Cea mai scumpă masă din lume va costa 495.000 de dolari și va fi servită într-un balon spațial

O firmă de turism spațial l-a angajat pe bucătarul Rasmus Munk, al cărui restaurant Alchemist are două stele Michelin, pentru a crea o masă tematică specială pentru zborul său cu balonul spațial.

Una dintre primele companii de turism spațial de lux găzduiește o masă la bord în stratosferă, care are un preț de 495.000 de dolari fiecare. Acum, trebuie doar să găsească un grup de șase persoane dispuse să plătească pentru ceea ce este cea mai scumpă masă din istorie, pe Pământ sau în spațiu.

SpaceVIP l-a angajat pe bucătarul Rasmus Munk, al cărui restaurant Alchemist din Copenhaga a câștigat două stele Michelin din 2020, să gătească una dintre cele mai impresionante mese ale sale și să servească drept gazdă la bordul unui balon spațial. Nava spațială Neptune a lui Space Perspective poate găzdui opt pasageri și un căpitan. În cinstea acestei ocazii, „astronauții” vor purta haine confecționate pe măsură.

Space Perspective plănuiește să înceapă zborurile de testare cu echipaj până la sfârșitul acestui an, cu zboruri comerciale începând din 2025. Compania a primit recent capsula pentru nava spațială Neptune și va începe zborurile de testare cu balonul său spațial în următoarele șase săptămâni. Nava sa MS Voyager va fi folosită ca centru de comandă, lansând și recuperând balonul din apele de pe coasta de est a Floridei. Space Perspective are sediul în complexul NASA de pe Cape Canaveral.

La bord, oaspeții se pot bucura chiar și de WiFi pe tot parcursul călătoriei, precum și de o toaletă adecvată. Priveliștile hipnotizante ale planetei pot fi admirate prin ferestrele supradimensionate. Fiecare oaspete va fi, de asemenea, echipat cu un costum complet făcut la comandă de casa de modă franceză Ogier, care va crea ținute folosind țesături de ultimă generație concepute special pentru această expediție.

În timpul acestei călătorii, oaspeții vor degusta preparate delicioase special create de Munk. Ca și în cazul meniurilor sale de la Alchemist – unde urmărește să spună o poveste cu multiple fațete despre modul în care vede lumea – meniul va urma stilul său caracteristic de „bucătărie holistică”, prin care fiecare fel de mâncare este menit să stârnească o conversație în jurul planetei și a relației noastre cu ea. Pentru această imersiune culinară, Munk a analizat rolul explorării spațiale în ultimii 60 de ani, impactul pe care l-a avut asupra societății și aprecierea pentru Pământ pe care o stârnește o astfel de călătorie.

Pe lângă cina pregătită de Munk, oaspeții vor beneficia și de primul spa spațial din lume. În ciuda spațiului limitat, Space VIP a creat o toaletă de lux, completată cu plante, scaune de pluș și Wi-Fi.

Călătoria de șase ore este programată să decoleze în 2025 de pe coasta spațială a Floridei, iar prețul unui bilet este de 495.000 de dolari. Toate veniturile obținute în urma expediției, prima dintr-o serie de călătorii Space Perspective dezvoltate în parteneriat cu SpaceVIP, vor fi donate Fundației Space Prize – o organizație non-profit dedicată eliminării barierelor de gen în acest domeniu de nișă al științei și tehnologiei.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Motivul real pentru care Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare conacul din Los Angeles

Jennifer Lopez și Ben Affleck au decis să vândă conacul lor din Beverly Hills, evaluat la 60 de milioane de dolari, deoarece niciunul dintre ei nu a fost mulțumit de această proprietate.

A fost creat primul automobil electric fără uși

Compania Azulink Mobility din Mexic a lansat primul prototip de automobil electric fara usi. Vehiculul are un cadru deschis, creat din fibra de sticla curbata, fiind inspirat de formele organice din natura si de arhitectura futurista.

Mihai Bobonete, față în față cu Mădălina Ghenea după ce a făcut glume la adresa ei

Mihai Bobonete s-a întâlnit cu Mădălina Ghenea la un eveniment care s-a desfășurat la Palatul Parlamentului din București.

Bottega Veneta creează un paradis venețian unic pentru clienții fideli

Louis Vuitton întruchipează pofta de călătorie și o sete nestinsă de călătorie, Hermès prețuiește moștenirea, Chanel emană feminitate, iar Bottega Veneta celebrează măiestria și spiritul comunitar.

Cum își umplu timpul liber vedetele de la Hollywood

În general, vedetele de la Hollywood sunt persoane destul de ocupate, petrecându-și cea mai mare parte a săptămânii pe platourile de filmare. Atunci când au timp liber, ele știu cum să cum să se distreze. Dispun și resursele materiale ca să facă tot ce își doresc, însă nu toate celebritățile au hobby-uri extravagante.

Virginie Viard părăsește Chanel

Virginie Viard va pleca de la Chanel. Protejata lui Karl Lagerfeld a fost director artistic al casei timp de cinci ani.

Veronica Leoni este noul director de creație al Calvin Klein

Veronica Leoni devine prima femeie care a proiectat linia Calvin Klein Collection. Prima ei prezentare de modă va debuta în toamna anului 2025.

Megadeth revine în România. Pe 10 iunie, la Romexpo

Megadeth revine în România. Pe 10 iunie, la Romexpo

Ion Țiriac vrea să cumpere un castel din România

Ion Ţiriac e interesat să cumpere un castel din România cu o istorie tulburătoare. Miliardarul român ar vrea o bijuterie arhitecturală din județul Arad, care-l va costa milioane de euro.

Vlad Gherman și Oana Moșneagu s-au căsătorit religios. Imagini de la nuntă

Vlad Gherman și Oana Moșneagu s-au căsătorit religios duminică, 2 iunie 2024. Actorii au publicat primele imagini de la marele eveniment.

iaBilet lider de piață de ticketing în România, al 6-lea an consecutiv

iaBilet lider de piață de ticketing în România, al 6-lea an consecutiv

Final de eră pentru Bugatti Chiron: a fost lansat ultimul exemplar

Bugatti Chiron L'Ultime este ultimul dintre cele 500 de exemplare Chiron construite de marca franceză. Mașina aniversară este bazată pe Chiron Super Sport.

Bugatti și-a prezentat noua colecție de mobilier care este inspirată de hypercarurile sale

Trecând de la străzi la interioare, Bugatti transformă locuințe în spații distinse cu cea mai recentă ofertă.

hourglass_full 2 month ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Maserati lansează GranCabrio Folgore, decapotabila electrică cu peste 800 CP

Maserati și-a extins gama de vehicule electrice prin introducerea primului său automobil decapotabil alimentat de baterii.

hourglass_full 2 month ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Vacheron Constantin a creat primul ceas cu parfumuri din lume

Ceasurile au evoluat de la doar a spune timpul la a exprima statutul, gustul și acum chiar și alegerile personale.

hourglass_full 2 month ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Lexus lansează la apă iahtul de lux de 5 mil. $

Lexus a făcut lucrurile mai puternice, rapide și spectaculoase cu anunțul noului iaht de lux LY680.

hourglass_full 3 month ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Acest ceas de 1,1 mil. $ aduce un omagiu lui „Predator”, filmul cu Arnold Schwarzenegger în rol principal

Ceasul Asteroid de la ceasornicarul de lux eponim Greco-Genève este un ceas cu adevărat unic sculptat dintr-un meteorit, aparținând centurii de asteroizi care a căzut în Argentina.

hourglass_full 3 month ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Louis Vuitton și-a deschis primul apartament din lume în Singapore

Orice pe care este scris Louis Vuitton este special, iar dacă ești special, vei fi binevenit într-o lume cu Louis Vuitton emblemat pe el.

hourglass_full 3 month ago format_list_bulleted ART&DESIGN