Avionul supersonic cu care vei putea ajunge de la Los Angeles la Tokyo în mai puțin de trei ore

În acest moment, mulți dintre noi nici măcar nu pot zbura din propriile țări. Până la sfârșitul deceniului vom putea zbura între Los Angeles și Tokyo în mai puțin de trei ore, ne asigură Aerion, o companie din Florida.

Aerion AS3 este un avion comercial Mach 4+, dezvăluit luni, despre care producătorii spun că vor putea transporta 50 de pasageri pe o distanță de 7.000 de mile marine. „Viziunea noastră este de a construi un viitor în care omenirea să poată călători între oricare două puncte de pe planeta noastră în termen de trei ore. Zborul supersonic este punctul de plecare, dar asta este doar începutul”, a declarat președintele și CEO-ul Aerion, Tom Vice, potrivit CNN. „Trebuie să depășim limitele a ceea ce este posibil”.

La începutul acestui an, Aerion și-a extins parteneriatul cu Centrul de Cercetare Langley al NASA, cu un accent specific pe zborul comercial din gama Mach 3-5. Pentru a pune acest lucru în termeni speciali, aceasta este de la 2.300 la 3.800 mile pe oră, sau de la 3.700 la 6.200 km/h - sau de până la șapte ori mai rapid decât un avion de pasageri obișnuit pe distanțe lungi. Lucrările de conceptualizare și proiectare sunt în curs de desfășurare, iar mai multe detalii vor fi dezvăluite mai târziu anul acesta.

Au început lucrările la Aerion Park, noul sediu al Aerion din Florida.

AS3 este al doilea avion care va fi dezvăluit în familia de avioane Aerion și există, de asemenea, planuri viitoare pentru avioanele supersonice hibrid-electrice. AS2 - care promite să zboare de la New York către Londra în 4,5 ore - este oferta Aerion de a deveni primul avion de pasageri supersonic care intră în serviciul comercial în mai mult de 50 de ani.

Avionul business class de 8-12 pasageri va călători la Mach 1,4 (peste 1.000 mph), producția începând cu nava supersonică în 2023. Primul zbor al AS2 este programat pentru 2024 și compania intenționează să scoată avionul pe piață în 2026. Aerion construiește în prezent un nou sediu global masiv în Florida, chiar lângă Aeroportul Internațional Orlando Melbourne, pentru a lucra la proiectele sale ambițioase.

Noua eră supersonică

Aerion AS2 ar putea zbura de la New York la Londra în 4,5 ore.

Ultimul avion supersonic de pasageri care ne-a străbătut cerul a fost, desigur, Concorde, care s-a retras din serviciu acum mai bine de 17 ani. A fost o minune inginerească, în ceea ce privește costurile, dar și în ceea ce privește impactul asupra mediului.

„Concorde a fost un experiment nobil, dar a produs prea multe emisii în mediu, prea mult zgomot în comunitățile noastre și a fost prea scump pentru a fi operat. Ceea ce încercăm să facem acum este foarte diferit”, a declarat Tom Vice pentru CNN Travel în 2020.

Ambițiile Aerion sunt ca aeronavele sale să funcționeze benign pe cer: „Lumea nu poate aștepta până în 2050 pentru a deveni neutră în ceea ce privește emisiile de carbon. Trebuie să facem acest lucru astăzi”, a spus Vice.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Motivul real pentru care Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare conacul din Los Angeles

Jennifer Lopez și Ben Affleck au decis să vândă conacul lor din Beverly Hills, evaluat la 60 de milioane de dolari, deoarece niciunul dintre ei nu a fost mulțumit de această proprietate.

A fost creat primul automobil electric fără uși

Compania Azulink Mobility din Mexic a lansat primul prototip de automobil electric fara usi. Vehiculul are un cadru deschis, creat din fibra de sticla curbata, fiind inspirat de formele organice din natura si de arhitectura futurista.

Mihai Bobonete, față în față cu Mădălina Ghenea după ce a făcut glume la adresa ei

Mihai Bobonete s-a întâlnit cu Mădălina Ghenea la un eveniment care s-a desfășurat la Palatul Parlamentului din București.

Bottega Veneta creează un paradis venețian unic pentru clienții fideli

Louis Vuitton întruchipează pofta de călătorie și o sete nestinsă de călătorie, Hermès prețuiește moștenirea, Chanel emană feminitate, iar Bottega Veneta celebrează măiestria și spiritul comunitar.

Cum își umplu timpul liber vedetele de la Hollywood

În general, vedetele de la Hollywood sunt persoane destul de ocupate, petrecându-și cea mai mare parte a săptămânii pe platourile de filmare. Atunci când au timp liber, ele știu cum să cum să se distreze. Dispun și resursele materiale ca să facă tot ce își doresc, însă nu toate celebritățile au hobby-uri extravagante.

Virginie Viard părăsește Chanel

Virginie Viard va pleca de la Chanel. Protejata lui Karl Lagerfeld a fost director artistic al casei timp de cinci ani.

Veronica Leoni este noul director de creație al Calvin Klein

Veronica Leoni devine prima femeie care a proiectat linia Calvin Klein Collection. Prima ei prezentare de modă va debuta în toamna anului 2025.

Megadeth revine în România. Pe 10 iunie, la Romexpo

Megadeth revine în România. Pe 10 iunie, la Romexpo

Ion Țiriac vrea să cumpere un castel din România

Ion Ţiriac e interesat să cumpere un castel din România cu o istorie tulburătoare. Miliardarul român ar vrea o bijuterie arhitecturală din județul Arad, care-l va costa milioane de euro.

Vlad Gherman și Oana Moșneagu s-au căsătorit religios. Imagini de la nuntă

Vlad Gherman și Oana Moșneagu s-au căsătorit religios duminică, 2 iunie 2024. Actorii au publicat primele imagini de la marele eveniment.

iaBilet lider de piață de ticketing în România, al 6-lea an consecutiv

iaBilet lider de piață de ticketing în România, al 6-lea an consecutiv

Final de eră pentru Bugatti Chiron: a fost lansat ultimul exemplar

Bugatti Chiron L'Ultime este ultimul dintre cele 500 de exemplare Chiron construite de marca franceză. Mașina aniversară este bazată pe Chiron Super Sport.

Megadeth revine în România. Pe 10 iunie, la Romexpo

Megadeth revine în România. Pe 10 iunie, la Romexpo

hourglass_full 11 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
iaBilet lider de piață de ticketing în România, al 6-lea an consecutiv

iaBilet lider de piață de ticketing în România, al 6-lea an consecutiv

hourglass_full 15 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Final de eră pentru Bugatti Chiron: a fost lansat ultimul exemplar

Bugatti Chiron L'Ultime este ultimul dintre cele 500 de exemplare Chiron construite de marca franceză. Mașina aniversară este bazată pe Chiron Super Sport.

hourglass_full 15 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Dubai construiește o Operă plutitoare

Dubai South este pe cale să fie martor la grandoarea The Azizi Venice Opera House.

hourglass_full 17 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
BARK Air, prima companie aeriană din lume dedicată câinilor, a operat primul zbor

Bark Air speră că poate revoluționa călătoriile aeriene pentru a fi mai puțin stresante și mai luxoase pentru tovarășii noștri canini.

hourglass_full 19 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Noul Bentley Continental GT: hibrid cu 782 CP

Ceea ce pierde noul Bentley Continental GT în cilindri se compensează în putere.

hourglass_full 29 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL