CES 2021: La ce să ne așteptăm la primul eveniment complet digital?

Gadgeturi de dezinfectat suprafețe, echipamente de fitness de generație următoare și roboți care vă ajută să gătiți cina. Acestea sunt câteva dintre numeroasele produse noi așteptate să fie dezvăluite săptămâna aceasta la Consumer Electronics Show, conferința tehnologică anuală, care de obicei dă tonul celor mai mari tendințe ale anului.

Domotica, sănătatea și 5G vor fi din nou subiecte pline de viață, dar multe companii vor introduce, de asemenea, caracteristici specifice pandemiei pentru a reflecta timpul crescut acasă.

În fiecare an, reporterii, expozanții și investitorii explorează de obicei showroom-urile din Las Vegas pline de televizoare gigantice, mașini inteligente și roboți care prepară martini, dar CES 2021 va avea loc online pentru prima dată în istoria sa de 54 de ani datorită Covid-19.

Consumer Electronics Association, organizația nonprofit din spatele evenimentului de patru zile care a început luni, a declarat că 1.800 de expozanți din întreaga lume își vor umple „sediul digital” în acest an - un număr care a scăzut semnificativ față de cei 4.000 de expozanți de anul trecut. Măsura va permite companiilor de tehnologie din țări care nu au mai participat niciodată să participe la spectacolul online, dar ar putea, de asemenea, să îngreuneze companiile mai mici să fie observate fără un stand de expoziție fizic.

5G

5G va domina discuțiile la CES 2021 la fel ca anul trecut.

Hans Vestberg, CEO-ul Verizon, va da startul spectacolului cu o prezentare centrală axată pe ceea ce a învățat compania din implementarea rețelei 5G și își prezintă planurile de viitor. Și Anne Chow, CEO AT&T Business, este de așteptat să facă același lucru într-o sesiune de breakout. 

Aproximativ 20 de sesiuni, așa cum sunt enumerate pe site-ul web al CES, vor explora modul în care 5G va reinventa diverse industrii, de la automobile și orașe inteligente la asistență medicală și agricultură. Laptopurile conectate la 5G pot apărea, de asemenea, potrivit lui David McQueen, director de cercetare la ABI Research. Producătorii, inclusiv Dell și Lenovo, încă nu și-au dezvăluit planurile 5G, prețurile și strategiile generale și ar putea folosi săptămâna aceasta pentru a le prezenta.

Tehnologie pentru sănătate

Obiectele de sănătate, echipamentele de fitness și articolele portabile sunt de mult populare la CES, dar categoria va fi supradimensionată anul acesta, atât din cauza pandemiei, cât și a industriei care se deplasează treptat în această direcție.

Portabilele de nivel următor vor depăși urmărirea tradițională, la fel ca cea care pretinde că îți influențează visele. De asemenea, vor apărea noi servicii și echipamente de fitness care vă vor ține conectat la ceilalți și nu vor lipsi gadgeturile care reflectă modul în care trăim acum.

Transformarea digitală

Trecerea la online - telesănătate, lucru de acasă, învățare la distanță, streaming - va fi un punct principal de discuție la CES, dar și rolul tehnologiei de a sprijini mai bine aceste schimbări.

Casa inteligentă

Cu milioane de oameni care stau acasă, companiile speră că vor adăuga mai multe dispozitive și sisteme inteligente în camere de zi, bucătării și în alte părți. Dincolo de produse precum frigiderele inteligente, aspiratoarele robot și filtrele de aer pot deveni mai inteligente cu integrarea vocală.

Potrivit managerului de cercetare ABI Research, Jonathan Collins, pandemia a contribuit la stimularea atracției roboților sociali și educaționali la domiciliu, așa că ne putem aștepta la mult mai mult din acest an la CES.

Samsung Galaxy S21

Evenimentul de lansare Samsung Galaxy S21 nu face parte oficial din CES, dar compania va folosi ultima zi a conferinței pentru a dezvălui trei smartphone-uri noi. (De obicei, găzduiește evenimentul anual Unpacked înainte de Mobile World Congress de la Barcelona - prima conferință majoră care a fost anulată anul trecut din cauza Covid-19). Anul acesta, ne așteptăm ca gama să includă o cameră îmbunătățită, un design mai plat și un preț de pornire mai mic.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Noua colecție Louis Vuitton High Jewelry, un omagiu aduce fondatorului casei

În urmă cu două sute de ani, s-a născut marca franceză de lux Louis Vuitton. Pentru a sărbători, casa a dezvăluit o nouă colecție High Jewelry inspirată de formidabilul fondator și impactul său asupra industriei în general.

Licitații | Primul Patek Philippe cu cadran verde depășește estimările de vânzare

La începutul acestei luni, a fost lansat un nou Patek Philippe Nautilus cu un cadran verde măsliniu. Specialiștii au numit-o cea mai tare lansare din 2021. Acum, un exemplar care nu a fost niciodată purtat s-a vândut la licitație, depășind toate estimările de preț.

Adela Popescu, dezvăluiri despre viața cu trei copii

Adela Popescu a devenit mamă pentru a treia oară pe 11 iulie, când a dat naștere unui băiețel.

