Culoarea din casă îți modifică starea de spirit. Ce nuanță să alegi în carantină și izolare

Un expert Pantone dezvăluie cele mai bune culori pe care să le folosești acasă.

Cum ne fac culorile să ne simțim? Această întrebare l-a îndrumat pe Leatrice Eiseman, specializată în culori, încă din copilărie. În calitate de director executiv al Pantone Color Institute, ea conduce tendințele și prognozele culorilor, precum și luarea deciziilor din spatele coloanei anuale a companiei Alegerea pentru 2020 este Classic Blue care se dovedește a fi o culoare calmantă, potrivită pentru această perioadă anxioasă. Eiseman a folosit întotdeauna culoarea pentru a-și transforma spațiile personale în sanctuare. De mică i s-a permis să-și vopsească orice cameră în culoarea pe care și-a dorit-o. Spre invidia prietenilor ei, Leatrice Eiseman a optat pentru scheme de culori îndrăznețe și a pictat totul, până la mobilier. Ulterior, a ales să studieze designul și psihologia la facultate, urmărind psihologia culorilor ca specialitate.

Mai jos, expertul Pantone ne împărtășește sfaturile cu privire la atingerile mici care pot ajuta la amenajarea unui spațiu.

Un sanctuar ar putea fi cea mai importantă cameră dintr-o casă, mai ales acum. Acesta este un loc special în care te relaxezi, în care poți reflecta și te simți protejat și în siguranță. Din cauza pandemiei, majoritatea oamenilor nu își pot redecora atât de ușor casa, deoarece nu au la îndemână materialele necesare. Dar pot deveni creativi. Să-și vopsească pereții ar fi unul dintre cele mai bune lucruri pe care le pot face și care le va oferi o activitate nouă acasă.

Cum poate culoarea să ne îmbunătățească sau să ne schimbe dispoziția sau bunăstarea? Cred că este important să țineți cont de faptul că nu există răspunsuri magice. A spune că albastru generează întotdeauna un sentiment specific ar fi prea complex. Majoritatea oamenilor din întreaga lume au asocieri foarte pozitive cu cerul albastru, de exemplu, deoarece din copilărie îl asociem cu o zi frumoasă. În general, culorile mai calde sunt cele care transmit energie. Dacă vă simțiți deprimat sau dacă nivelul de energie este scăzut, regula generală ar fi să optați pentru culorile mai calde din spectru, deoarece acestea sunt puțin mai antrenante. Produc mai multă animație și activitate. Dacă ați vrea să fiți mai calmi, atunci ați merge pentru unele dintre cele mai reci culori din spectru: albastru, albastru-verzui, lavandă.

Pentru persoanele cărora le este greu să fie motivați să lucreze de acasă sau au nevoie de inspirație este recomandată nuanța royal blue, de exemplu, este un albastru în gama electrică - culorile electrice sunt mai luminoase și mai intense. 
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Rolls-Royce lansează maşina cu un preţ minim de 17.100 $

Rolls-Royce s-a gândit să lanseze o variantă a modelului Rolls-Royce Cullinan „accesibilă” pentru un public mai larg.

Unghiile multicolore, elementul cheie pentru un look fresh de vară

Unghiile într-o singură culoare sunt de domeniul trecutului. Explozia de culoare și modelele multicolore vor invada trendul în această vară.

Vara în Europa: cele mai sigure 20 de locuri pentru călătorii și turism post-coronavirus

Majoritatea țărilor din Europa își relaxează restricțiile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, deschizând frontierele și creând noi modalități de a călători în siguranță. Vacanțele de vară în Europa devin o posibilitate realistă pentru mulți turiști.

Brandurile de modă s-au aliat împotriva nedreptății rasiale

Pe măsură ce protestele continuă în SUA și în întreaga lume în urma morții lui George Floyd, brandurile de lux au pornit o luptă digitală împotriva rasismului.

Meseria pe care o distruge noua invenţie a lui Bill Gates

Microsoft urmează să înlocuiască zeci de jurnalişti care colaborează cu site MSN şi să utilizeze sisteme automate pentru a selecta ştiri, informează presa din SUA.

Adelina Pestritu și soțul și-au făcut tatuaje cu citate de dragoste

Zilele acestea, de când izolarea nu mai este la modă, îndrăgita vedetă a avut parte de multe evenimente fericite în frumoasa ei familie. Pentru că Adelina Pestritu și Virgil Șteblea nu numai că au ieșit în natură dar au făcut un gest prin care și-au unit și mai mult povestea de dragoste.

Ce planuri de viitor are mămica Ramona Bădescu

Vedeta care a surprins pe toată lumea devenind mamă la 50 de ani, stă cu sufletul la gură în Italia, alături de partenerul ei de viață și copilul lor, să vadă ce se mai întâmplă cu pandemia și cu restricțiile. Astfel că deși sunt încă reguli, Ramona Bădescu se gândește la viitor și are deja câteva planuri.

Ce a avut de a sărbătorit Roxana Vancea weekendul trecut

Antrenoarea de fitness și fosta vedetă de televiziune a trăit weekendul trecut momente memorabile alături de jumătatea sa, culturistul Dragoș Paiu - sau Syko cum i se mai spune. Și asta pentru că Roxana Vancea și soțul ei au sărbătorit un an de când sunt oficial înpreună și formează o familie fericită.

La ce obiceiuri vechi s-a întors Dani Oțil după izolare

Prezentatorul de televiziune matinal a stat timp de două luni în izolare alături de iubita lui cu care a locuit în tot acest timp. Iar Dani Oțil s-a concentrat doar pe emisiunea pe care o avea de prezentat și pe filmulețele de pe TikTok pe care le făcea cu logondica lui și de amintirile pe care le publica pe rețelele de socialziare.

Andreea Esca și Willmark au ieșit la iarbă verde și la mare

Însă nu împreună, ci separat. Ridicându- se regulile și cum toată lumea a ieșit să se plimbe, multr persoane publice și-au dorit să meargă în natură, iar vedetele noastre au făcut cam același lucru după o perioadă de două luni în care au stat departe de natură.

Tom Ford e pesimist în ceea ce privește industria de fashion: „Nu-i putem salva pe toți”

Președintele creatorilor de modă americani Tom Ford avertizează că trebuie să se facă schimbări în industria de modă după ce trece epidemia.

Catrinel Sandu, noi schimbări în viața din SUA

Fostei bebeluse, așa cum era cunoscută dansatoarea și vedeta de televiziune la noi în țară, i s-a schimbat viața radical după ce a fost înșelată de fostul soț și și-a găsit marea dragoste în Statele Unite ale Americii. Acum Catrinel Sandu este fericită din mai multe motive, unul fiind din cauza uneia dintre fiice și apoi pentru că a făcut o schimbare în viața particulară.

Cel mai prestigios premiu pentru artă acordat în Marea Britanie, înlocuit cu un fond de 100.000 lire

Turner Prize, cea mai prestigioasă distincţie pentru artă acordată în Marea Britanie, nu va fi înmânat anul acesta și va fi înlocuit cu un fond de 100.000 de lire sterline prin care vor fi ajutaţi zece artişti, informează BBC.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Tablou de Picasso în valoare de 1 milion de euro, câștigat la tombolă

O femeie din Italia a câștigat la tombolă un tablou atribuit pictorului Pablo Picasso, după ce a primit cadou biletul norocos. Opera este estimată la 900.000 de euro, potrivit BBC.

hourglass_full 11 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
S-a găsit soluţia perfectă pentru respectarea măsurii de distanţare în restaurante

Pentru a permite restaurantelor să asigure respectarea distanțării sociale, un designer francez a proiectat clopote de plexiglas care atârnă de tavan.

hourglass_full 18 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Vânzările de produse de lux la nivel global s-ar putea prăbuşi cu 60% în trimestrul al doilea

Potrivit unui raport realizat de firma de consultanţă Bain & Company, vânzările de produse de lux la nivel global s-ar putea prăbuşi cu 60% în trimestrul al doilea, cererea fiind distrusă de pandemia de coronavirus.

hourglass_full 16 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Istoria luxului, accesibilă publicului și la Seul. Gucci inaugurează o nouă expoziție

Noua expoziție a Casei Gucci No Space, Just A Place. Eterotopia tocmai și-a deschis porțile în Seul, Coreea de Sud.

hourglass_full 22 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Culoarea din casă îți modifică starea de spirit. Ce nuanță să alegi în carantină și izolare

Un expert Pantone dezvăluie cele mai bune culori pe care să le folosești acasă.

hourglass_full 26 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN