China rămâne singura superputere de lux din lume

Cu doar 20 de ani în urmă, lumea luxului arăta complet diferită. Clienții japonezi erau cei mai sofisticați la nivel global și dominau achizițiile de lux în afara țărilor lor de origine. Pentru unele dintre cele mai importante mărci de lux din lume, magazinele lor din Hawaii au fost factori majori de venituri, după ce au fost reprezentate în Paris, Milano sau Roma.

Și când Japonia a fost motorul creșterii în lumea luxului, viața pentru mărcile de lux părea previzibilă. Clienții japonezi iubeau brandurile de patrimoniu occidental și nu se așteptau la localizare prea mare. În timp ce Japonia este încă o piață extrem de importantă pentru multe mărci de lux - una cu cerințe solide și o dorință continuă de măiestrie și calitate - centrul luxului s-a mutat în China. În ultimii cinci ani, cea mai mare parte a creșterii consumului de lux din lume a fost fie generată direct de China continentală, fie condusă de turiștii chinezi care cumpără bunuri de lux în afara Chinei.

Aceste cumpărături transfrontaliere de lux s-au extins la proporții epice: în câțiva ani, Coreea a devenit prima destinație de cumpărături fără taxe din lume, alimentată de călătorii chinezi care ar fi convenabil să treacă pe un zbor scurt de 2-3 ore pentru a cumpăra lux. Recent, cea mai mare insulă din China continentală, Hainan, a înflorit, iar în câțiva ani ar putea să rivalizeze cu Dubaiul.

Astăzi, repatrierea către consumul intern este una dintre cele mai profunde schimbări seismice care se întâmplă în lux. Alimentate de restricțiile de călătorie legate de Covid, unele mărci de lux au înregistrat o creștere de 60 până la 80% a veniturilor în China în 2020, în timp ce industria s-a prăbușit în alte zone ale lumii. Mărcile sunt acum martorii celei mai rapide schimbări regionale din istoria cheltuielilor de lux.

Iar creșterea consumului de lux intern chinezesc va continua să crească după o tranziție de aproximativ 400 de milioane de oameni de la gospodăriile cu venituri mici la gospodăriile din clasele mijlocii și superioare în următorii câțiva ani. Această creștere va alimenta cu siguranță cererea de bunuri de lux din China.

Mai mult, generația Z, cea mai bogată și digitală generație, agită și ea piața. Acești Gen Zers nu sunt doar optimiști, cu o înclinație mare pentru cheltuielile pe mărci de lux, dar sunt și mult mai patriotici decât generațiile anterioare. Drept urmare, mărcile de lux interne, precum Nio sau marca de frumusețe de lux Florasis (Hua Xizi), atrag consumatori tineri și bogați și, în curând, pot lua o cotă semnificativă din piața luxului, punând presiune suplimentară asupra mărcilor occidentale.

Apariția generației Z înseamnă că mărcile trebuie să își dezvolte dramatic jocul pe piața chineză. China nu este doar superputerea de lux în valoare. De asemenea, a devenit un trendetter și locul de naștere al unui număr fără precedent de noi mărci locale de lux în ultimele 24 de luni - mărci care probabil vor provoca liderii de astăzi în câțiva ani.

Multe branduri de lux profită în continuare doar de a fi în China și de a merge pe valul de creștere. Dar până în 2025, se va întâmpla o consolidare semnificativă. Multe mărci vor trebui să părăsească dacă nu obțin masa critică, deoarece costurile lor digitale vor scăpa de sub control pentru că sunt prea ineficiente.

sursa: jingdaily.com/
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Cum să te faci remarcată purtând colanți eleganți

Cum să te faci remarcată purtând colanți eleganți

Carmina Vârciu și-a deschis propria afacere. Ce produse comercializează fiica lui Liviu Vârciu

Carmina Vârciu are propria afacere la 21 de ani. Fata cea mare a lui Liviu Vârciu a făcut dezvăluiri despre produsele pe care le comercializează pe rețelele de socializare.

Cum arată Bianca Drăgușanu după cea mai nouă intervenție estetică la față

Bianca Drăgușanu a vizitat din nou cabinetul medicului estetician pentru o nouă intervenția la față. Mulțumită de rezultat, ea a postat pe rețelele de socializare totul despre procedura „cat eye”, dar și imagini din timpul intervenției.

Alexia Eram și-a luat mașină de 70.000 de euro. Ce conduce vedeta

Alexia Eram, influencer și fiica celebrului jurnalist Andreea Esca, se bucura de un succes remarcabil în mediul online, construindu-și propria carieră și independență financiară. Ea se numără printre cele mai urmărite personalități de pe rețelele de socializare din România, generând venituri semnificative din campaniile publicitare și prezentările online.

Decizie neașteptată luată de Livia Eftimie după divorțul de Cătălin Bordea

Divorțul dintre Cătălin Bordea și Livia Eftimie a luat prin surprindere pe toată lumea. Cei doi și-au spus adio și au semnat actele de divorț la notar. Criticile nu au întârziat să apară, mai ales că mulți o considerau vinovată de ruptură.

Cel mai scump Ferrari scos vreodată la licitaţie, vândut pentru o sumă uriașă

Un Ferrari 250 GTO din 1962 a fost vândut pentru 51,7 milioane de dolari, devenind cea mai scumpă maşină a producătorului italian vândută vreodată la licitaţie.

Cum arată casa fondatoarei Musette. Cristina Bâtlan și-a amenajat locuința în stil japonez

Cristina Bâtlan și-a amenajat locuința în stil japonez, iar asta spune multe despre aprecierea ei pentru cultura asiatică.

Adele s-a căsătorit cu logodnicul ei, Rich Paul. Cum a confirmat public

Adele a confirmat căsătoria cu agentul sportiv american, Rich Paul, punând capăt lunilor de speculații despre relația lor.

Şerban Huidu, din nou implicat într-un accident rutier în Bucureşti

Şerban Huidu a fost implicat într-un accident rutier în Bucureşti, pe Calea Giulești.

Suma colosală pe care a plătit-o Andreea Esca pentru liceul Alexiei Eram

Copiii Andreei Esca și a lui Alexandre Eram au urmat un liceu cu predare în limba franceză în București, apoi au ales să studieze la universități în străinătate. Școala lor în România a fost costisitoare și a avut o programă școlară conformă cu cea franceză.

Cât costă prosopul pe care Balenciaga îl vinde pe post de fustă

Designerul Demna Gvasalia de la brandul exclusivist Balenciaga este cunoscut pentru creațiile sale vestimentare de lux, dar și pentru unele prin care pare că își bate joc de amatorii de extravaganțe.

Regal teatral la Sala Rapsodia din capitală în perioada 29 noiembrie – 7 decembrie

Regal teatral la Sala Rapsodia din capitală în perioada 29 noiembrie – 7 decembrie

Mașinile de lux, la mare căutare în România. Pe ce modele au cheltuit românii o avere

Românii sunt tot mai atrași de mașinile de lux, iar apetitul acesta este demonstrat de sutele de modele care au fost achiziționate de la începutul anului.

hourglass_full 5 month ago format_list_bulleted ECONOMIC
Rolls-Royce pune gând rău viitorilor clienți

Producătorul britanic de automobile de lux Rolls-Royce a decis să interzică definitiv pe oricine își vinde Spectre EV pentru profit.

hourglass_full 5 month ago format_list_bulleted ECONOMIC
Acest diamant masiv de 126 de carate a condus la licitațiile de primăvară Christie’s

Piesele excepționale de la Tiffany & Co. și Cartier, precum și Van Cleef & Arpels s-au vândut, de asemenea, cu milioane de euro în două vânzări.

hourglass_full 6 month ago format_list_bulleted ECONOMIC
6,2 milioane de dolari pentru ceasul Patek al ultimului împărat al Chinei

Casa Phillips a scos la licitație câteva obiecte care i-au aparținut lui Aisin-Gioro Puyi, ultimul împărat al Chinei. Printre acestea se numără și un ceas Patek Philippe, care a fost adjudecat pentru 6,2 milioane de dolari.

hourglass_full 6 month ago format_list_bulleted ECONOMIC
Lamborghini donează 1 milion de euro regiunii italiene afectate de inundații

Lamborghini, compania italiană de mașini sport de lux, a donat 1 milion de euro unui fond de ajutor pentru regiunea Emilia-Romagna, unde inundațiile au provocat pagube însemnate și moartea a cel puțin 15 persoane.

hourglass_full 6 month ago format_list_bulleted ECONOMIC
Gest impresionant: Ferrari donează 1 milion de euro populaţiei din Emilia-Romagna

Ferrari va dona un milion de euro populaţiei din regiunea Emilia-Romagna, Italia, afectată de inundaţiile devastatoare.

hourglass_full 7 month ago format_list_bulleted ECONOMIC