Prognoză: Vânzările de produse personale de lux vor suferi o scădere catastrofală

Vânzările de produse personale de lux vor scădea cu 23% în acest an din cauza pandemiei de coronavirus, acesta fiind primul declin de după 2009 şi totodată cea mai mare scădere înregistrată vreodată, a anunţat miercuri firma de consultanţă Bain & Company, citată de Reuters.

Declinul preconizat de Bain, care vine în pofida unei reveniri puternice a vânzărilor de produse de lux în China, este în zona inferioară a intervalului cuprins între 20% şi 35%, prognozat de aceeaşi firmă de consultanţă în luna mai a acestui an.

Acest lucru se datorează unei reveniri peste aşteptări a vânzărilor de produse de lux în cursul verii, când măsurile de izolare au fost ridicate în întreaga lume iar magazinele care comercializează poşete, haine, bijuterii şi ceasuri de lux au fost redeschise.

Cu toate acestea, cel de-al doilea val de infecţii cu coronavirus care a apărut în Europa şi SUA începând din octombrie a condus la noi restricţii şi închideri de magazine. În plus, incertitudinea provocată de alegerile prezidenţiale din SUA a afectat şi ea încrederea consumatorilor.

Singura veste bună pentru producătorii de articole de lux este China, unde vânzările au crescut cu 45%, până la 44 miliarde de euro în acest an.

China va deveni cea mai mare piață pentru bunurile de lux până în 2025

Potrivit analiştilor de la Bain, China este pe cale să devină cea mai mare piaţă din lume pentru produsele de lux în 2025, pe măsură ce consumatorii chinezi înstăriţi vor călători mai puţin şi vor cheltui mai mult acasă.

„Avem o lume cu două viteze, în condiţiile în care Europa şi SUA au fost serios lovite de cel de-al doilea val al pandemiei precum şi de incertitudinea socială şi politică, în timp ce China accelerează fără întrerupere”, susţine Federica Levato, partener la Bain.

Potrivit firmei de consultanţă, criza coronvirusului a accelerat trei tendinţe, în condiţiile în care achiziţiile online de produse de lux s-au dublat, de la 12% în 2019 la 23% în 2020, iar comerţul electronic urmează să devină canalul principal pentru cheltuieli globale cu produse de lux în 2025.

De asemenea, limitarea călătoriilor internaţionale i-a făcut pe oameni să cumpere mai mult din ţările lor de reşedinţă, iar cumpărătorii născuţi începând din 1981 sunt responsabili în prezent pentru aproape 60% din achiziţiile totale de produse de lux.

Bain & Company se aşteaptă ca piaţa globală a produselor de lux să revină la nivelul din 2019 abia la finele lui 2022 sau începutul lui 2013, graţie creşterii vânzărilor digitale şi evoluţiilor solide din China.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Gigi Hadid, o nouă imagine a fiicei sale, dezvăluită cu ocazia Crăciunului

Fetița modelului, născută în septembrie, are deja mulți fani pe Instagram. Părinții ei celebri, Zayn Malik și Gigi Hadid, împărtășesc foarte rar imagini cu micuța.

LeBron James s-a mutat în casa lui Katharine Hepburn. Interiorul de vis!

Jucătorul american de baschet a pus mâna pe o bucată din istoria Hollywoodului. Acesta a cumpărat casa din Beverly Hills în care a locuit actrița Katharine Hepburn, în anii '40.

Speed dating printre nori

Dragostea plutește în aer? O companie aeriană crede cu siguranță că este așa.

FOTO! Cele mai frumoase rochii de la Premiile AMA

American Music Awards 2020 au fost oferite duminică seara la Microsoft Theatre din Los Angeles, iar gazda evenimentului a fost Taraji P. Henson. Din cauza pandemiei de coronavirus, au avut loc mai multe spectacole live, cu prezentatori în persoană. A participat chiar și un public restrâns.

Când sunt cel mai contagioase persoanele infectate cu Covid-19

Noi studii arată că persoanele infectate cu virusul Sars-CoV-2 sunt cel mai contagioase în primele 5 zile. Așadar, ele sunt cele mai susceptibile de a transmite virusul.

Meghan Markle și Prințul Harry, răzbunare cruntă pe Regină!

Prințul Harry și Meghan Markle rup o altă legătură cu Marea Britanie. Cei doi au vândut casa pe care au primit-o de la Regina Elisabeta, Frogmore Cottage, ca să restituie o datorie față de contribuabilii britanici.

Amina Muaddi introduce bijuterii și genți în noua colecție de pantofi

Designerul actualizează tocurile pantofilor săi și se extinde în noi categorii: bijuterii și genți.

Karl Lagerfeld a lansat o colecție de lenjerie intimă de dincolo de moarte

Karl Lagerfeld își lansează colecția de lenjerie intimă de dincolo de mormânt. Compania înființară de legendarul designer german a anunțat că îi împlinește acestuia un vis.

Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii, fotografie de colecție la aniversarea căsătoriei

O fotografie în care apar regina Elizabeta II şi prinţul Philip a fost lansată de Palatul Buckingham pentru a marca 73 de ani de la căsătorie.

Noul Mercedes-Maybach oferă o lecție de stil pentru Rolls-Royce și Bentley

Nimeni nu a acuzat vreodată Mercedes- Maybach de lipsă de grandiozitate. Dovadă e noul Mercedes-Maybach Clasa S care vine cu o serie de dotări exclusiviste.

Nuntă în cer - noua tendință în era pandemică

Oamenii din întreaga lume dau vina pe Covid-19 pentru multe lucruri pe lângă pandemia în sine. Planurile de călătorie, nunți și numeroase momente importante au trebuit anulate, deoarece pandemia a decis să ne pună viața pe hold.

Apple este bună de plată. Scoate din buzunar alte 133 mil. $

Apple a acceptat să plătească 113 milioane de dolari pentru a soluționa un litigiu cu avocați generali din 34 de state americane care au acuzat producătorul telefoanelor iPhone că a încetinit performanțele dispozitivului pentru a masca problemele existente la baterie și a-i face pe utilizatori să cumpere noi modele, transmite Reuters.

Prognoză: Vânzările de produse personale de lux vor suferi o scădere catastrofală

Vânzările de produse personale de lux vor scădea cu 23% în acest an din cauza pandemiei de coronavirus, acesta fiind primul declin de după 2009 şi totodată cea mai mare scădere înregistrată vreodată, a anunţat miercuri firma de consultanţă Bain & Company, citată de Reuters.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Iată de ce ar trebui să investiți în whisky în loc să îl beți

Proprietățile, obiectele de artă și colecțiile rare au fost întotdeauna cele mai bune investiții.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Jeff Bezos, plan măreț pentru a combate schimbările climatice

CEO Amazon Jeff Bezos anunță subvenții de aproape 800 de milioane de dolari pentru 16 grupuri care luptă împotriva schimbărilor climatice.

hourglass_full 7 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Diamant roz, extrem de rar, vândut la licitație

Diamantul de culoare roz – purpuriu s-a vândut, miercuri, la Geneva, pentru suma record de 26,6 milioane de dolari.

hourglass_full 12 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Apple dezvăluie o nouă gamă de MAC-uri - toate conțin un element surpriză!

Apple detaliază noile MacBook Air, MacBook Pro și Mac Mini - toate alimentate cu cipuri de siliciu interne.

hourglass_full 13 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Bogații investesc în bijuterii fine și diamante mai mult ca niciodată

Nestematele pot lua temporar locul unei călătorii scumpe.

hourglass_full 14 day ago format_list_bulleted ECONOMIC