Cel mai nou difuzor Stradivari de la Sonus Faber este un clasic instantaneu

Marca de difuzoare premium din Italia sărbătorește cea de-a 40-a aniversare cu un succesor al uneia dintre cele mai emblematice componente ale sale.

Producătorul italian, care sărbătorește a 40-a aniversare în acest an, este binecunoscut pentru că a realizat unele dintre cele mai frumoase componente audio de pe planetă, în special difuzoare. 

Noul difuzor Stradivari de a doua generație a atelierului audio, scos la vânzare în luna iunie și vândut cu amănuntul pentru 50.000 de dolari perechea, este un tribut moștenirii artizanale de patru decenii a mărcii. Situată în regiunea Veneto din Italia, compania se inspiră din viorile lui Antonio Stradivari, Andrea Amati și Andrea Guarneri, maeștri lutieri din Cremona ale căror instrumente sunt renumite pentru sunetul lor de altă lume.

Sonus Faber Stradivari este astfel numit pe măsură, deoarece deflectorul său larg frontal și forma senzuală amintesc de corpul gol al unei viori. Carcasa celui mai recent Stradivari este una complexă - în esență o formă pentagonală când este privită de sus - a evoluat din amprenta eliptică a originalului, care a fost lansat la începutul anilor 2000. La fel ca și predecesorul său, Stradivari Second Generation are un deflector frontal larg, care este parțial responsabil pentru sunetul organic, natural și corpolent al difuzorului.

Deflectoarele frontale largi nu sunt foarte în vogă în prezent, iar majoritatea difuzoarelor de astăzi folosesc profile frontale foarte înguste pentru a atenua anomaliile de difracție inerente montării unui driver dinamic într-un dulap cu un front larg și plat. Desigur, aceasta este o simplificare excesivă, iar excepțiile de la regulă, atunci când sunt ocolite cu brio, sunt adesea excepțiile care dau rezultate deosebit de favorabile.

Fiecare difuzor cântărește 63 kg, are 137 cm înălțime și 71 cm lățime. Are un profil vizual relativ superficial și o adâncime de mai puțin de 43 cm în partea centrală din spate, proporții mai asemănătoare cu un design plan, mai degrabă decât cu unul dinamic. Așezat pe o bază metalică, difuzorul poate avea unghi schimbat prin intermediul a patru picioare cu vârfuri reglabile pe înălțime. Folosind ceea ce designerii numesc tehnologia Intono, dulapul este divizat și amortizat intern pentru a oferi compartimente individuale, conducte, pentru tweeter și traductoare medii, eliminând rezonanțe interne și undele staționare.

La fel ca Stradivari original, cea mai recentă versiune folosește o pereche de woofer de 25 cm, dar care sunt complet noi. Acestea din urmă au un coș organic anti-rezonant, special format pentru a evita modurile de vibrație generate în mod natural de conul woofer-ului din hârtie pulpă și ansamblul bobinei vocale, producând bas utilizabil până la 25 Hz.

Ceea ce Sonus Faber numește Tehnologia Clepsydra este un port bass-reflex în formă de clepsidră, proiectat pentru a maximiza performanța la frecvență joasă. Iar driverul midrange de șase inci cu magnet de neodim se ocupă de cea mai mare parte a semnăturii sonore pentru care producătorul este faimos. De la 160 Hz la 2.200 Hz, acest driver este inima și sufletul sunetului Sonus Faber, ajutat și încurajat în rolul său de tweeterul cu dom moale de un inch. Aceste difuzoare sunt relativ sensibile, la 92 dB, dar prezintă o impedanță nominală de 4 ohmi, așa că un amplificator de curent mare, între 100 și 600 de wați, le va face să cânte.

În spate, lângă cele patru terminale (care permit bi-cablarea secțiunilor joase și mijlocii/înalte), este un nou reglator de frecvență joasă care optimizează răspunsul la frecvență joasă în raport cu acustica camerei. Există, de asemenea, rețeaua crossover, o parte din ale cărei măruntaie este vizibilă printr-un panou transparent care trece pe o porțiune din spatele central al carcasei, o reamintire a unde se duc o parte din banii clientului.

În tradiția difuzoarelor anterioare din seria Sonus Faber Homage, grilajele sunt efectiv transparente și constau doar din șiruri negre paralele, distanțate îngust, o soluție nouă pentru a descuraja degetele tatonate și o aluzie minunată la viorile prețioase care au inspirat designul difuzorului.

Clienții pot selecta trei finisaje de dulap demne de cel mai exclusiv umidificator: tradițională roșu lucios, wenge (un maro bogat) și grafit. 
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Cher, acuzată că și-a răpit propriul copil dintr-un hotel din New York

Cher este acuzată de angajarea a patru bărbați pentru a răpi fiul său, Elijah Blue Allman, dintr-un hotel din New York.

Acest Rolls-Royce Phantom unic aduce un omagiu podgoriilor de pe Riviera Italiană

Rolls-Royce-urile pot fi construite în Marea Britanie, dar inspirația pentru cel puțin un exemplu vine din Italia.

Marriott deschide primul său hotel W din Arabia Saudită pe un lac artificial de 2,8 km

Trojena a prințului moștenitor MBS, stațiunea de schi futuristă din deșert, se conturează într-o destinație promițătoare și cu o viteză vertiginoasă. După Chedi Trojena, Neom va primi nu una, ci două proprietăți hoteliere de lux de la Marriott International, Inc. - primul W Hotel din Arabia Saudită și o proprietate JW Marriott.

Shakira, acuzată iar de evaziune fiscală în Spania

Shakira riscă un al doilea proces în Spania, după ce a fost acuzată că ar datora autorităţilor fiscale de la Madrid aproape 6,7 milioane de euro, informează DPA.

Simone Rocha este noul designer invitat pentru Jean-Paul Gaultier

Simone Rocha va fi următorul designer care va crea spectacolul Haute Couture al lui Jean Paul Gaultier, care va fi prezentat la Paris în ianuarie 2024.

Colecția RIMOWA x Tiffany & Co redefinește călătoriile de lux

Gândiți-vă la cel mai excepțional brand în materie de bagaje de lux, apoi cel mai emblematic atunci când vorbim de bijuterii. Împreună, RIMOWA și Tiffany & Co. dezvăluie o colecție de călătorii unică și de ultimă oră, cu trei piese iconice.

Artistul care va cânta în pauza de la Super Bowl 2024

După numeroase zvonuri de la Taylor Swift la Bad Bunny, s-a confirmat că Usher va fi principalul artist care va cânta în pauză la Super Bowl din 2024.

Billionaire și Jacob & Co. au creat un card de credit incrustat cu diamante

Un parteneriat între grupul de lux Majestas, ceasornicarul Jacob & Co. și Primavera Investments este programat să întreacă râvnitul card negru American Express Centurion.

Razer a colaborat cu Dolce & Gabbana pentru accesorii de gaming chic

Într-o colaborare inedită de acest fel, brandul italian de lux Dolce & Gabbana și renumita companie de stil de viață pentru gameri Razer și-au unit mâinile.

George Clooney vinde faimoasa vilă de la Lacul Como. La ce preț ar putea ajunge

Faimoasa vilă de la Lacul Como, pe care actorul american George Clooney o deține de 21 de ani, este scoasă la vânzare. Prețul său de vânzare ar putea fi de zece ori mai mare, comparativ cu cel de cumpărare, din 2002.

Premieră în România: Concert „DISNEY 100” pe 2 noiembrie la Sala Palatului

Premieră în România: Concert „DISNEY 100” pe 2 noiembrie la Sala Palatului

Tiger Woods și Justin Timberlake tocmai au deschis împreună un bar sportiv și un club de membri în New York

Spune-mi dacă ai mai auzit-o pe asta: Tiger Woods și Justin Timberlake intră într-un bar...

Lionel Messi a cumpărat o vilă de 10,75 milioane de dolari în Florida

Lionel Messi se bucură de perioada sa de succes cu echipa de fotbal din Miami și și-a exprimat acest lucru cumpărând o proprietate de 10,75 milioane de dolari lângă stadionul Inter Miami.

hourglass_full 11 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Vacheron Constantin este cel mai recent ceasornicar care a introdus un ceas într-un Rolls-Royce

Piesa unică Les Cabinotiers, cu complicații ridicate, duce tabloul de bord al acestei mașini de lux la un nivel cu totul nou.

hourglass_full 1 month ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Tiffany & Co. își dezvăluie noua colecție în colaborare cu Beyoncé

Cu Return to Tiffany x Beyoncé, cântăreața iconică aduce strălucirea și glamourul turneului ei mondial „Renaissance” la viață în stilurile clasice Tiffany & Co.

hourglass_full 2 month ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Turnul futurist din Dubai este numit după și inspirat de „arborele vieții” din filmul Avatar al lui James Cameron

Îți amintești de Avatarul lui James Cameron și de fascinantul copac al vieții Eywa din el? Cum sună șansa de a trăi în Arborele Vieții fără a părăsi planeta ta frumoasă?

hourglass_full 2 month ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Lamborghini și-a unit forțele cu Montegrappa pentru o colecție de instrumente de scris realizate manual în ediție limitată

Cu ocazia celei de-a 60-a aniversări, Automobili Lamborghini a colaborat cu Montegrappa, principalul producător de stilouri de lux din Italia, pentru a introduce o colecție în ediție limitată de stilouri și pixuri.

hourglass_full 2 month ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Portretele necunoscute ale lui Rembrandt dintr-o colecție privată intră sub ciocan

Ce este mai bun decât un Rembrandt? Doi Rembrandt! Christie’s a făcut un fel de lovitură de stat cu o pereche de portrete Rembrandt de aproape 15 milioane de dolari pe 6 iulie, în timpul „Classic Week” din Londra.

hourglass_full 3 month ago format_list_bulleted ART&DESIGN