Slow Fashion este noul lux?

Dacă moda rapidă (fast fashion) a definit anii 2010, moda lentă (slow fashion) poate fi elementul cheie al noului deceniu.

De ani de zile, industria a împins producția și consumul de masă într-o direcție atât de rapidă, încât fast fashion dispare și face loc unei alte tendințe. COVID-19 a contribuit la accelerarea acestei redefiniri a modei - atât de lux, cât și la prețuri - ca îmbrăcăminte realizată cu durabilitate în prim plan. Pandemia a contribuit la stimularea unei mentalități „cumpărați mai puțin, cumpărați mai bine”, cu interes pentru produse cu mai multă valoare și longevitate față de moda rapidă. A existat un impuls mai mare asupra produselor și articolelor artizanale, cu accent pe meșteșuguri, susținând în continuare tendința modei lente. 

„Crearea exclusivității cu articole realizate manual și făcute la comandă este acum „luxul suprem în starea actuală de producție în serie”, a spus analista Kayla Marci. „Cu atât de mulți jucători noi care încearcă să pătrundă pe piață, mărcile cu produse conștiente și etice sunt pregătite să câștige expunere printre consumatorii mai tineri, deoarece au o ofertă cu mai multă substanță în comparație cu mărcile tradiționale de lux.”

Așa cum este definit, moda lentă este o mișcare către un design, o creație și un consum atent. Prioritizează calitatea și longevitatea produselor; ia în considerare minimizarea deșeurilor de toate tipurile și maximizarea impactului social. 

În practică, moda lentă arată ca ceea ce face Agua by Agua Bendita. Brandul de lux, fondat în 2018 și produs de artizanele din Columbia, a declarat în august - în ciuda faptului că a lansat deja mai puține colecții decât alte mărci de lux - că își încetinește și mai mult ciclul de modă. Miscarea ar părea îndrăzneață într-o industrie a modei deja suprasaturată și de nevoia constantă a comerțului cu amănuntul, dar este una în care brandul crede. Acum, Agua va crea doar două colecții pe an.

Scopul este de a avea mai mult timp pentru a crea, o noțiune care, în unele cazuri, a căzut la marginea modei, luxului și altora, cu un model „mai rapid” în locul său. Și la Agua, procesul de creație este unul complicat. Moda lentă și atentă poate fi o tendință care arată puterea de a rămâne.

În Raportul Conscious Fashion 2020 publicat în aprilie, platforma globală de căutare a modei Lyst a declarat că, în ultimele 12 luni, termenul „modă lentă” a generat peste 90 de milioane de impresii sociale, sugerând ceea ce a numit „începutul unei schimbări a comportamentelor de cumpărături.” Deși poate dura mult timp pentru ca moda lentă să-și croiască drum prin sistemele unor consumatori, mărcile de lux artizanale vor conduce probabil spre o schimbare.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Emily Ratajkowski, critici dure din cauza fiului ei

Emily Ratajkowski a stârnit un val de indignare în mediul online, după ce a postat pe pagina sa de Instagram câteva fotografii în care își ține copilul, în vârstă de trei luni, într-un mod ciudat.

Care sunt tendințele de machiaj care vor marca revenirea la normal?

De la fardul de ochi pastelat la creionul de ochi albastru, inclusiv rujul maro, în acest articol veți descoperi cele mai populare machiaje prezente pe Pinterest.

Burberry intră în universul NFT

Brandul britanic va lansa primul joc pe vinil NFT în ediție limitată, în parteneriat cu Mythical Games.

Parfum Kliger, inspirat de insula pe care a copilărit Karl Lagerfeld

Crescând la Paris, parfumierul Ben Krigler nu a auzise niciodată de insula germană Sylt, situată la 9 kilometri de continent. După ce a fost dus pe insulă într-una dintre vacanțe, Kliger s-a îndrăgostit pe loc de această evadare pe care el o numește „un amestec între urban și sălbăticie”.

Bijuterii: Art Nouveau va înlocui nebunia pentru Art Deco?

Între mult așteptata redeschidere a La Samaritaine din Paris și repornirea uneia dintre bijutierii vremii, Vever, Art Nouveau revine, iată, spre surprinderea tuturor, în acest sezon.

Gucci | Colecție centenară la Săptămâna Modei din Milano

Brandul de lux își sărbătorește legătura cu lumea muzicală cu o colecție centenară care va fi dezvăluită în timpul Săptămânei Modei de la Milano.

Jacob & Co. | Ceas dedicat seriei Fast & Furious de 580.000 $

Au trecut 20 de ani de când i-am urmărit pe Paul Walker, Vin Diesel și o mână de pasionați de viteză conducând boliduri în Fast & Furious. Jacob & Co. a lansat un nou ceas dedicat francizei.

Andreea Raicu, secretul unui stil de viață sănătos

Andreea Raicu arată senzațional, iar asta se datorează stilului său de viață sănătos, pe care l-a adoptat în urmă cu mulți ani.

Dior machiaj Resort 2022: tendințe de la prezentarea de modă

Peter Philips a obținut inspirație de la zeițele din Grecia și a decorat ochii modelelor cu perle.

Balmain Resort 2020 | Olivier Rousteing a creat cea mai personală colecție de până acum

Olivier Rousteing spune despre colecția Balmain Resort 2022 că este cea mai personală de până acum, îmbinând originile sale africane cu noul stil francez.

Pharrell Williams lansează un program de mentorat cu Chanel

Artistul și producătorul american și casa de modă de lux și-au unit forțele în inițiativa în două părți, care va include mentorate, ateliere și invitați celebri.

David Guetta își vinde apartamentul din Miami. Acceptă doar Bitcoin sau Ethereum

Dacă sunteți un fan al lui David Guetta, dar și un entuziast cripto, nimic nu poate fi mai bun decât următoarea veste! Celebrul DJ francez a dezvăluit că va accepta vânzarea unui apartament pe plajă în Miami în valoare de 14 milioane de dolari în Bitcoin sau Ethereum.

Burberry intră în universul NFT

Brandul britanic va lansa primul joc pe vinil NFT în ediție limitată, în parteneriat cu Mythical Games.

hourglass_full 13 hour ago format_list_bulleted FASHION
Balmain Resort 2020 | Olivier Rousteing a creat cea mai personală colecție de până acum

Olivier Rousteing spune despre colecția Balmain Resort 2022 că este cea mai personală de până acum, îmbinând originile sale africane cu noul stil francez.

hourglass_full 4 day ago format_list_bulleted FASHION
Colecția Louis Vuitton Resort 2022 | Nicolas Ghesquière cucerește spațiul

Nicolas Ghesquière se dezlănțuie cu culori aprinse, țesături jacquard bogate, forme clare din anii '60 și o serie de referințe la cucerirea spațiului.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted FASHION
Colecția Versace Resort 2022

Donatella Versace este gata să dea uitării vremurile întunecate pe care le-am trăit cu toții. Pentru colecția Resort 2022, ea propune o gamă distractivă, îndrăzneață.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted FASHION
Ferrari dezvăluie prima sa colecție de modă

Ferrari a organizat duminică primul său spectacol de modă pentru a-și dezvălui colecția de modă de lux pentru bărbați și femei, la sediul companiei din Maranello, Italia, concepută de directorul creativ al mărcii, Rocco Iannone.

hourglass_full 7 day ago format_list_bulleted FASHION
Netflix lansează prima linie de modă high-end în colaborare cu Halston

Veste uimitoare pentru pasionații de modă! Netflix a lansat recent o colecție de modă de lux în asociere cu Halston. Duo-ul își propune să celebreze seria biopic a designerului omonim, oferind în același timp cunoscătorilor șansa de a deține unele dintre cele mai fabuloase piese ale sale.

hourglass_full 9 day ago format_list_bulleted FASHION