuneri de culoare. Rezultatul a fost cu totul fascinant și fermecător.

Harry Winston reinventează crizantema cu noul ceas bijuterie

O floare cu petale din piatre prețioase este imortalizată pe ceas de renumitul bijutier american și producător de ceasuri elvețiene Harry Winston.

Moda își pune speranța în administrația Biden

În această săptămână, toată lumea va vorbi despre noua administrație de la Casa Albă, inclusiv Prada și restul spectacolelor pentru bărbați din Milano și Paris.

De ce este atât de greu să creezi o experiență de lux?

Brandurile de lux trebuie să înțeleagă că toți clienții se așteaptă la o experiență distinctă și luxoasă atunci când își vizitează magazinele - dar și atunci când o fac online.

Naomi Osaka este noua imagine Louis Vuitton

Naomi Osaka va apărea în campania de primăvară-vară 2021 a casei franceze Louis Vuitton după ce a fost numită noul lor ambasador al mărcii.

Vila perfectă din mijlocul mării

Când spunem casă de vis, la ce ne referim cu adevărat?

Cele mai puternice pașapoarte din lume

Într-o lume fără Covid19, mulți dintre noi ne-am planifica întoarcerea dintr-o destinație îndepărtată sau metropolă unde am petrecut vacanța.

Casa în care a locuit Michelle Pfeiffer, de vânzare! Imagini cu „palatul” din Pacific Palisades

Un conac din anii '30 din Pacific Palisades, care a fost locuit de multe celebrități, a ieșit pe piață pentru prima dată în 20 de ani.

Supermodelul român de talie internaţională, mamă pentru prima oară

Diana Dondoe, topmodelul român care a devenit imaginea Balenciaga sau Celine, este în culmea fericirii. Frumoasa brunetă va deveni mămică pentru prima oară, la vârsta de 38 de ani.

Cât timp va mai domni imperiul Kardashian?

Reality-show-ul familiei Kardashian-Jenner se apropie de final, au vândut mai multe dintre principalele lor proiecte și una dintre cele mai strategice asociații personale pare să se încheie. Una dintre cele mai urmărite familii din lume se află încă o dată la un pas de reinventare.

Viitorul industriei blănurilor

Criza Covid-19 a lovit un sector aflat deja în declin. Cu toate acestea, vânzătorii de blănuri sunt optimiști în privința perspectivelor sectorului.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Imperiul Swarovski își pierde strălucirea

Nori împânziți de cristale reflectați într-un iaz, un candelabru cu cristale supradimensionate înconjurat de oglinzi: sediul imperiului Swarovski este la fel de strălucitor ca un cristal - dar strălucirea nu poate distrage atenția de la disputa amară din sânul familiei asupra viitorului companiei.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
CES 2021: La ce să ne așteptăm la primul eveniment complet digital?

Gadgeturi de dezinfectat suprafețe, echipamente de fitness de generație următoare și roboți care vă ajută să gătiți cina. Acestea sunt câteva dintre numeroasele produse noi așteptate să fie dezvăluite săptămâna aceasta la Consumer Electronics Show, conferința tehnologică anuală, care de obicei dă tonul celor mai mari tendințe ale anului.

hourglass_full 7 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
LVMH încheie achiziția Tiffany și numește un nou CEO

Lucrurile mari sunt rezervate bijutierului de patrimoniu. Călătoria lungă pentru a aduce Tiffany & Co. sub umbrela LVMH a ajuns în cele din urmă la final.

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Viitorul cumpărăturilor online

Pentru multe mărci, să-și satisfacă clienții este esențială pentru misiune, deoarece boom-ul comerțului electronic în timpul pandemiei nu prezintă semne de retragere. În al treilea trimestru al anului 2020, vânzările din comerț electronic au crescut cu 37% comparativ cu aceeași perioadă din 2019, potrivit cifrelor oficiale, oferite de Business of Fashion.

hourglass_full 11 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Vânzările Tiffany cresc în ciuda pandemiei

Veniturile companiei de bijuterii sunt pe creștere, pe măsură ce achiziția de 16 miliarde de dolari a LVMH se va finaliza în această săptămână.

hourglass_full 12 day ago format_list_bulleted ECONOMIC