Un student genial român a primit cea mai mare distincție medicală din țară pentru descoperirea unei modalități de tratare a articulațiilor bolnave și prevenirea decesului prematur în urma infecției sângelui și septicemiei provocate de putrezirea articulațiilor și a țesutului periarticular

În toamnă anului 18 septembrie 2019 la Congresul European al reumatologilor s-a întâmplat ceva incredibil. Întreaga sală a aplaudat 10 minute în picioare persoanei care se afla la tribună. Era Petru Mitroi - student român. Anume el a propus utilizarea unei formule unice care să permită restabilirea completă a articulațiilor dureroase.

Petru a propus o idee excelentă, iar implementarea ei a fost preluată de structurile științifice ale României. Specialiști de la Institutul de Reumatologie, Universitatea de Medicină și o mulțime de alți specialiști au fost implicați în dezvoltarea preparatului. Preparatul a fost deja creat și prezintă rezultate excelente.

Reporter: "Petru, intrați în top zece dintre cei mai inteligenți studenți de la medicină din lume. De ce ați decis să vă ocupați anume de problema articulațiilor bolnave?"

Nu prea vreau să vorbesc despre aceasta în public, dar motivația este exclusiv personală. Cu câțiva ani în urmă, mama mea a decedat din cauza unei infecții a sângelui care a început din cauza putrezirii articulațiilor. Se pare că totul era în regulă, se plângea puțin de dureri articulare, dar apoi mi-am dat seama că nu arăta ce o supără doar ca să nu mă deranjeze. Apoi, din cauza neglijenței medicilor și a tratamentului impropriu, a început infecția sângelui. Și atât, nu mai este omul. Și bunica mea a murit din aceeași cauză. Atunci am început să studiez problemele legate de boala articulară. Am fost șocat când am înțeles că majoritatea pastilelor și unguentelor din farmacii sunt niște substanțe chimice inutile care dăunează și mai mult articulațiilor și acționează distrugător asupra ficatului. Și mama le lua în fiecare zi.

În ultimii trei ani, m-am dedicat integral acestui subiect. De fapt, noua metodă de tratament a al articulațiilor, despre care toată lumea vorbește acum, a apărut în procesul de scriere a tezei de licență. Mi-am dat seama că am inventat ceva nou. Dar nu mi-am putut imagina că acest lucru va trezi un așa interes din partea diferitelor structuri.

Reporter: "Din partea căror structuri?"

De îndată ce au apărut publicațiile despre metoda mea de tratament, imediat au început să vină propuneri de vânzare a ideii. Primii au fost niște francezi care mi-au oferit 120 de mii de euro. Ultimul a fost un holding farmaceutic american care au vrut să o răscumpere deja pentru 35 de milioane de dolari. Acum mi-am schimbat numărul de telefon și nu mai accesez rețelele de socializare, pentru că în fiecare zi pe toate canalele de comunicare sunt contactat pentru oferte de cumpărare.

Reporter: "Dar, din câte știu, nu ați vândut formula?"

Bineînțeles că nu. Poate că va suna un pic urât, dar nu am creat-o pentru ca oamenii din străinătate să profite de ea. Ce se va întâmplă dacă voi vinde formula în străinătate? Ei vor primi un brevet, vor interzice producția conform acestei formule celorlalți și vor ridica prețul medicamentului. Poate că sunt tânăr, dar nu sunt idiot. În această situație, românii pur și simplu nu se vor putea trata. Unul dintre medicii străini mi-a spus că un astfel de medicament ar trebui să coste cel puțin 3 000 de dolari. Nu se încadrează nici într-o limită. Cine îl va putea cumpăra în România pentru trei mii de dolari?

Din acest motiv, când am primit o propunere din partea statului de a participa la dezvoltarea preparatului național românesc, am fost imediat de acord. Am lucrat împreună cu cei mai buni specialiști de la Institutul Inimii, Universitatea de Medicină, Institutul de cercetări științifice în Reumatologie". A fost uimitor. Acum, preparatul a finalizat deja studiile clinice și este disponibil pentru oameni."

Din partea statului, dezvoltarea preparatului a fost coordonată de Matei Pavelescu, reumatolog român, doctor în medicină, profesor, academician al AȘR, director adjunct al Institutului de Reumatologie, șef al catedrei de reumatologie al Academiei Medicale Române. L-am rugat să ne vorbească despre noul preparat și despre planurile privitor la el.

Reporter: "Care este esența ideii lui Petru Mitroi? Ea ajută în realitate la restabilirea completă a articulațiilor bolnave?"

Ideea lui Petru este o nouă abordare în tratamentul articulațiilor și a țesuturilor periarticulare. Cum acționau preparatele vechi? Ele înghețau și numai pentru un timp ameliorau durerea, fără a acționa asupra organismului la nivel celular. Astfel, ele nu eliminau cauza durerii în sine și aduceau articulațiile, coloana vertebrală la starea inițială distrusă iar, uneori, chiar agravau starea la fiecare administrare de astfel de preparate.

Noua metodă a lui Petru declanșează procesul de reparare a cartilajului și a țesutului osos, prin oprirea procesului de putrezire și închiderea sursei de infecție. Datorită acestui fapt, este restabilit accesul liber al sângelui la țesutul osos al articulației și astfel începe regenerarea acesteia . În plus, el suplinește lipsa lichidului sinovial, ceea ce restabilește capacitatea de lucru a articulației și crește flexibilitatea acesteia. Eforturile unui număr atât de mare de medici și specialiști medicali au fost necesare pentru a construi în jurul formulei propuse un preparat eficient care tratează articulațiile în orice etapă și la orice vârstă.

Reporter: "Articulațiile bolnave sunt într-adevăr atât de periculoase?"

Ați văzut statisticile privind mortalitatea în România? Peste 35.000 de persoane au devenit invalizi. Dintre acestea, aproximativ 10.000 au paralizat complet. Aproximativ 15 000 au murit din cauza infecției sângelui și septicemiei, care a început din cauza putrezirii articulațiilor și a țesutului periarticular. Articulațiile bolnave nu sunt doar dureri și dizabilitate, ci și o sursă permanentă de infecție pentru organism, care provoacă infecția sângelui și septicemia. Articulațiile putrezesc și toată infecția se răspândește în organism, având un impact colosal asupra tuturor organelor. Aceasta înseamnă că fiecare persoană cu articulațiile bolnave, în esență, putrezește din interior. În orice moment, inima se poate opri, se poate rupe un vas cerebral, poate apărea cancer hepatic sau insuficiență renală. Să nu mai vorbim de dizabilitate sau tumori articulare. Niciun pacient nu este în siguranță.

Reporter: "Cum rămâne cu tratamentul? Pentru restabilirea articulațiilor, există o mulțime de medicamente."

De fapt, aceasta și este o problemă, că sunt o mulțime. Dar toate se bazează pe principiul descris la începutul interviului. Doar pentru o perioadă scurtă de timp, persoana se simte mai bine. Dar, în general, ele afectează articulațiile mai mult negativ decât le tratează. Cu ajutorul lor, este imposibil să fie vindecate articulațiile 159 lei. Aici Petru avea absolută dreptate. Dacă te uiți la formulele medicamentelor din farmacii, atunci orice specialist înțelege că ar trebui să fie luate numai în cazuri extreme.

Reporter: "Dar preparatul dvs. va fi și el în farmacii? Apropo, cât va costa?

Știți că, de îndată ce a devenit clar că avem într-adevăr ceva util, farmaciștii ne-au atacat pe toate fronturile. Ei și lui Petru i-au propus inițial să-și vândă formula. Nu pentru a-l produce în țările lor. Dimpotrivă, pentru a împiedica lansarea preparatului în producție. Tratamentul articulațiilor, este cea mai mare nișă de câștig din lume a pieței farmaceutice. Numai în SUA se vând preparate de miliarde de dolari. Preparatul nostru poate schimba dramatic situația de pe piață. Nimeni nu va cheltui bani în fiecare lună pe medicamentele vechi, când puteți lua o singură cură de HondroStrong și puteți uita de problemele legate de articulații.

Rețelele de farmacie sunt partenerii companiilor farmaceutice care lucrează cu ele într-o echipă. Și care depind, în mod natural, de vânzările de medicamente. Prin urmare, despre noi și produsul nostru acolo nici nu vor să audă. În pofida faptului că acum acesta este singurul preparat recomandat oficial de Ministerul Sănătății din România pentru tratamentul și restabilirea articulațiilor.

Reporter: "Dar, dacă medicamentul nu este în farmacii, cum se poate face rost?"

Am decis că, dacă farmaciile obișnuite nu vor să audă despre noi, atunci ne vom descurca fără ele. Și am organizat distribuirea directă a "HondroStrong". Fără veriga intermediară sub formă de farmacie comercială. Am discutat mai multe opțiuni și ne-am oprit la cel mai eficient. Persoana care dorește să încerce "HondroStrong" lasă o cerere la farmacia online nr. 1 a Ministerului Sănătății, după care este contactat, consultat și trimis preparatul pentru testare. Prin Ordinul Ministerului Sănătății din România de la 22 august 2019 farmacia online a fost deja creată și lucrează. Internet are acum aproape toată lumea. Chiar dacă o persoană nu are computer, atunci oricum are telefon cu acces la internet. Și oricine poate lăsa o cerere.

Toți, până la 20 septembrie, inclusiv, pot participa la tragerea reducerilor de până la 50% la medicament. Aceasta este acțiunea noastră comună cu Ministerul Sănătății pentru a atrage atenția oamenilor asupra medicamentului. Sperăm că efectul "gura lumii" va funcționa și fiecare vindecat va recomanda preparatul prietenilor săi.

Reporter: "Cât va costa preparatul pentru toți ceilalți?"

Costul producției produsului este de aproximativ 600 RON per ambalaj. Acum am reușit să negociem cu conducerea Asociației Cardiologilor și Reumatologilor să compenseze 50% din cost pentru cumpărătorul final. Din fericire, cei de sus înțeleg importanța faptului că un astfel de preparat trebuie să fie disponibil întregii populații a țării, nu doar anumitor persoane. În schimb, ne-am angajat să nu vindem formula preparatului în străinătate și să nu trimitem produsul la export, vânzându-l numai în România.

Toată lumea, până pe 20 septembrie, pot participa la tragerea la reducere de până la 50% la medicament și obțineți HondroStrong pentru 159 lei.

Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Tendințele modei au apărut pe covorul roșu în 2023

De la decolteuri asimetrice la mâneci supradimensionate, iată cele mai bune tendințe de covor roșu din 2023 de până acum.

SUV-ul Hummer complet electric intră în producție. Când va fi scos pe piață

Așteptarea a luat sfârșit în sfârșit. Producătorul auto din Detroit a început să construiască varianta SUV-ului său incredibil de popular EV la uzina Factory Zero luni, la aproape trei ani după ce a fost anunțat pentru prima dată, relatează Car and Driver.

Cu câți bani s-a vândut o rochie a Prințesei Diana. Suma este uriașă

Una dintre cele mai emblematice rochii ale prințesei Diana a fost vândută la licitație, în weekend. Creată în 1989 de către designerul Victor Edelstein, piesa vestimentară iconică este croită dintr-o catifea violet și decorată la spate cu trei nasturi aurii, cu perle.

Liviu Vârciu, vacanță cu probleme în Maldive

Momente dificile pentru Liviu Vârciu. Prezentatorul și iubita lui se află în vacanță, în Maldive, însă nu s-au putut bucura pe deplin de călătorie.

5 moduri pentru a crea un stil clasic și elegant

Mai degrabă, trebuie să construiești o garderobă sofisticată folosind alegeri strategice – apoi lasă-ți încrederea să strălucească prin ținuta ta.

Iată marea tendință de make-up de la Paris Haute Couture Week!

Săptămâna Haute Couture de primăvară de la Paris a evidențiat nu doar ținutele de seară, ci și tendințele în materie de machiaj, care au putut fi văzute atât la modele, cât și la invitații din primul rând.

Uită de aeroport. Thailanda construiește un nou „oraș al aviației” de 9 miliarde de dolari pentru turiști

Construcția „Eastern Aviation City” va începe la începutul acestui an.

Compania Anastasiei Soare, celebrată de vedete. Ce nume mari de la Hollywood i-au fost alături „reginei sprâncenelor”

Brandul pe care Anastasia Soare l-a dezvoltat în America a împlinit 25 de ani. Drept urmare faimoasa româncă a dat o petrecere pe cinste unde au venit numai celebrități de prim rang.

Cum a reinventat românca Anastasia Soare, supranumită „regina sprâncenelor”, industria de frumusețe

Anastasia Soare este românca care a ridicat un imperiu schițând o sprânceană, dar nu orice sprânceană, ci sprânceana perfectă!

Cum au poreclit-o indienii pe Iulia Vîntur, iubita actorului Salman Khan

Iulia Vântur s-a mutat în India în urmă cu mai mulți ani, acolo unde trăiește o discretă poveste de dragoste alături de Salman Khan, cel mai în vogă actor al țării.

Cel mai nou ceas Breitling aduce un omagiu legendarului 747 Jumbo Jet al lui Boeing

Unul dintre cele mai emblematice avioane din lume tocmai și-a primit propriul ceas.

Dirijabilele de lux aduc plăcerile de croazieră pe cer

Dirijabilele, care de secole au reflectat spiritul inventiv al unor vizionari precum Leonardo da Vinci și Jules Verne, se confruntă în prezent cu o renaștere. Deși nu vor concura niciodată cu avioanele cu reacție pentru călătorii pe distanțe lungi, dirijabilele oferă costuri de operare scăzute, cerințe reduse de infrastructură și o producție de carbon semnificativ mai mică.

Doja Cat, apariție controversată la Paris Fashion Week. Și-a acoperit corpul cu peste 30.000 de cristale Swarovski

Doja Cat a avut o apariție care a lăsat pe toată lumea fără cuvinte la Paris Fashion Week. Artista și-a acoperit corpul cu peste 30.000 de cristale Swarovski.

hourglass_full 7 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
5 tendințe de manichiură de adoptat în 2023

Este timpul pentru unghii scurte și culori clasice.

hourglass_full 15 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Cele mai bune look-uri de frumusețe de la Globurile de Aur 2023

În noapte de marți spre miercuri, vedetele de pretutindeni au călătorit în Los Angeles pentru cea de-a 80-a ediție a Globurilor de Aur.

hourglass_full 20 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
L'Oreal dezvăluie aplicatorul de ruj pentru persoanele cu mobilitate limitată

Alături de „Brow Magic”, un instrument motorizat pentru a obține un aspect personalizat al sprâncenelor acasă.

hourglass_full 22 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Liposucția pomeților: ce riscuri prezintă această procedură care promite un chip sculptat ca al Bellei Hadid

Există tot mai multe videoclipuri pe TikTok cu privire la operația de îndepărtare a grăsimii pe obraji. Cu toate acestea, această metodă este pentru toată lumea? Care este limita intervenției pentru a obține acest efect?

hourglass_full 23 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Cererea pentru parfumurile de lux continuă să crească

Vânzările globale ale parfumurilor high-end au început să crească puternic în timpul pandemiei și au continuat așa și pe parcursul anului trecut.

hourglass_full 1 month ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH