Revenirea Gucci dă un impuls grupului de lux Kering. Venituri uriașe în primul trimestru!

Noua strategie „întotdeauna activă” a lui Gucci a intrat în viteză în primul trimestru, permițând brandului vedetă al grupului Kering să revină la o creștere pozitivă cu un flux constant de activări cu amănuntul, colecții capsulă, colaborări și povestiri digitale.

Veniturile Gucci în primele trei luni ale anului 2021 s-au îmbunătățit cu 24,6% în termeni organici față de primul trimestru al anului 2020, la 2,17 miliarde de euro. Vânzările organice ale megabrandului italian au scăzut cu 10,3 la sută în al patrulea trimestru, înspăimântând investitorii.

„Suntem foarte mulțumiți de execuția strategiei de la Gucci”, a declarat marți analiștilor Jean-Marc Duplaix, director financiar la Kering. „Multe inițiative sunt acum în vigoare pentru a valorifica pe deplin potențialul mărcii”.

Colaborările cu The North Face, Ken Scott și personajul Doraemon au fost printre proiectele care au stimulat veniturile Gucci în primul trimestru. Potrivit estimărilor Duplaix, marca va ține pasul în 2021. Iminenta lansare a produselor din colecția Ouverture a lui Alessandro Michele, noul model de geantă de mână din bambus și colecția Aria, cu mash-up-ul rădăcinilor ecvestre ale mărcii, design-urile din epoca Tom Ford și pirateria creativă a siluetelor și logo-urilor de la marca soră Balenciaga, vor ajuta Gucci.

„Acesta este exact genul de lucru pe care ar trebui să-l facă Gucci - în opinia noastră - pentru a reaprinde interesul tânărului chinez pentru marcă”, a spus analistul de lux al Bernstein, Luca Solca. Alimentat de impulsul ridicat de două cifre în Asia-Pacific și, de asemenea, în America de Nord, veniturile totale Kering au revenit peste nivelurile pre-pandemice, în creștere cu 5,5% față de primul trimestru din 2019. Veniturile consolidate ale grupului francez de lux au crescut cu 25,8%, respectiv 3,89 miliarde de euro în primul trimestru.

François-Henri Pinault, președinte și director executiv al Kering, a trâmbițat o performanță puternică de top. „Creșterea a fost consecventă în toate casele noastre și suntem deosebit de mulțumiți de impulsul Gucci în timp ce marca începe sărbătoarea centenară”, a spus el într-o declarație care dezvăluie rezultatele, publicate după închiderea bursei de la Paris. „În timp ce 2021 ar trebui să se confrunte în continuare cu un anumit impact din cauza crizei de sănătate, strategia, poziționarea și creativitatea caselor noastre vor permite fiecăreia dintre ele să prospere în mediul actual.”
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Cristiano Ronaldo, o nouă achiziție extravagantă. A plătit 1,6 milioane de euro pe loc

Lucrurile nu stau prea bine în vestiarul clubului italian Juventus și diferite rapoarte sugerează că viitorul lui Cristiano Ronaldo la club este incert. După înfrângerea umilitoare a clubului împotriva rivalului AC Milan, vedeta de fotbal în vârstă de 36 de ani a sărit peste sesiunea de antrenament pentru a vizita fabrica Ferrari din Maranello.

McLaren X Richard Mille | Cel mai puternic ceas inspirat de un supercar

Unul dintre cele mai uimitoare parteneriate de lux din lume tocmai a devenit mai interesant.

George Cloney și-a luat castel de ziua lui. Cum arată conacul de 10 mil. $?

George Clooney a împlinit 60 de ani pe 6 mai. De ziua lui, starul american și-a făcut cadou o casă de 10 milioane de dolari în sudul Franței.

Cindy Crawford, trucuri de frumusețe după 50 de ani

Cindy Crawford este o icoană a modei. Ea este probabil una dintre cele mai recunoscute supermodele care au existat și a arătat practic la fel pe parcursul celor 40 de ani în care a fost în centrul atenției.

Anunțul care a afectat Bitcoin. Piața criptomonedelor pierde 365 de miliarde de dolari

Tesla a apăsat frâna pentru plățile cu bitcoin. CEO companiei, Elon Musk, a anunțat pe Twitter că Tesla nu va mai accepta plata în Bitcoin pentru automobile. El și-a motivat decizia prin faptul că „mineritul de Bitcoin afectează mediul înconjurător”. Piața criptomonedelor a pierdut 365 de miliarde de dolari după acest anunț.

Una dintre cele mai idilice insule din Italia este COVID-free

Pe măsură ce Europa își face planuri ca să redeschidă treptat granițele pentru vizitatorii din străinătate, se fac ultimele pregătiri în destinațiile dornice să deschidă sezonul estival.

Norel, ceasul exclusivist creat de un român în Olanda

Se spune că viața bate filmul și că fiecare om trebuie să-și împlinească visul pentru care a fost hărăzit pe pământ. Este și cazul românului Albert Norel Venete care a părăsit România și s-a stabilit în Olanda. Albert a abandonat teologia și și-a urmat visul: acela de a crea ceasuri. Află-i în continuare povestea care iată că s-a materializat după 15 ani de muncă.

De la mașini rapide la haute couture. Ferrari intră în industria modei, cu o colecție de îmbrăcăminte de lux

Din anul 1947, Ferrari a fost văzut ca un simbol al vitezei, luxului și bogăției. Ferrari este un brand sinonim cu cele mai dorite mașini din lume.

Iubita lui Elon Musk a ajuns la spital. Care este motivul

Iubita lui Elon Musk , muziciana Grimes (31 de ani), a fost spitalizată în urma unui atac de panică. Solista a dezvăluit marți, 11 mai, în mediul online că a ajuns la spital.

Gigi Hadid combină două coafuri ale momentului și stabilește un nou trend

Gigi Hadid este unul dintre cele mai bine cotate fotomodele din lume. La numai cinci luni de la nașterea primul ei copil, ea a revenit pe podium pentru prezentarea colecției Versace toamnă/iarnă 2021. Modelul a deschis și a închis show-ul Versace.

Licitații | Un tablou de Basquiat, adjudecat la 93 de milioane de dolari

Semn al schimbării statutului pictorului, aceeași pânză a fost vândută acum douăzeci de ani pentru o sutime din prețul plătit marți.

Jeff Bezos construiește un mega-iaht de lux. Vezi imagini cu nava de 500 de milioane de dolari

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, va intra în curând în posesia unui iaht de lux pentru care a plătit 500 de milioane de dolari - dovadă că industria de nișă pentru miliardari este în plină desfășurare.

Bentley mizează pe mașinile electrice

Primul automobil complet electric al lui Bentley va fi probabil un SUV care va fi lansat în 2025, spune CEO-ul mărcii. Bentley s-a angajat deja să aibă o gamă complet electrică până în 2030.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Lykan Hypersport, mașina vedetă din „Fast and Furious 7”, se îndreaptă către licitație

Ofertantul câștigător primește, de asemenea, un simbol non-fungibil al supercarului și un cod QR care dovedește că este proprietar.

hourglass_full 9 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Lykan Hypersport, mașina vedetă din „Fast and Furious 7”, se îndreaptă către licitație

Ofertantul câștigător primește, de asemenea, un simbol non-fungibil al supercarului și un cod QR care dovedește că este proprietar.

hourglass_full 9 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Gucci este cea mai valoroasă marcă din Italia

Abordarea digitală a mărcii a jucat un rol esențial în angajarea unei comunități transgeneraționale și în impulsionarea creșterii valorii companiei.

hourglass_full 10 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
NFT, noua atracție pentru celebrități

Modele, artiști, antreprenori, toți au fost fascinați de NFT-uri, o inovație tehnologică care permite vânzarea unei opere de artă virtuale certificate. O nouă tendință criptică, foarte profitabilă și la modă.

hourglass_full 17 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Prima lansare Apple din 2021. iPhone 12 și iPhone 12 Mini pe noua nuanță de violet sunt disponibile la precomandă

Cea mai recentă lansare Apple nu a fost altceva decât un deliciu pentru fanii mărcii. Pe data de 20 aprilie în cadrul evenimentului de primăvară Apple, am avut multe lansări importante, de la noul iMac acum super colorat și super subțire, la device-ul de tracking AirTag și până la noi tablete iPad Pro cu procesor M1 la interior.

hourglass_full 19 day ago format_list_bulleted ECONOMIC