Slow Fashion este noul lux?

Dacă moda rapidă (fast fashion) a definit anii 2010, moda lentă (slow fashion) poate fi elementul cheie al noului deceniu.

De ani de zile, industria a împins producția și consumul de masă într-o direcție atât de rapidă, încât fast fashion dispare și face loc unei alte tendințe. COVID-19 a contribuit la accelerarea acestei redefiniri a modei - atât de lux, cât și la prețuri - ca îmbrăcăminte realizată cu durabilitate în prim plan. Pandemia a contribuit la stimularea unei mentalități „cumpărați mai puțin, cumpărați mai bine”, cu interes pentru produse cu mai multă valoare și longevitate față de moda rapidă. A existat un impuls mai mare asupra produselor și articolelor artizanale, cu accent pe meșteșuguri, susținând în continuare tendința modei lente. 

„Crearea exclusivității cu articole realizate manual și făcute la comandă este acum „luxul suprem în starea actuală de producție în serie”, a spus analista Kayla Marci. „Cu atât de mulți jucători noi care încearcă să pătrundă pe piață, mărcile cu produse conștiente și etice sunt pregătite să câștige expunere printre consumatorii mai tineri, deoarece au o ofertă cu mai multă substanță în comparație cu mărcile tradiționale de lux.”

Așa cum este definit, moda lentă este o mișcare către un design, o creație și un consum atent. Prioritizează calitatea și longevitatea produselor; ia în considerare minimizarea deșeurilor de toate tipurile și maximizarea impactului social. 

În practică, moda lentă arată ca ceea ce face Agua by Agua Bendita. Brandul de lux, fondat în 2018 și produs de artizanele din Columbia, a declarat în august - în ciuda faptului că a lansat deja mai puține colecții decât alte mărci de lux - că își încetinește și mai mult ciclul de modă. Miscarea ar părea îndrăzneață într-o industrie a modei deja suprasaturată și de nevoia constantă a comerțului cu amănuntul, dar este una în care brandul crede. Acum, Agua va crea doar două colecții pe an.

Scopul este de a avea mai mult timp pentru a crea, o noțiune care, în unele cazuri, a căzut la marginea modei, luxului și altora, cu un model „mai rapid” în locul său. Și la Agua, procesul de creație este unul complicat. Moda lentă și atentă poate fi o tendință care arată puterea de a rămâne.

În Raportul Conscious Fashion 2020 publicat în aprilie, platforma globală de căutare a modei Lyst a declarat că, în ultimele 12 luni, termenul „modă lentă” a generat peste 90 de milioane de impresii sociale, sugerând ceea ce a numit „începutul unei schimbări a comportamentelor de cumpărături.” Deși poate dura mult timp pentru ca moda lentă să-și croiască drum prin sistemele unor consumatori, mărcile de lux artizanale vor conduce probabil spre o schimbare.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Ce face Adelina Pestrițu după ce scăpat de coronavirus

Fosta vedetă de televiziune a șocat pe toată lumea după ce a avut coronavirus și a anunțat pe rețelele de socializare. Însă acum Adelina Pestrițu a revenit mai fresh și mai proaspătă ca niciodată și a anunțat că are un spot publicitar ce se difuzează deja și a scris mai multe pe propriul blog și pe rețelele de socializare.

Cum a slăbit solista Francesca 18 kilograme

Fosta concurentă la un show de talente muzicale Francesca a reușit în ultima perioadă să aibă parte de o transformare spectaculoasă și să dea foarte multe kilograme jos. Și pentru că tânăra a primit nenumărate mesaje pe rețelele de socializare, s-a văzut nevoită să le răspundă prietenilor virtuali într-un mesaj comun.

Cum a reușit să se mențină în formă Vladimir Drăghia

Cunoscutul actor și vedetă de reality-showuri a reușit să se mențină în formă de la debutul lui în showbiz-ul autohton. Vladimir Drăghia a făcut mereu sport și s-a întreținut foarte bine, având o condiție fizică de invidiat. Zilele trecute el a publicat pe rețelele de socializare un mesaj interesant despre condiția sa fizică pe care îl redăm în continuare.

Mare aniversare în familia lui Marcel Pavel

Celebrul cântăreț și vedeta de televiziune a scăpat ca prin urechile acului de coronavirus în această vară și s-a întors la proiectele lui de televiziune, la piesele pe care le face și la muncă sa în studioul de înregistrări. Marcel Pavel are însă zilele acestea motive de bucurie căci a avut parte de o sărbătoare în familie.

