Van Cleef & Arpels îți aduce baletul pe încheietura mâinii

Noul ceas bijuterie Van Cleef & Arpels este atât balet, cât și musical pentru încheietura mâinii. Și vine într-o cutie de prezentare care amplifică sunetul.

Noua colecție Lady Arpels Ballerines Musicales de la Van Cleef & Arpels reprezintă tipul de orologie pentru femei care este cel mai probabil să se aprecieze în valoare: bijuterii deosebite, extrem de tehnice și ultra rare.

Doar trei piese sunt disponibile în prezent și, datorită expertizei minuțioase necesare pentru a crea fiecare piesă - doar mișcarea a fost realizată în curs de șapte ani - doritoare vor fi probabil multe. Acesta combină un disc de cutie muzicală cu o funcție mecanică de repetare a minutelor carillon; împreună, cântă muzică sincronizată cu o animație la cerere a balerinelor dansând printr-o deschidere de pe cadran. Dcorarea, pictarea și gravarea complicată a bijuteriilor - toate sunt realizate, desigur, de mână - și aveți atât o operă de artă mecanică, vizuală, cât și audibilă.

La fel ca multe dintre piesele lui Van Cleef, colecția amintește de o epocă trecută, când obiecte realizate rafinat erau norma. Colecția reprezintă bijuteriile de balet ale celebrului coregraf parizian George Balanchine, cofondator al New York City Ballet. Fiecare ceas are o temă care corespunde muzicii atribuite fiecăruia dintre cele trei acte ale baletului: „Pelléas et Mélisande, Op. 80 ”de Gabriel Fauré (1898) pentru smaralde; „Capriccio pentru pian și orchestră” de Igor Stravinsky (1929) pentru rubine; și „Simfonia nr. 3 (1875)” a lui Piotr Ilici Ceaikovski pentru diamante.

În timp ce sună muzica, balerinele pictate în diferite ipostaze de dans plutesc pe un disc care se rotește printr-o deschidere puțin mai mare decât cea a unui afișaj tipic de fază lunară. Aici, deschiderea este menită să reprezinte o scenă, înconjurată de perdele sculptate, gravate și pictate manual. Atât draperiile, cât și balerinele sunt încrustate cu smaralde și rubine. Scena este pavată cu diamante, iar pe cadranul superior se află un candelabru în cascadă peste scenă. Diamantele laterale ale carcasei sunt de asemenea aranjate astfel încât să cadă ca niște pliuri de țesătură peste coroane. Cea poziționată la ora 2 este acoperită cu o piatră prețioasă în conformitate cu fiecare temă - smarald, rubin sau diamant.

Carcasa din aur de 18 karate de 44,5 mm este setată cu 7,92 carate de diamante. Funda este deschisă, dezvăluind o gravură în basorelief a unei balerine care poziționează în poziție de atitudine în fața buticului Van Cleef & Arpels 5th Avenue din New York, unde Claude Arpels l-a găzduit pe George Balanchine în 1966 pentru o vizionare privată.

Fiecare vine cu o cutie de marchetare din lemn de mesteacăn și nuc, creată în parteneriat cu luthiers (reparatori de instrumente cu coarde) și experți în acustică și îmbogățită cu un amplificator electronic. Prețul este la cerere.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Antonia și Alex Velea, planuri mari de nuntă

Antonia și Alex Velea vor face pasul cel mare anul acesta, după mai bine de 8 ani de relație.

Preziceri incredibile despre COVID-19

SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, va deveni un virus mult mai puțin periculos pe măsură ce devine endemic.

Prada dezlănțuie puterea tactilității și culorii pentru toamna anului 2021

Miuccia Prada și Raf Simons s-au jucat cu texturi tactile și juxtapuneri de culoare. Rezultatul a fost cu totul fascinant și fermecător.

Harry Winston reinventează crizantema cu noul ceas bijuterie

O floare cu petale din piatre prețioase este imortalizată pe ceas de renumitul bijutier american și producător de ceasuri elvețiene Harry Winston.

Moda își pune speranța în administrația Biden

În această săptămână, toată lumea va vorbi despre noua administrație de la Casa Albă, inclusiv Prada și restul spectacolelor pentru bărbați din Milano și Paris.

De ce este atât de greu să creezi o experiență de lux?

Brandurile de lux trebuie să înțeleagă că toți clienții se așteaptă la o experiență distinctă și luxoasă atunci când își vizitează magazinele - dar și atunci când o fac online.

Naomi Osaka este noua imagine Louis Vuitton

Naomi Osaka va apărea în campania de primăvară-vară 2021 a casei franceze Louis Vuitton după ce a fost numită noul lor ambasador al mărcii.

Vila perfectă din mijlocul mării

Când spunem casă de vis, la ce ne referim cu adevărat?

Cele mai puternice pașapoarte din lume

Într-o lume fără Covid19, mulți dintre noi ne-am planifica întoarcerea dintr-o destinație îndepărtată sau metropolă unde am petrecut vacanța.

Casa în care a locuit Michelle Pfeiffer, de vânzare! Imagini cu „palatul” din Pacific Palisades

Un conac din anii '30 din Pacific Palisades, care a fost locuit de multe celebrități, a ieșit pe piață pentru prima dată în 20 de ani.

Supermodelul român de talie internaţională, mamă pentru prima oară

Diana Dondoe, topmodelul român care a devenit imaginea Balenciaga sau Celine, este în culmea fericirii. Frumoasa brunetă va deveni mămică pentru prima oară, la vârsta de 38 de ani.

Cât timp va mai domni imperiul Kardashian?

Reality-show-ul familiei Kardashian-Jenner se apropie de final, au vândut mai multe dintre principalele lor proiecte și una dintre cele mai strategice asociații personale pare să se încheie. Una dintre cele mai urmărite familii din lume se află încă o dată la un pas de reinventare.

Vila perfectă din mijlocul mării

Când spunem casă de vis, la ce ne referim cu adevărat?

hourglass_full 3 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Casa în care a locuit Michelle Pfeiffer, de vânzare! Imagini cu „palatul” din Pacific Palisades

Un conac din anii '30 din Pacific Palisades, care a fost locuit de multe celebrități, a ieșit pe piață pentru prima dată în 20 de ani.

hourglass_full 4 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Primul ceas de mână care folosește rezonanța acustică

Vianney Halter, ceasornicarul elvețian, recunoscut pe scară largă pentru deschiderea renascenței independente a ceasornicăriei cu ceasul său de mână retro-futurist, Antiqua, în 1998, tocmai a lansat un nou ceas.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Cel mai complicat ceas de mână din lume, scos la licitație

La vremea sa, ceasul Vacheron Constantin Tour d'Ile era cel mai complicat ceas de mână din lume. Creat în 2005 pentru a marca 250 de ani de la înființarea Vacheron Constantin, piesa a reunit 16 complicații într-un singur ceas. Are 834 de componente, iar crearea sa a necesitat apoi peste 10.000 de ore de cercetare și dezvoltare. Ceea ce explică faptul că au fost produse doar șapte exemplare.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Artcurial: vânzările de iarnă se reiau în Monaco

Cunoscută pentru calitatea și raritatea loturilor scoase la licitație, casa de licitații Artcurial revine pe Riviera pentru a șasea oară. În perioada 17-21 ianuarie, la Hôtel Hermitage sunt programate șase schimburi.

hourglass_full 7 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Inelul inteligent care poate detecta Covid-19

Un nou studiu sugerează că tehnologia de monitorizare biometrică a inelului inteligent ar putea indica boli precum Covid-19.

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN