Prada „intră” la apă. Cea mai așteptată competiție din domeniul navigației

Cupa Americii, cel mai vechi trofeu din istoria sportului și cel mai prestigios din lumea navigației, va avea loc în Noua Zeelandă în perioada 6 - 15 martie, marcând a șasea provocare pentru directorul executiv al Prada, Patrizio Bertelli, și barca sa de vele Luna Rossa.

Prima serie de regate, America's Cup World Series, a fost programată inițial să aibă loc în Cagliari, Sardinia, în aprilie anul trecut, dar a fost amânată din cazua restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Prin urmare, a fost ținută la Auckland, în decembrie. Acesta a fost primul eveniment care a prezentat noile iahturi AC75 împreună pe același hipodrom.

Echipa gazdă Emirates New Zealand a câștigat în fața American Magic și Luna Rossa, iar cursa de Crăciun a fost anulată din cauza lipsei de vânt. Acest teren de testare a fost foarte așteptat și a fost prima ocazie pentru toate cele patru echipe de a se întâlni împreună pe apă.

„Ultimii trei ani au fost cu adevărat provocatori”, a spus Max Sirena, șeful echipei Luna Rossa Prada Pirelli. „Am lucrat practic pe întuneric, fără repere. Aceasta a fost o mare oportunitate, înainte de începerea regatelor oficiale ale Cupei Prada, în ianuarie. Zilele de antrenament „ne-au permis să ne apropiem în cele din urmă de celelalte echipe, deși așteptăm cu nerăbdare cursa reală”, a adăugat Sirena.

Cursele pentru determinarea câștigătorului Cupei Prada vor avea loc la Auckland în perioada 15 și 24 ianuarie între Luna Rossa, American Magic și Ineos Marea Britanie. Câștigătorul acestui round robin va trece la finala programată în perioada 13 - 22 februarie. două echipe vor concura în perioada 22 ianuarie - 2 februarie, iar câștigătorul va avea acces și în finală. Câștigătorul Cupei Prada va fi rivalul oficial al Emirates Team New Zealand, în perioada 6-15 martie.

În octombrie 2019, Bertelli și soția sa Miuccia Prada au botezat noua Luna Rossa, după doi ani de muncă.

Dezvoltarea modelului AC75 al lui Luna Rossa, construit de Persico Marine, a angajat peste 90 de persoane, dintre care 37 au fost designeri, pentru un total de 78.000 de ore de lucru. Pentru a crea carena, au folosit 7.000 de metri pătrați de fibră de carbon și 400 de metri pătrați de aluminiu într-o structură de tip fagure. Brațele din folie de carbon, fiecare cântărind 500 de kilograme, sunt proiectate pentru a suporta o greutate maximă de 27 de tone.

O aripă moale este o altă inovație a AC75, cu două vele principale paralele.

La vremea respectivă, Sirena a spus că barca navighează aproape întotdeauna într-o manieră defavorabilă, carena aproape că nu atinge niciodată apa.

Echipa Luna Rossa a fost înființată în 1997 de Bertelli, directorul executiv al Prada, cu numele original de „Prada Challenge for the America's Cup 2000”. Echipa a câștigat Cupa Louis Vuitton în 2000, cu un record de 38 de victorii în 49 de curse. A concurat și în 2003 și în 2007, când a ajuns în finala Cupei Louis Vuitton.

În noiembrie, Prada și Pirelli , principalii sponsori ai echipei, au creat o colecție disponibilă la magazinul oficial al Cupei Americii.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Antonia și Alex Velea, planuri mari de nuntă

Antonia și Alex Velea vor face pasul cel mare anul acesta, după mai bine de 8 ani de relație.

Preziceri incredibile despre COVID-19

SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, va deveni un virus mult mai puțin periculos pe măsură ce devine endemic.

Prada dezlănțuie puterea tactilității și culorii pentru toamna anului 2021

Miuccia Prada și Raf Simons s-au jucat cu texturi tactile și juxtapuneri de culoare. Rezultatul a fost cu totul fascinant și fermecător.

Harry Winston reinventează crizantema cu noul ceas bijuterie

O floare cu petale din piatre prețioase este imortalizată pe ceas de renumitul bijutier american și producător de ceasuri elvețiene Harry Winston.

Moda își pune speranța în administrația Biden

În această săptămână, toată lumea va vorbi despre noua administrație de la Casa Albă, inclusiv Prada și restul spectacolelor pentru bărbați din Milano și Paris.

De ce este atât de greu să creezi o experiență de lux?

Brandurile de lux trebuie să înțeleagă că toți clienții se așteaptă la o experiență distinctă și luxoasă atunci când își vizitează magazinele - dar și atunci când o fac online.

Naomi Osaka este noua imagine Louis Vuitton

Naomi Osaka va apărea în campania de primăvară-vară 2021 a casei franceze Louis Vuitton după ce a fost numită noul lor ambasador al mărcii.

Vila perfectă din mijlocul mării

Când spunem casă de vis, la ce ne referim cu adevărat?

Cele mai puternice pașapoarte din lume

Într-o lume fără Covid19, mulți dintre noi ne-am planifica întoarcerea dintr-o destinație îndepărtată sau metropolă unde am petrecut vacanța.

Casa în care a locuit Michelle Pfeiffer, de vânzare! Imagini cu „palatul” din Pacific Palisades

Un conac din anii '30 din Pacific Palisades, care a fost locuit de multe celebrități, a ieșit pe piață pentru prima dată în 20 de ani.

Supermodelul român de talie internaţională, mamă pentru prima oară

Diana Dondoe, topmodelul român care a devenit imaginea Balenciaga sau Celine, este în culmea fericirii. Frumoasa brunetă va deveni mămică pentru prima oară, la vârsta de 38 de ani.

Cât timp va mai domni imperiul Kardashian?

Reality-show-ul familiei Kardashian-Jenner se apropie de final, au vândut mai multe dintre principalele lor proiecte și una dintre cele mai strategice asociații personale pare să se încheie. Una dintre cele mai urmărite familii din lume se află încă o dată la un pas de reinventare.

Cele mai puternice pașapoarte din lume

Într-o lume fără Covid19, mulți dintre noi ne-am planifica întoarcerea dintr-o destinație îndepărtată sau metropolă unde am petrecut vacanța.

hourglass_full 4 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Seychelles - superdestinația pentru o escapadă de vis iarna

Seychelles este o destinație exotică ce câștigă din ce în ce mai multă notorietate în rândul turiștilor români. Faima arhipelagului african se datorează plajelor spectaculoase și vegetației luxuriante. Dacă îți dorești o vacanță liniștită, unde relaxarea să fie cuvântul de ordine, Seychelles este o destinație ideală pentru tine.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Cea mai nouă stațiune din Macao este un „altar” închinat Londrei

Faimosul oraș asiatic dedicat jocurilor de noroc va găzdui The Londoner, un mega proiect integrat, dezvoltat de Sands China, la un cost aproximativ de 2 miliarde de dolari.

hourglass_full 9 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Prada „intră” la apă. Cea mai așteptată competiție din domeniul navigației

Cupa Americii, cel mai vechi trofeu din istoria sportului și cel mai prestigios din lumea navigației, va avea loc în Noua Zeelandă în perioada 6 - 15 martie, marcând a șasea provocare pentru directorul executiv al Prada, Patrizio Bertelli, și barca sa de vele Luna Rossa.

hourglass_full 12 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Colosseumul din Roma va arăta din nou ca în vremurile antice

Italia a lansat o cerere de ofertă pentru reconstrucția podelei centrale a Colosseumului, celebrul monument turistic aflat în centrul Romei, a anunțat ministrul italian al Culturii, Dario Franceschini.

hourglass_full 14 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Noile tendințe de lux din 2021

Principiile nu se schimbă niciodată, dar expresiile luxului evoluează întotdeauna. Moda de lux este un exemplu excelent în acest sens, deoarece în fiecare sezon, noile tendințe și influențe devin elemente definitorii ale unui moment. Un brand trebuie să înțeleagă aceste schimbări în mișcare rapidă - sau, în mod ideal, să fie în fruntea definirii acestora. În caz contrar, nu va putea menține relevanța în timp.

hourglass_full 14 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL