Mulți nu au considerat niciodată o legătură între alcool și veganism și de ce ar face-o? Alcoolul nu se face din animale. Dar se pare că nu toate aceste băuturi sunt în mod natural vegane. Potrivit DrinkAware, „Companiile pot folosi o substanță obținută din vezica de pește, gelatină, albușuri de ou, scoici de mare și alte produse de origine animală care captează impuritățile.” Din fericire, însă, în 2022 poți găsi alcool vegan de toate soiurile.
Mâncarea vegană durabilă, ecologică, nu este nimic nou, iar restaurantele luxoase oferă de mult timp mese vegane de lux la prețuri premium. O mulțime de unități au lansat și feluri de mâncare care includ carne artificială, dar este corect să spunem că până de curând, termenul „înlocuitor de carne” nu a evocat imagini de lux. Dar asta s-a schimbat masiv.
Unii ar putea avea îndoieli cu privire la „caviarul vegan”, dar nu ar trebui. Este susținut de unii dintre cei mai mari producători din Europa de Vest și în curând va concura serios cu caviarul de pește pentru dolari de consum. La fel și pentru așa-numita carne nouă, creații inovatoare de carne vegană de lux, cu puțină asemănare cu orice a apărut înainte.
În ultimii câțiva ani, startup-urile de înaltă tehnologie – cu sediul în principal în Israel – au revoluționat carnea vegană. Au venit cu o mulțime de ingrediente noi – deși multe dintre formulele lor 100% pe bază de plante includ idei noi în compozițiile lor – ceea ce a făcut diferența este mai degrabă utilizarea tehnologiei, în special imprimarea 3D.
Aceste startup-uri de înaltă tehnologie imprimă carne 3D. Au creat chiar și Sfântul Graal al proteinelor animale alternative... friptură de vită vegană. Totul se datorează algoritmilor controlați de AI și imprimantele 3D. Imprimantele extrudă straturi, iar acest lucru este egal cu formule care pot fi ajustate în mod corect, astfel încât o parte a fripturii vegane să fie mai dură – numită „alt-muscle” – în timp ce o altă secțiune este mai grasă („alt-fat”).
Gustul, textura, mirosul, aspectul, senzația în gură și chiar și felul în care sfârâie în timp ce este gătit seamănă atât de mult cu carnea „adevărată”, încât un producător a declarat pentru ziarul The Guardian că câțiva vegani de școală veche s-au plâns că carnea nouă este „prea reală”.
Caviarul vegan și friptura imprimată 3D vor fi scumpe pentru o vreme. Acest lucru a fost văzut foarte clar în oferta de genți din piele artificială de anul trecut a producătorului de genți de lux Hermes, fabricată dintr-un tip de ciupercă numit Sylvania.
Producătorii de automobile sunt, de asemenea, în tendință, cu Tesla, BMW, Volvo, Rolls-Royce, Bentley, Ford și alți producători care oferă interioare de mașini vegane. Este o piață puternică și în creștere.
De asemenea, este din ce în ce mai mult o piață în care clienții încep să ceară respectarea mediului și durabilitatea ecologică ca cerințe de bază. Numărul oamenilor bogați de pe planetă este în creștere – la fel și numărul celor care, deși nu sunt bogați, sunt dispuși să cheltuiască mai mult pentru lucrurile mai frumoase ale vieții; consumatori care au crescut cu o mentalitate care susține: „Viața este scurtă… așa că bucură-te!
Acest grup de consumatori este deja masiv, dar va crește brusc în următorul deceniu. Dar, fiind crescut cu mai multă conștiință socială, consumatorul modern de lux este din ce în ce mai mult un consumator de lux cu conștiință.
Louis Vuitton a deschis primul său restaurant în Statele Unite. Le Café Louis Vuitton va fi situat la etajul al patrulea al locației mărcii de la 6 East 57th Street din New York, într-un spațiu asemănător unei biblioteci.
Rocsana Marcu a devenit agent imobiliar în Dubai, iar comisioanele pe care le primește pentru vânzări sunt destul de mari.
Un colier cu diamante, despre care se crede că ar avea legătură cu scandalul care a grăbit căderea în dizgraţie, în secolul al XVIII-lea, al ultimei regine-consoartă a Franţei, Maria Antoaneta, a fost vândut la o licitaţie în Geneva pentru suma de 4,26 milioane de franci elveţieni (4,81 de milioane de dolari).
Adelina Pestrițu a vrut să îi ofere soțului său o zi de naștere de neuitat. Astfel, a plănuit în mare secret o escapadă romantică în una dintre cele mai exclusiviste destinații din Arabia Saudită – insula Sheybarah.
Vedeta a plănuit timp de 4 zile escapada romantică în secret, iar Virgil Șteblea a aflat abia în ziua plecării, pe aeroport, care este destinația finală.
Andreea Bostănică primește des cadouri scumpe și are parte de multă admirație din partea fanilor. Însă, a dezvăluit un lucru pe care puțină lume îl știe.
Tiffany & Co. tocmai a anunțat lansarea unei noi colecții captivante de articole pentru casă în colaborare cu Fundația César.
Louis Vuitton dezvăluie o piesă excepțională care depășește granițele orologeriei. Limitat la doar opt exemplare, Montgolfière Aéro seduce prin eleganța sa aeriană și prin know-how de neegalat.
Bottega Veneta, celebrată de mult timp pentru articolele sale de marochinărie excepționale, își extinde acum moștenirea în lumea bijuteriilor fine. Sub îndrumarea directorului de creație Matthieu Blazy, casa de modă italiană a dezvăluit prima sa colecție de bijuterii de lux.
Grupul francez Kering, care deține branduri precum Yves Saint Laurent, Balenciaga, Bottega Veneta, Creed și Alexander McQueen, a raportat o nouă scădere a vânzărilor Gucci și a avertizat că venitul operațional se va reduce aproape la jumătate în acest an.
Brandurile de lux sunt adesea mai mult decât simple declarații de modă; sunt alegeri ale stilului de viață.
Ariana Grande invită fanii la „Party of Dreams” în acest sezon de sărbători, în noua campanie a emblematicului brand de bijuterii, Swarovski.
Brandurile de lux sunt adesea mai mult decât simple declarații de modă; sunt alegeri ale stilului de viață.
Arabia Saudită a inaugurat duminică Sindalah, o staţiune balneară de lux de la Marea Roşie. Este prima destinație care a fost deschisă pentru public în cadrul mega-proiectului Neom, în ciuda îndoielilor cu privire la viabilitatea acestuia.
Brandul american clasic de lux nu a lansat niciodată o colecție de bijuterii pentru bărbați.
Iconicul print Damier a fost inventat de Georges Vuitton în 1988 și apoi a fost reintrodus de către Damier Ebène un secol mai târziu în colecțiile casei de modă franceze.
Designul poate fi delicios, liniștind simțurile și sufletul simultan.
Această ediție limitată, imaginată împreună cu celebrul Chef Jean Imbert, oferă un sortiment rafinat de cafele, delicatese și accesorii, inspirate din lumea călătoriilor.