Cleopatra Stratan, o nouă surpriză pentru fanii rețelelor de sociaizare

După ce a cucerit publicul cu „Zunea Zunea”, hit ce a devenit viral în Indonezia, Vietnam, India, Tailanda, Malaysia și a adunat peste 100 milioane de vizualizări din peste 30.000 de clipuri făcute de fani, Cleopatra Stratan relansează videoclipul single-ului mult iubit. Deși „Zunea Zunea” păstrează vocea artistei de când aceasta avea doar cinci ani, single-ul are o producție actuală, cu un sound fresh.

Mini-geanta de buzunar de la Burberry

După lansarea celei mai recente campanii Pocket Bag cu Bella Hadid, Burberry va anunțat o nouă colecție a gentuței clasice ca parte a seriei sale B.

Gabriela Spanic, din nou în brațele unui român

Va mai aduceți aminte că celebra actrița venezuelena de telenovele a fost în România și a filmat alături de Lucian Viziru acum mai bine de peste 15 ani? Ei bine, iată că experiență se repetă, căci Gabriela Spanic parcticipa la un concurs de dansuri, iar partener îi este un dansator și coregraf român, Andrei Mangra.

Andreea Ibacka se întoarce la serialele care au consacrat-o

Soția lui Cabral este neoficial, în cărți, pentru un nou serial produs de Ruxandra Ion. După ce a debutat în 2007 în serialul "Inima de țigan" acum 13 ani iată că va juca într-o altă producție, care sperăm că va avea succes. Este vorba de "Adela" serialul pe care îl pregătește și la care s-au anunțat protagoniștii.

Dana Săvuică își amintește cu plăcere despre cariera ei in modă

Fostul manechin și una dintre primele vedete care au pozat în revista celebră cu iepurași a simțit nevoia să treacă în revistă ce a făcut ea pînă la cei 50 de ani pe care i-a împlinit la începutul anului. Dana Săvuică a scris un mesaj pe pagina să de cocializare și a retrăit amintiri plăcute.

Alex Dima, amintiri din copilărie la ... vie!

Cunoscutul reporter de televiziune, care este și tată de fată, este mereu pe drumuri și neobosit în căutare de subiecte pentru reportaje. Iată că Alex Dima are și mulyte pasiuni care îl mai țîn pe acasă sau in concediu, despre care a scris pe pagina lui de socializare.

Dionisie Secrieriu din Moldova face cele mai cool torturi

Vine din Moldova, este ambițios și la 20 de ani face cele mai cool torturi cu modele, cu pesronaje din filme și desene animate sau cu figurine din marțipan. Dionisie Secrieriu are planuri mari și își dorește multe. Iubește enorm ceea ce face și speră că într-o zi să aibă propria afacere.

Noul Rolls-Royce Ghost este încă un triumf al ingineriei și luxului

Rolls-Royce a lansat noul Ghost, limuzina de lux care este cel mai bine vândut model al reputatului producător auto britanic în cei 116 ani de existență.

Jimmy Choo și Timberland semnează cele mai luxoase cizme ale toamnei

Jimmy Choo și Timberland își unesc forțele pentru o colaborare asumată și eco-responsabilă. Este vorba despre o reinterpretare de covor roșu a celebrei ghete în culoarea muștarului.

hourglass_full 2 day ago format_list_bulleted FASHION
Amazon te lasă să cumperi high fashion din magazinele de lux online. Dar cu invitație!

Există puține industrii pe care Amazon să nu-și fi lăsat o amprentă durabilă. Gigantul comercial a ocupat un anumit loc pe piața modei - cu bijuterii, îmbrăcăminte și încălțăminte. Acum, face o incursiune mult așteptată în moda de lux și aduce un avantaj inovator.

hourglass_full 4 day ago format_list_bulleted FASHION
Slow Fashion este noul lux?

Dacă moda rapidă (fast fashion) a definit anii 2010, moda lentă (slow fashion) poate fi elementul cheie al noului deceniu.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted FASHION
Designerul Dorin Negrău si-a prezentat noua colecție la New York Fashion Week în plină pandemie

Este primul designer român care și-a transmis online colecția “The Winds Blows” - inspirată dintr-o broderie din Țara Crișurilor – Bihor - la New York Fashion Week! “Faptul că s-au transmis elemente culturale tradiționale dintr-o altă parte a lumii, li s-a părut fantastic! A fost o reacție pozitivă și legat de coloana sonoră cu melodia lui Connect-R, “Rude boy”!”

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted FASHION
Louis Vuitton lansează o vizieră de protecţie de lux

Louis Vuitton lansează o vizieră cu detalii aurii pentru a proteja cumpărătorii de lux de coronavirus.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted FASHION
TikTok deschide porțile propriei sale luni a modei

TikTok își dorește să-și consolideze locul ca destinație de modă, cu un program lunar de spectacole online, sfaturi de stil și chiar o petrecere după petrecere

hourglass_full 9 day ago format_list_bulleted FASHION