Hermès Lignes Sensibles | Pierre Hardy lansează cea mai rafinată colecție de până acum

Inspirația pentru colecția de bijuterii Hermès, Lignes Sensibles, stă în atașamentul pe care îl formează cu bijuteriile. directorul de creație Pierre Hardy a transformat această conexiune intangibilă în piese rafinate.

Inspirația vine în multe forme, în multe locuri. Atunci când creează bijuterii, majoritatea designerilor își găsesc inspirația în împrejurimile lor - floră și faună, arhitectură, literatură, mituri și legende. Dar pentru Pierre Hardy, directorul creativ al bijuteriilor Hermès, inspirația vine din interior.

Cea mai recentă colecție de bijuterii Hermès, Lignes Sensibles, a început cu cele mai neobișnuite obiecte - stetoscopul, dispozitivul acustic folosit de medici pentru a asculta sunetele și vibrațiile interne ale corpului uman. Dar Hardy nu era interesat de estetica stetoscopului, deși aceasta ar fi fost o alegere neconvențională. Ceea ce poate spune stetoscopul despre propria relație cu corpurile noastre l-a inspirat pe Hardy, nu instrumentul în sine.

Designerul Pierre Hardy

De ani de zile, Pierre Hardy a meditat la întrebarea de ce femeile poartă bijuterii și legătura intimă pe care o creăm cu bijuteriile pe care le purtăm. „Conștient sau subconștient, ce se întâmplă când porți bijuterii?”, se întreabă el. „Când porți o anumită piesă într-un anumit loc de pe corp, de ce alegi să o porți și ce înseamnă pentru tine și pentru ceilalți? A fost o gândire internă. A fost gândul că bijuteriile sunt ca un decor pe care îl porți la exterior, dar face o legătură între tine și și oamenii din jurul tău.”, mărturisește Hardy.

„De cele mai multe ori, bijuteriile au un sens, pentru că le-ai cumpărat pentru un moment special sau îți amintești de o persoană specială. Este întotdeauna legat de ceva foarte intim și ceva foarte adânc în tine. Așadar, în această colecție am încercat să exprim toate acele sentimente, senzații și percepții pe care le putem avea prin bijuterii”, mai spune designerul.

Colierul Contre la peau

Din această cauză, colecția Lignes Sensibles prezintă atât piese substanțiale de declarație, cât și piese mai ușoare care sunt menite să evoce un sentiment. Când a venit să aleagă pietrele prețioase pentru colecție, Hardy a ales pietre care să fie în armonie cu corpul. Cea mai dificilă piesă de creat în colecție a fost colierul Contre la peau, o capodoperă de bijuterie datorită complexității sale - o rețea de aur roz și diamante care se așează pe contururile gâtului ca o a doua piele.

Colierul Ondes Miroir

Colierul Ondes Miroir, care pune la un loc diamante în nuanțe de maro, de la deschis la întunecat și cu cabochon topaz galben-portocaliu și pietre de lună, a fost o altă piesă dificil de creat, deoarece a necesitat atât duritate, cât și moliciune în același timp. „A găsi echilibrul între liniaritate și curbe”, spune Pierre Hardy. Conexiunea umană l-a fascinat întotdeauna pe Hardy. A fost un motiv pe care l-a folosit în colecția sa anterioară, Echaînements Libres, în care a încercat să traseze legătura umană dintre o persoană și alta, prin motivul lanțurilor.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Cristiano Ronaldo, o nouă achiziție extravagantă. A plătit 1,6 milioane de euro pe loc

Lucrurile nu stau prea bine în vestiarul clubului italian Juventus și diferite rapoarte sugerează că viitorul lui Cristiano Ronaldo la club este incert. După înfrângerea umilitoare a clubului împotriva rivalului AC Milan, vedeta de fotbal în vârstă de 36 de ani a sărit peste sesiunea de antrenament pentru a vizita fabrica Ferrari din Maranello.

McLaren X Richard Mille | Cel mai puternic ceas inspirat de un supercar

Unul dintre cele mai uimitoare parteneriate de lux din lume tocmai a devenit mai interesant.

George Cloney și-a luat castel de ziua lui. Cum arată conacul de 10 mil. $?

George Clooney a împlinit 60 de ani pe 6 mai. De ziua lui, starul american și-a făcut cadou o casă de 10 milioane de dolari în sudul Franței.

Cindy Crawford, trucuri de frumusețe după 50 de ani

Cindy Crawford este o icoană a modei. Ea este probabil una dintre cele mai recunoscute supermodele care au existat și a arătat practic la fel pe parcursul celor 40 de ani în care a fost în centrul atenției.

Anunțul care a afectat Bitcoin. Piața criptomonedelor pierde 365 de miliarde de dolari

Tesla a apăsat frâna pentru plățile cu bitcoin. CEO companiei, Elon Musk, a anunțat pe Twitter că Tesla nu va mai accepta plata în Bitcoin pentru automobile. El și-a motivat decizia prin faptul că „mineritul de Bitcoin afectează mediul înconjurător”. Piața criptomonedelor a pierdut 365 de miliarde de dolari după acest anunț.

Una dintre cele mai idilice insule din Italia este COVID-free

Pe măsură ce Europa își face planuri ca să redeschidă treptat granițele pentru vizitatorii din străinătate, se fac ultimele pregătiri în destinațiile dornice să deschidă sezonul estival.

Norel, ceasul exclusivist creat de un român în Olanda

Se spune că viața bate filmul și că fiecare om trebuie să-și împlinească visul pentru care a fost hărăzit pe pământ. Este și cazul românului Albert Norel Venete care a părăsit România și s-a stabilit în Olanda. Albert a abandonat teologia și și-a urmat visul: acela de a crea ceasuri. Află-i în continuare povestea care iată că s-a materializat după 15 ani de muncă.

De la mașini rapide la haute couture. Ferrari intră în industria modei, cu o colecție de îmbrăcăminte de lux

Din anul 1947, Ferrari a fost văzut ca un simbol al vitezei, luxului și bogăției. Ferrari este un brand sinonim cu cele mai dorite mașini din lume.

Iubita lui Elon Musk a ajuns la spital. Care este motivul

Iubita lui Elon Musk , muziciana Grimes (31 de ani), a fost spitalizată în urma unui atac de panică. Solista a dezvăluit marți, 11 mai, în mediul online că a ajuns la spital.

Gigi Hadid combină două coafuri ale momentului și stabilește un nou trend

Gigi Hadid este unul dintre cele mai bine cotate fotomodele din lume. La numai cinci luni de la nașterea primul ei copil, ea a revenit pe podium pentru prezentarea colecției Versace toamnă/iarnă 2021. Modelul a deschis și a închis show-ul Versace.

Licitații | Un tablou de Basquiat, adjudecat la 93 de milioane de dolari

Semn al schimbării statutului pictorului, aceeași pânză a fost vândută acum douăzeci de ani pentru o sutime din prețul plătit marți.

Jeff Bezos construiește un mega-iaht de lux. Vezi imagini cu nava de 500 de milioane de dolari

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, va intra în curând în posesia unui iaht de lux pentru care a plătit 500 de milioane de dolari - dovadă că industria de nișă pentru miliardari este în plină desfășurare.

Licitații | Un tablou de Basquiat, adjudecat la 93 de milioane de dolari

Semn al schimbării statutului pictorului, aceeași pânză a fost vândută acum douăzeci de ani pentru o sutime din prețul plătit marți.

hourglass_full 3 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Un conac din Bel Air de 88 de milioane $, cu spectacol de lumini 3D, rivalizează cu Disneyland

Există, de asemenea, o galerie de artă NFT și o platformă ascunsă pentru DJ în salonul principal.

hourglass_full 4 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Licitații | Un ceas Patek Philippe a fost vândut pentru o sumă record

Unul dintre cele mai rare ceasuri din lume, un Patek Philippe Reference 2523 cu cadran Eurasian, a fost vândut duminică la licitație pentru 7,8 milioane de dolari.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Monaco Grand Prix | Parteneriat unic între Louis Vuitton și Automobile Club Monaco

Casa de lux franceză a semnat un parteneriat multianual cu Automobile Club Monaco, organizatorul cursei de Formula 1 din Principatul Monaco.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Bugatti Chiron by Jacob & Co. | Remarcabilul ceas de 560.000 $ pare că are în interior un motor Supercar

Jacob & Co. lansează adevărate capodopere. Recent, marca newyorkeză a dezvăluit un nou tourbillon de mare complicație inspirat de Bugatti Chiron de mare putere.

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Chopard își extinde colecția atemporală L'Heure du Diamant

Realizată cu măiestrie, colecția L'Heure du Diamant de la Chopard unește un simbol al eternității cu designul contemporan. Cele mai noi elemente ale elegantei colecții sunt un ceas, o pereche de cercei și două pandantive din aur alb cu diamante de cea mai înaltă calitate.

hourglass_full 9 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN