Turismul din Africa mizează pe tururi virtuale de safari ca să iasă din criză

Pandmeia de COVID-19 continuă să afecteze lumea, determinând închiderea temporară sau definitivă a afacerilor și creșterea șomajului. A închis mulți oameni în case într-un efort uriaș de a reduce răspândirea virusului.

Lumea s-a oprit în timp ce aștepta să treacă pandemia. Economia fiecărei țări a simțit efectul noilor circumstanțe ale lumii. Industria turismului și a călătoriilor s-au confruntat cu consecințe nocive, deoarece restricțiile la nivel mondial au oprit complet călătoriile. La fel ca multe regiuni, turismul din Africa a fost foarte afectat de scăderea dramatică a călătoriilor.

Africa s-a bazat întotdeauna pe turiști străini. Începând cu 2020, turismul în Africa este „a doua industrie turistică cu cea mai rapidă creștere” din lume. De fapt, se preconiza că Africa va înregistra un nou record anul acesta. În 2019, industria turismului din Ghana a adus aproape 2 miliarde de dolari, oferind 5,5% din PIB-ul țării. Din păcate, COVID-19 a perturbat planurile de călătorie. Drept urmare, Africa a pierdut miliarde de dolari. Acest lucru a sporit vulnerabilitatea economică a continentului.

Organizația Națiunilor Unite spune că pandemia ar putea afecta cel puțin două milioane de locuri de muncă pe întregul continent, lăsând mulți oameni șomeri și incapabili să se întrețină pe ei înșiși sau familiile lor. Anularea tururilor și pierderea veniturilor a forțat multe companii și destinații atractive să închidă și să concedieze angajații. 

Tururi virtuale de safari

O zonă majoră a turismului în Africa o reprezintă safariul. Organizația Mondială a Turismului a Organizației Națiunilor Unite a constatat că industria safariului din Africa valora 12,4 miliarde de dolari în 2018 și a crescut. Dar, țări precum Rwanda, Kenya, Namibia, Botswana și Africa de Sud, care au industrii safari foarte proeminente, au pierdut toți turiștii străini care odată veneau să experimenteze viața sălbatică naturală și conservarea.

Într-un efort de a combate economia în declin din cauza scăderii turismului în Africa, continentul a trecut la programe digitale în care oamenii pot vedea tururi virtuale online. Aceste safari online vor permite publicului să experimenteze practic frumusețea unică a acestor safari de lux din confortul caselor lor. Companiile de turism WildEarth și andBeyond s-au asociat pentru a transmite practic safari din Africa de Sud, cum ar fi Ngala, Singita Sabi Sand și Tswalu Kalahari. 

WildEarth a oferit tururi virtuale încă dinaintea COVID-19, dar pandemia a făcut ca spectatorii să crească exponențial în ultimele două luni, aducând aproape trei milioane de vizionări pe lună. În timp ce înregistrările safari în sine sunt gratuite pentru ca oamenii să se bucure de peisaje, companiile și safari fac bani din publicitate și vânzare de videoclipuri către radiodifuzori.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Încă un divorț în showbiz-ul românesc

Andrei Ștefănescu și partenera lui, Antonia, s-au alăturat seriei divorțurilor din showbiz-ul românesc, după ce au decis să pornească pe căi separate.

Snapchat intră în competiție cu TikTok

Snapchat va cheltui 1 milion de dolari pe zi într-o nouă funcție pentru a concura cu TikTok.

O călătorie audio prin cele mai relaxante destinații din lume

De la cântecele păsărilor dintr-o junglă indiană până la valurile care se sparg la mal pe o plajă din Sardinia, un nou instrument pune în valoare 50 de peisaje sonore liniștitoare. Cum pandemia de coronavirus ne-a determinat să anulăm călătoriile, Unify Cosmos, o platformă de dezvoltare personală,s-a gândit să adune sunete care ne duc cu gândul la relaxare.

Cele mai mari 5 tendințe în domeniul sănătății din 2021

Cursul schimbărilor bazate pe tehnologie a fost deviat anul acesta din cauza impactului pandemiei coronavirusului. În timp ce cei mai mari factori de schimbare sunt încă inteligența artificială (AI), internetul obiectelor (IoT) și alte patru domenii ale revoluției industriale, impactul lor a fost resimțit în moduri diferite decât am anticipat la începutul anului.

Noua sculptură de la Casa Albă scrie istorie

O lucrare a sculptorului Isamu Noguchi a fost instalată la Casa Albă, în Grădina de Trandafiri, un cadou pentru colecţia naţională şi prima operă a unui artist american asiatic inclusă în aceasta, potrivit The New York Times.

Gigi Hadid, o nouă imagine a fiicei sale, dezvăluită cu ocazia Crăciunului

Fetița modelului, născută în septembrie, are deja mulți fani pe Instagram. Părinții ei celebri, Zayn Malik și Gigi Hadid, împărtășesc foarte rar imagini cu micuța.

LeBron James s-a mutat în casa lui Katharine Hepburn. Interiorul de vis!

Jucătorul american de baschet a pus mâna pe o bucată din istoria Hollywoodului. Acesta a cumpărat casa din Beverly Hills în care a locuit actrița Katharine Hepburn, în anii '40.

Speed dating printre nori

Dragostea plutește în aer? O companie aeriană crede cu siguranță că este așa.

FOTO! Cele mai frumoase rochii de la Premiile AMA

American Music Awards 2020 au fost oferite duminică seara la Microsoft Theatre din Los Angeles, iar gazda evenimentului a fost Taraji P. Henson. Din cauza pandemiei de coronavirus, au avut loc mai multe spectacole live, cu prezentatori în persoană. A participat chiar și un public restrâns.

Când sunt cel mai contagioase persoanele infectate cu Covid-19

Noi studii arată că persoanele infectate cu virusul Sars-CoV-2 sunt cel mai contagioase în primele 5 zile. Așadar, ele sunt cele mai susceptibile de a transmite virusul.

Meghan Markle și Prințul Harry, răzbunare cruntă pe Regină!

Prințul Harry și Meghan Markle rup o altă legătură cu Marea Britanie. Cei doi au vândut casa pe care au primit-o de la Regina Elisabeta, Frogmore Cottage, ca să restituie o datorie față de contribuabilii britanici.

Amina Muaddi introduce bijuterii și genți în noua colecție de pantofi

Designerul actualizează tocurile pantofilor săi și se extinde în noi categorii: bijuterii și genți.

Nuntă în cer - noua tendință în era pandemică

Oamenii din întreaga lume dau vina pe Covid-19 pentru multe lucruri pe lângă pandemia în sine. Planurile de călătorie, nunți și numeroase momente importante au trebuit anulate, deoarece pandemia a decis să ne pună viața pe hold.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Top 10 cele mai scumpe orașe din lume

Anul 2020 a fost unul cu totul special, din cauza pandemiei de coronavirus, iar The Economist și-a propus să vadă dacă s-a schimbat ceva în acest top.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Cele mai bune locuri din lume de vizitat în 2021. Regiunea din România inclusă pe listă

A fost publicată râvnita listă anuală cu destinații de top, Best of the World 2021 de către revista National Geographic. Tema ei este „Visează acum, călătorește mai târziu”, în contextul pandemiei de coronavirus.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Pirelli și-a pus anvelopele pentru cursă pe această nouă valiză Montblanc

Călătoriile prin terminalele aeroportului se fac adesea la viteză maximă, iar bagajele greoaie sunt ultimul lucru care ar trebui să te împiedice când trebuie să prinzi zborul. Cea mai recentă valiză Montblanc este echipată cu roți pregătite pentru cursă, astfel încât nu vei mai întârzia niciodată la îmbarcare.

hourglass_full 7 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
O stațiune din Maldive propune vacanța fără limite

Resortul de lux Anantara Veli din Maldive, destinat exclusiv adulților, va permite călătorilor să folosească stațiunea ca spațiu personal de carantină - dar asta îi va arde la buzunare.

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Viza turistică pentru Thailanda: cum poți petrece 60 de zile în paradis

Noua viză turistică pentru Thailanda este pregătită pentru solicitanții din toate țările. Iată ce trebuie să știți înainte de a aplica pentru aceasta.

hourglass_full 9 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL