Madeira | Primul „sat digital” din lume

Primul „sat digital” a apărut pe insula portugheză Madeira. Inițiativa vizează surprinderea unui nou tip de turist - „hoinarul” digital.

Săptămâna trecută, câteva știri interesante au venit de pe însorita insulă Madeira, situată în Oceanul Atlantic. Antreprenorii și autoritățile locale au lucrat în mod clar pentru a veni cu soluții creative cu privire la modul de a depăși criza economică locală și de a reînvia turismul, prăbușit din cauza pandemiei de Covid-19.

Soluția a fost declararea Ponta do Sol, situat pe malul sudic al insulei, drept primul „sat digital” din Europa. Asta înseamnă că multe dintre serviciile locale de acolo au fost orientate spre integrare pentru a promova un produs unificat destinat nomazilor digitali din lume, oferindu-le o casă, spațiu de lucru comun și oferte culturale, toate într-un singur pachet.

Inițiativa a devenit o realitate după ce start-up-ul local „Digital Nomads Madeira” și Secretariatul Turismului și Culturii din Madeira au semnat un protocol de cooperare, care va primi sprijin administrativ pentru această idee inovatoare. Bineînțeles, Guvernul este interesat să vadă Madeira promovată printr-un alt canal pe piața turistică globală, mai ales după căderea vizitelor în urma pandemiei.

Ponta do Sol

Totuși, ceea ce ar fi benefic în plus este că noul proiect va promova, de asemenea, insula nu numai ca o destinație sigură, ci ca o destinație avansată digital și care dispune de o bună conectivitate la internet, care este esențială pentru lucrătorii de la distanță.

„Proiectul „Digital Nomads Madeira”, care va întruchipa primul „sat digital” din Europa, este încă o altă vitrină pentru oferta turistică și economia noastră în străinătate și permite atragerea de nomazi digitali din întreaga lume care vor avea un impact pozitiv asupra economiei locale.”, a explicat Eduardo Jesus, secretarul regional pentru turism.

Deocamdată, inițiativa se va desfășura ca proiect pilot până la 30 iunie 2021, iar rezervarea se poate face deja pe site-ul web Digital Nomads Madeira. Ideea este de a oferi oaspeților un spațiu de lucru comun, situat în Centrul Cultural John dos Passos din Ponta do Sol, care va fi echipat cu internet gratuit și acces la Slack Community.

Până în prezent, aproximativ 75 de nomazi digitali s-au angajat să fie printre primii care au început să lucreze în pitorescul sat de aproximativ 8.200 de locuitori împrăștiați într-o vale plină de verdeață de pe coasta Atlanticului.

Gabe Marușca și Ralu Enea, un cuplu de români care lucrează la distanță în Madeira din septembrie 2020, au auzit recent despre „satul digital” și se gândesc să se alăture comunității de acolo pentru a întâlni alți lucrători îndepărtați.

Gabe Marușca și Ralu Enea

După ce a căutat locuri izolate precum Bali, Cipru, Malta și Spania, Marușca a declarat că insula Madeira oferă „pachetul complet”. Acesta a enumerat accesul la munți și ocean, accesibilitate, localnici prietenoși și „internet rapid” printre avantajele din Madeira, pe lângă faptul că locul e ușor de parcurs la pas.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Grecia îşi deschide porţile pentru turism

Grecia renunță la carantina obligatorie pentru călătorii vaccinați și pentru cei care prezintă un test pentru Covid-19 negativ de pe piețele cheie ale turismului, inclusiv Europa, Marea Britanie și Statele Unite.

Cum a reușit Bernard Arnault, CEO LVMH, să câștige aproape 100 de miliarde de dolari într-un an

Bernard Arnault a arătat ce înseamnă să fii un magnat de lux, chiar și în contextul unei pandemii globale. Deși veniturile conglomeratului francez de lux LVMH au scăzut cu 17% în 2020, iar profiturile au scăzut cu 28%, averea sa a crescut.

Motivul neașteptat pentru care ar trebui să încerci antrenamentul de mare intensitate

După ani de yoga și activități concentrate pe întindere, revenim la antrenamente mai extreme, mai intense, care lucrează mușchii. Forțarea corpului tău să se autodepășească este în cele din urmă secretul longevității?

Michael Kors la 40 de ani | Un spectacol de modă care reflectă dragostea lui pentru teatru

Privind înapoi la cele patru decenii de afaceri de succes în modă, nu mulți din industria modei, care este rapidă și uneori nemiloasă, pot face asta. Michael Kors este unul dintre ei.

Cel mai scump penthouse din Londra, de vânzare! Cât costă locuința care poate fi plătită cu bitcoin

Dacă ai strâns suficienți bitcoini - cea mai populară criptomonedă a momentului, probabil te încântă ideea de a cumpăra un penthouse de 18.000 de metri pătrați din Londra, care tocmai a fost scos la vânzare pentru aproximativ 244 milioane dolari la bursa curentă.

Modele de manichiură care se poartă în 2021

Primăvara și-a intrat în drepturi și trebuie să o întâmpinăm cum se cuvine. Manichiura curcubeu este tendința perfectă pentru acest sezon. La modă pe Instagram chiar acum, această manichiură ne amintește de culorile vii ale primăverii.

Dom Pérignon și Lady Gaga sărbătoresc puterea libertății creative

Lady Gaga marchează o nouă colaborare, de data aceasta cu marca de șampanie de prestigiu Dom Pérignon. Rezultatul este unul spectaculos și elegant, ilustrat printr-un clip video.

Maldive | Vaccinul anti-COVID, inclus în pachetul de vacanță

Insulele Maldive rămân o destinație de vacanță populară, chiar și în pandemie. Sectorul turismului reprezintă cel mai mare procent din PBI-ul acestei țări, prin urmare guvernul e hotărât să îi dea un impuls.

Licitații | Carnaval de diamante la Christie's Geneva

Estimat la peste 12 milioane de dolari, acest diamant alb impecabil de 100,94 carate va fi prezentat la licitația de la Geneva pe 12 mai. Un exemplar rar, de data aceasta nu din Africa, ci din câmpiile reci ale Rusiei.

Karl Lagerfeld x Amber Valletta | Prima colecție durabilă

Marca Karl Lagerfeld a scos la iveală roadele primei colaborări cu actrița, modelul și activista Amber Valletta, concentrându-se pe o serie de accesorii etice și eco-responsabile.

Julia Roberts este noul ambasador Chopard

Julia Roberts este noua imagine a Chopard, începând cu cea mai recentă campanie Happy Sport a mărcii, care marchează lansarea unui ceas Happy Sport în ediție limitată. Piesa aduce un omagiu originalului din 1993.

Pantelleria | Paradisul sălbatic din largul coastei italiene

Un mic paradis sălbatic în largul coastei Italiei, Pantelleria este în centrul atenției datorită unei cărți de călătorie produsă de fotograful Bastien Lattanzio.

Maldive | Vaccinul anti-COVID, inclus în pachetul de vacanță

Insulele Maldive rămân o destinație de vacanță populară, chiar și în pandemie. Sectorul turismului reprezintă cel mai mare procent din PBI-ul acestei țări, prin urmare guvernul e hotărât să îi dea un impuls.

hourglass_full 2 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Pantelleria | Paradisul sălbatic din largul coastei italiene

Un mic paradis sălbatic în largul coastei Italiei, Pantelleria este în centrul atenției datorită unei cărți de călătorie produsă de fotograful Bastien Lattanzio.

hourglass_full 3 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Malta îți dă bani să mergi în vacanță. Ce trebuie să faci?

Malta va plăti până la 100 de euro turiştilor care decid să-şi petreacă vacanţa de vară în această ţară, o măsură prin care autorităţile malteze doresc să sprijine sectorul turistic în plină pandemie de coronavirus şi pentru care a alocat 3,5 milioane €.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Un muzeu al înghețatei, deschis în Singapore

Când Muzeul Înghețatei (MOIC) a deschis primul pop-up în New York în urmă cu cinci ani, biletele s-au epuizat mai repede decât poți spune „Am un al doilea stomac pentru deserturi”. În curând a obținut o listă de așteptare de 200.000 de oameni.

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Art deco pe roți: extraordinarul muzeu auto Mullin a primit undă verde să se redeschidă

Pe 9 aprilie, vizitatorii au putut din nou să meargă să vadă cele mai bune colecții de mașini franceze aflate sub un singur acoperiș.

hourglass_full 10 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Experiență londoneză | Când se deschide Palatul Buckingham vizitatorilor

Palatul Buckingham va fi deschis vizitatorilor în această vară. Puteți chiar să planificați un picnic pe terenul Palatului.

hourglass_full 13 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL