Ulei de măsline obișnuit sau extravirgin: care e cel mai sănătos?

Uleiul de măsline a devenit un aliment destul de popular de-a lungul timpului. Mulți îl recomandă pentru beneficiile uluitoare asupra sănătății. Fie că îl folosesc în salate sau la gătit, oamenii au înlocuit clasicul ulei de floarea soarelui cu uleiul de măsline.

Există două variante de ulei de măsline, cel rafinat și cel extravirgin. Până acum, cu toții ne-am gândit că uleiul de măsline extravirgin este mai bun decât uleiul de măsline rafinat și, prin urmare, este mai scump. Dar să pare că există unele diferențe între cele două tipuri de ulei care ne determină să-l alegem pe cel rafinat.

Dacă ați făcut recent trecerea la uleiul de măsline, iată câteva aspecte pe care trebuie să le știți.

Diferența cheie constă în modul în care reacționează la temperaturi ridicate. Uleiul de măsline extravirgin este scump și are o temperatură de gătire mai mică decât uleiul de măsline rafinat, acesta va arde mai repede dacă îl gătiți la temperaturi ridicate. Deoarece uleiul de măsline obișnuit este mai ieftin și se poate găti la temperaturi mai mari, este mai indicat să-l folosim pe acesta la prăjeli. Uleiul de măsline extravirgin este un ulei nerafinat și va expira în cel mult doi ani, chiar dacă este păstrat corect. Este de obicei folosit pentru salate, hummus, paste și alte preparate reci.

Uleiul de măsline extravirgin este mai ușor decât uleiul de măsline rafinat, deoarece conține mai puțin acid oleic. Conține și o cantitate mai mare de antioxidanți precum polifenolii. Prin urmare, este preferat datorită proprietăților sale antiinflamatorii și aromei naturale de măsline. Uleiul extravirgin de măsline are o aromă și un miros mai puternice decât uleiul obișnuit de măsline. Uleiul de măsline obișnuit are aproximativ 3-4 procente de acid oleic, în timp ce uleiul de măsline extravirgin are mai puțin de 1 la sută.

Pe care să-l alegi?

Dacă intenționați să folosiți ulei de măsline frecvent, atunci uleiul de măsline rafinat ar trebui să fie alegerea dvs. Dacă doriți să îl utilizați ocazional pentru salate, atunci alegeți ulei de măsline extravirgin.
Comment Section
You have to log in or register a new account!
Află ce formă are fața ta și pune-te în valoare!

Să-ți cunoști forma fetei este esențială, deoarece te poate informa cu privire la diferite practici de înfrumusețare – de la aplicarea machiajului la tipul de coafură care ți se potrivește.

Săptămâna Modei din Londra. Victoria Beckham pornește o revoluție și schimbă regulile

Colecţia feminină toamnă-iarnă 2019-2020 a Victoriei Beckham „se inspiră din trecut” pentru a face „propuneri pentru viitor”.

Antonia, primele fotografii şi declaraţii după operaţia de mărire a sânilor

Îndrăgita solistă a avut parte de un început de an glorios, căci nu numai că îi merge din punct de vedere profesional dar s-a mutat cu familia ei în casă nouă, Maya, fiica ei s-a întors în ţară iar operaţia de mărire a sânilor a decurs exreaordinar de bine şi se vede acest lucru. Tabu a stat de vorbă cu Antonia şi a aflat cum se simte şi ce spune despre măriea sânilor.

Fiica Andreei Esca nu dă Bucureştiul pe Londra! Ce vrea să facă Alexia Eram în ţara natală?

Deşi a plecat la studii la Londra, la UCA, University For the Creative Arts, unde studiază marketing, publicitate şi relaţii publice în domeniul modei, Alexia Eram nu vrea să se mute în Marea Britanie şi să renunţe la familia ei din ţară. Din contră, de fiecare dată când are o pauză de studii, Alexia vine în ţară şi nu ratează niciun eveniment monden.

Trump îi împinge pe europeni să renunțe la Huawei pentru 5G

Președintele amenință să înceteze schimbul de informații cu țările care optează pentru chinezi

5 motive să vizitezi Thailanda în 2020

Românii care aleg destinaţii de lux îndepărtate preferă să îşi petreacă vacanţa în locuri exotice cu plajă. Iar Thailanda se află în topul destinaţiilor exotice preferate de ei. Destinațiile principale sunt Bangkok, Phuket, Krabi (Ao Nang), Chiang Mai, nu neapărat în ordinea asta.

Diabetul zaharat și pulberea verde care scade nivelul glicemiei

Diabetul de tip 2 este una dintre cele mai frecvente boli în România și, din păcate, numărul cazurilor este în creștere. Dacă nu e tratat, conduce la alte boli care pot pune viața în pericol.

Cum arată castelul în care locuiește Claudia Schiffer. Interiorul e de vis!

În casa din Anglia în stil Tudor, supermodelul Claudia Schiffer și familia ei sunt înconjurați de o arhitectură deosebită, artă modernă - și câteva „fantome” prietenoase.

Reinfecția cu noul coronavirus, infinit mai periculoasă. Avertismentul medicilor

Reinfecția cu noul coronavirus este posibilă și este chiar mai gravă, susțin medici din Wuhan.

De ce este Raluca Moianu singură în continuare?

Anul acesta se împlinesc doi ani de când fosta prezentatoare de televiziune și în continuare de radio a rămas văduva și l-a pierdut pe dragul ei Marius Ancuța. Din păcate, Raluca Moianu s-a afundat în muncă și a uitat că mai are nevoie de dragoste și de un partener lîngă ea. Cum motivează vedeta această singurătate, aflați în continuare.