7 lucruri despre Covid-19 care îi îngrijorează cel mai mult pe antreprenori

O recesiune prelungită este cea mai mare îngrijorare pentru directorii de companii.

Cei care au sarcina de a identifica riscurile sunt, de asemenea, îngrijorați de o creștere a cazurilor de faliment, de un nivel ridicat al șomajului în rândul tinerilor și de atacuri cibernetice crescute care rezultă din mutarea muncii de la birou acasă, potrivit unui raport al World Economic Forum (WEF), Marsh & McLennan și Zurich Insurance Group.

Autorii au examinat aproape 350 de profesioniști cu risc ridicat de la companii mari din întreaga lume. Potrivit raportului, publicat marți, două treimi dintre respondenți au enumerat o recesiune globală prelungită drept „cel mai îngrijorător” risc cu care se confruntă companiile lor. Autorii raportului au evidențiat, de asemenea, o inegalitate crescută, o slăbire a angajamentelor climatice și utilizarea greșită a tehnologiei ca riscuri care apar din cauza pandemiei Covid-19.

Sondajul a fost realizat în primele două săptămâni ale lunii aprilie.

Agenții de decizie din întreaga lume încearcă acum să-și scoată economiile din slumpsurile induse de coronavirus, redeschiderea afacerilor, a școlilor și reluarea transporturilor, limitând în același timp riscul unui al doilea val de infecții care ar putea institui din nou carantina.

Fondul Monetar Internațional a declarat luna trecută că se așteaptă ca PIB-ul global să scadă cu 3% în 2020, cea mai adâncă scădere a economiei de la Marea Depresiune din anii 1930. „ Covid-19 a diminuat activitatea economică, a necesitat miliarde de dolari în pachete de răspuns și este probabil să provoace schimbări structurale ale economiei globale, deoarece țările planifică recuperarea și reînvierea”, au spus autorii raportului WEF.

FMI se așteaptă ca datoria publică din economiile dezvoltate să crească până la 122% din PIB în acest an de la 105% în 2019. O slăbire a pozițiilor fiscale din economiile majore a fost o îngrijorare pentru 40% dintre directorii chestionați, autorii raportului sugerând că cheltuielile de astăzi ar putea duce la o nouă eră de austeritate sau majorare de impozite.

„Cu presiuni semnificative asupra ocupării forței de muncă și a educației - peste 1,6 miliarde de elevi și studenți stau acasă din cauza unităților de învățământ închise - ne confruntăm cu riscul unei alte generații pierdute. Deciziile luate acum vor determina modul în care vor apărea riscuri sau oportunități.

În timp ce solidaritatea creată de pandemia coronavirusului oferă posibilitatea „construirii unor societăți mai coerente, mai incluzive și egale”, potrivit autorilor raportului, instabilitatea socială generată de inegalitatea crescută și șomajul reprezintă un risc emergent cu care se confruntă economiile globale.

Există deja dovezi care demonstrează că lucrătorii cu venituri mici și migranții sunt cei care afectează recesiunea economic. Raportul constată, de asemenea, că progresele înregistrate în ceea ce privește angajamentele pentru mediu s-ar putea opri.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Rolls-Royce lansează maşina cu un preţ minim de 17.100 $

Rolls-Royce s-a gândit să lanseze o variantă a modelului Rolls-Royce Cullinan „accesibilă” pentru un public mai larg.

Unghiile multicolore, elementul cheie pentru un look fresh de vară

Unghiile într-o singură culoare sunt de domeniul trecutului. Explozia de culoare și modelele multicolore vor invada trendul în această vară.

Vara în Europa: cele mai sigure 20 de locuri pentru călătorii și turism post-coronavirus

Majoritatea țărilor din Europa își relaxează restricțiile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, deschizând frontierele și creând noi modalități de a călători în siguranță. Vacanțele de vară în Europa devin o posibilitate realistă pentru mulți turiști.

Brandurile de modă s-au aliat împotriva nedreptății rasiale

Pe măsură ce protestele continuă în SUA și în întreaga lume în urma morții lui George Floyd, brandurile de lux au pornit o luptă digitală împotriva rasismului.

Meseria pe care o distruge noua invenţie a lui Bill Gates

Microsoft urmează să înlocuiască zeci de jurnalişti care colaborează cu site MSN şi să utilizeze sisteme automate pentru a selecta ştiri, informează presa din SUA.

Adelina Pestritu și soțul și-au făcut tatuaje cu citate de dragoste

Zilele acestea, de când izolarea nu mai este la modă, îndrăgita vedetă a avut parte de multe evenimente fericite în frumoasa ei familie. Pentru că Adelina Pestritu și Virgil Șteblea nu numai că au ieșit în natură dar au făcut un gest prin care și-au unit și mai mult povestea de dragoste.

Ce planuri de viitor are mămica Ramona Bădescu

Vedeta care a surprins pe toată lumea devenind mamă la 50 de ani, stă cu sufletul la gură în Italia, alături de partenerul ei de viață și copilul lor, să vadă ce se mai întâmplă cu pandemia și cu restricțiile. Astfel că deși sunt încă reguli, Ramona Bădescu se gândește la viitor și are deja câteva planuri.

Ce a avut de a sărbătorit Roxana Vancea weekendul trecut

Antrenoarea de fitness și fosta vedetă de televiziune a trăit weekendul trecut momente memorabile alături de jumătatea sa, culturistul Dragoș Paiu - sau Syko cum i se mai spune. Și asta pentru că Roxana Vancea și soțul ei au sărbătorit un an de când sunt oficial înpreună și formează o familie fericită.

La ce obiceiuri vechi s-a întors Dani Oțil după izolare

Prezentatorul de televiziune matinal a stat timp de două luni în izolare alături de iubita lui cu care a locuit în tot acest timp. Iar Dani Oțil s-a concentrat doar pe emisiunea pe care o avea de prezentat și pe filmulețele de pe TikTok pe care le făcea cu logondica lui și de amintirile pe care le publica pe rețelele de socialziare.

Andreea Esca și Willmark au ieșit la iarbă verde și la mare

Însă nu împreună, ci separat. Ridicându- se regulile și cum toată lumea a ieșit să se plimbe, multr persoane publice și-au dorit să meargă în natură, iar vedetele noastre au făcut cam același lucru după o perioadă de două luni în care au stat departe de natură.

Tom Ford e pesimist în ceea ce privește industria de fashion: „Nu-i putem salva pe toți”

Președintele creatorilor de modă americani Tom Ford avertizează că trebuie să se facă schimbări în industria de modă după ce trece epidemia.

Catrinel Sandu, noi schimbări în viața din SUA

Fostei bebeluse, așa cum era cunoscută dansatoarea și vedeta de televiziune la noi în țară, i s-a schimbat viața radical după ce a fost înșelată de fostul soț și și-a găsit marea dragoste în Statele Unite ale Americii. Acum Catrinel Sandu este fericită din mai multe motive, unul fiind din cauza uneia dintre fiice și apoi pentru că a făcut o schimbare în viața particulară.

De ce reducerile sunt o reacție periculoasă pentru brandurile de lux într-o criză

Stabilirea prețurilor este unul dintre cele mai provocatoare și dificile aspecte ale gestionării mărcilor de lux în vremuri normale, dar într-o criză, devine și mai critic.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Alphabet, compania-mamă a Google, venituri uriașe în T1 2020. A depășit estimările chiar şi în mijlocul pandemiei

Alphabet, compania-mamă a Google, a raportat venituri de 41,16 miliarde dolari pentru T1 2020.

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Coronavirusul a resetat businessul cu ceasuri de lux

Coronavirusul a pus capăt unei scindări vechi de ani de zile între marii jucători, resetând de fapt afacerile cu ceasuri.

hourglass_full 11 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Rolls-Royce concediază 9.000 de angajati

Gigantul Rolls-Royce intenționează să concedieze cel puțin 9.000 de angajați pe fondul crizei coronavirusului.

hourglass_full 12 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
7 lucruri despre Covid-19 care îi îngrijorează cel mai mult pe antreprenori

O recesiune prelungită este cea mai mare îngrijorare pentru directorii de companii.

hourglass_full 13 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Jeff Bezos devine primul triliardar al lumii, în plină pandemie de coronavirus

Jeff Bezos, fondatorul și șeful executiv al Amazon, cel mai bogat om din lume la ora actuală, devine primul triliardar al planetei în plină criză a coronavirusului.

hourglass_full 18 day ago format_list_bulleted ECONOMIC