Playboy preia una dintre cele mai controversate companii de lenjerie intimă pentru 350 mil. $

În timp ce Victoria's Secret se îndreaptă spre decență, proprietarul Playboy a ridicat una dintre cele mai controversate companii de lenjerie intimă din lume pentru 350 de milioane de dolari.

Cum să vă aranjați părul pentru a merge la o nuntă?

Dacă sunteți invitate la o nuntă vara aceasta, trebuie să onorați invitația cu o coafură care va face diferența.

Primul card de credit din lume pentru influencerii de pe rețelele de socializare

În timp ce băncile se feresc deseori de la extinderea facilităților de credit la influencerii de pe rețelele de socializare, oamenii de pe social media propun exact opusul! Au lansat recent un card de credit care este disponibil doar pentru grupul digital și care, din păcate, nu poate fi procurat de oamenii obișnuiți.

Cele mai frumoase plaje din Bulgaria

Cele mai frumoase plaje din Bulgaria atrag inclusiv români în căutare de „altceva”. Deoarece în ceea ce privește opțiunile turistice de la mare, vecinii noștri ne-au întrecut, din păcate.

Știați că meditația funcționează ca un botox natural pentru piele?

Printre nenumăratele beneficii ale meditației se află faptul că ar avea virtuți anti-îmbătrânire.

Kendall Jenner lansează prima colecție capsulă

ABOUT YOU lansează prima colecție în colaborare cu Kendall Jenner. Colecția capsulă este alcătuită din 11 piese într-o gamă variată de culori, toate fiind inspirate din stilul personal și de zi cu zi al modelului american. Fiecare articol din colecție este numerotat cu un cod special individual care include ziua de naștere a lui Kendall: 11/03.

Gest impresionant făcut de Jeff Bezos după călătoria în spaţiu

Fondatorul Amazon şi cel mai bogat om din lume a declarat, după zborul în spaţiu al capsulei New Shepard, că intenţionează să acorde câte 100 de milioane de dolari colaboratorului CNN Van Jones şi chef-ului José Andrés, scrie CNN.

Simbolul măiestriei tehnice | Boucheron prezintă Holographique, cea mai recentă colecție High Jewellery

High Jewellery este sinonimă cu Boucheron. Această casă de bijuterii franceză, veche de 163 de ani, nu este doar un profesionist în prezentarea unora dintre cele mai elegante și fascinante creații, dar este, de asemenea, la fel de eficientă în a reinventa capodopere!

Cel mai nou hotel de lux din Budapesta a fost construit într-un palat regal

Un palat vechi de 120 de ani din Budapesta a devenit un hotel elegant, unde oaspeții se vor simți ca regi. Deschis în această vară, elegantul Palat Matild - primul hotel Luxury Collection din oraș - se află de-a lungul Dunării.

Licitații | Un diamant albastru rar de 39 de carate, vândut la un preț record

Diamantele rare sunt adesea vândute pentru sume enorme. Și dovadă a acestui fapt este vânzarea Petra Diamond din Africa de Sud, care a obținut recent puțin peste 40 de milioane de dolari. Minunea albastră de 39,34 carate a fost descoperită la mina Cullinan în aprilie 2021 și este unul dintre cele mai scumpe diamante brute de până acum.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Jeff Bezos a oferit cea mai mare donație

Multimiliardarul Jeff Bezos, fondatorul Amazon și Blue Origin, a donat către Institului Smithsonian 200 de milioane de dolari, cea mai mare donație din istoria instituției care guvernează asupra mai multor organizații de cercetare și inovare și muzee importante din SUA.

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Insule private, de vânzare în Grecia

Insulele grecești sunt simbolul statutului suprem, evocând imagini ale miliardarilor cu ochelari de soare care își beau șampania pe puntea unui super iaht. În realitate, insulele grecești sunt considerate a fi relativ accesibile în rândul celor bogați și faimoși, costând doar două milioane de dolari.

hourglass_full 9 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
China rămâne singura superputere de lux din lume

Cu doar 20 de ani în urmă, lumea luxului arăta complet diferită. Clienții japonezi erau cei mai sofisticați la nivel global și dominau achizițiile de lux în afara țărilor lor de origine. Pentru unele dintre cele mai importante mărci de lux din lume, magazinele lor din Hawaii au fost factori majori de venituri, după ce au fost reprezentate în Paris, Milano sau Roma.

hourglass_full 10 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Turismul spațial, o piață care va costa miliarde de dolari în 2030

Miliardarul britanic Richard Branson a dat startul turismului spaţial pe scară largă. El s-a aflat la bordul unei nave care a zburat la peste 80 de kilometri altitudine, aceasta fiind limita considerată a fi intrarea în spaţiu.

hourglass_full 11 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Harley-Davidson a relansat motocicleta electrică LiveWire la un preț și mai atractiv

Vă amintiți motocicleta electrică Harley-Davidson LiveWire? Lansată în 2019, LiveWire nu a reușit să se vândă din cauza prețurilor sale exorbitante și a gamei sale slăbuțe. Ei bine, iconicul producător american de motociclete îi oferă a doua șansă lansând o versiune actualizată.

hourglass_full 12 day ago format_list_bulleted ECONOMIC