La Dolce Vita de pe Insula Capri: de la împărații romani la Bernard Arnault

O nouă carte, „Eternal Capri”, prezintă cu totul altfel colțul de Rai din sudul Italiei, cu vile somptuoase și peisaje colorate.

Multă vreme vizitată de artiști și intelectuali, insula italiană trebuia să găzduiască colecția Chanel Cruise 2021 în luna mai, deși prezentarea de modă a sfârșit prin a fi anulată din cauza pandemiei de coronavirus. Capri este, de asemenea, subiectul celei mai recente ediții a revistei Holiday, cu Kendall Jenner pe copertă.

Din cauza restricțiilor de călătorie care se relaxează lent, destinația rămâne un vis îndepărtat pentru majoritatea dintre noi în această vară. O nouă carte, scrisă de Jean-Pascal Hesse, ne permite s-o vizităm din confortul canapelei.

Capri a ajutat multe personalități să scape de ochii curioși ai publicului. Jackie Kennedy este una dintre ele. Insula a fost și ocazia perfectă pentru fosta Primă Doamnă a Americii să adopte cele mai lejere și elegante ținute de vară, inspirate de Mediterană.

Jackie Kennedy în Capri (1970)

Și actrița Brigitte Bardot a ajutat, de asemenea, la promovarea insulei. Filmul lui Jean-Luc Godard din 1963, „Le Mépris”, are o scenă în care Bardot se plimbă dezbrăcată pe acoperișul Casei Malaparte, o casă renumită pentru treptele sale monumentale, .

Brigitte Bardot în filmul „Le Mépris” (1963)

Casa Malaparte

În perioada La Dolce Vita, Capri a găzduit celebrități precum Frank Sinatra, Rita Hayworth, Orson Welles, Grace Kelly, Richard Burton, Elizabeth Taylor, Marisa Berenson, Penelope Tree și David Bailey. Este preferata designerilor - Giorgio Armani, JJ Martin, Fiona Swarovski, Diego Della Valle și Valentino Garavani.

Împăratului Roman Tiberius i-a plăcut în mod deosebit locul. În apropiere de palatul său, Casa Jovis, se află o stâncă cunoscutp sub numele de Salto di Tiberio. „S-a spus că Tiberius obișnuia să-și arunce sclavii de pe stâncă”, a spus Hesse.

Salto di Tiberio

În secolul al XIX-lea, Capri - cu climele sale temperate și pinii care țin umbră - a devenit un refugiu pentru aristocrați care doreau să scape de căldura înăbușitoare a verii din Roma. „Ceea ce este foarte surprinzător este faptul că această insulă a întâmpinat întotdeauna oameni care se aflau la marginea societății. Homosexualii, artiștii blestemați și poeții au venit cu toții să rămână aici”, a spus Hesse.

Printre ei, poetul irlandez Oscar Wilde și iubitul său Lord Alfred Douglas. Magnatul german Friedrich Krupp a cheltuit milioane pentru cercetări oceanografice și petreceri sălbatice. Și baronul Jacques d’Adelswärd-Fersen, care a fugit din Paris și-a construit una dintre cele mai spectaculoase reședințe ale insulei, Casa Lysis, înainte de a muri de supradoză cu cocaină.

Casa Lysis

Capri se mândrește cu Grand Hotel Quisisana, un hotel istoric de cinci stele în care clientela este în principal americană. Și Bernard Arnault, președintele grupului de lux LVMH, e fascinat de Capri.

Grand Hotel Quisisana

Din păcate, turismul de masă a poluat ușor insula. Cu toate aceștea rămâne un loc unic. 
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Cum să te faci remarcată purtând colanți eleganți

Cum să te faci remarcată purtând colanți eleganți

Carmina Vârciu și-a deschis propria afacere. Ce produse comercializează fiica lui Liviu Vârciu

Carmina Vârciu are propria afacere la 21 de ani. Fata cea mare a lui Liviu Vârciu a făcut dezvăluiri despre produsele pe care le comercializează pe rețelele de socializare.

Cum arată Bianca Drăgușanu după cea mai nouă intervenție estetică la față

Bianca Drăgușanu a vizitat din nou cabinetul medicului estetician pentru o nouă intervenția la față. Mulțumită de rezultat, ea a postat pe rețelele de socializare totul despre procedura „cat eye”, dar și imagini din timpul intervenției.

Alexia Eram și-a luat mașină de 70.000 de euro. Ce conduce vedeta

Alexia Eram, influencer și fiica celebrului jurnalist Andreea Esca, se bucura de un succes remarcabil în mediul online, construindu-și propria carieră și independență financiară. Ea se numără printre cele mai urmărite personalități de pe rețelele de socializare din România, generând venituri semnificative din campaniile publicitare și prezentările online.

Decizie neașteptată luată de Livia Eftimie după divorțul de Cătălin Bordea

Divorțul dintre Cătălin Bordea și Livia Eftimie a luat prin surprindere pe toată lumea. Cei doi și-au spus adio și au semnat actele de divorț la notar. Criticile nu au întârziat să apară, mai ales că mulți o considerau vinovată de ruptură.

Cel mai scump Ferrari scos vreodată la licitaţie, vândut pentru o sumă uriașă

Un Ferrari 250 GTO din 1962 a fost vândut pentru 51,7 milioane de dolari, devenind cea mai scumpă maşină a producătorului italian vândută vreodată la licitaţie.

Cum arată casa fondatoarei Musette. Cristina Bâtlan și-a amenajat locuința în stil japonez

Cristina Bâtlan și-a amenajat locuința în stil japonez, iar asta spune multe despre aprecierea ei pentru cultura asiatică.

Adele s-a căsătorit cu logodnicul ei, Rich Paul. Cum a confirmat public

Adele a confirmat căsătoria cu agentul sportiv american, Rich Paul, punând capăt lunilor de speculații despre relația lor.

Şerban Huidu, din nou implicat într-un accident rutier în Bucureşti

Şerban Huidu a fost implicat într-un accident rutier în Bucureşti, pe Calea Giulești.

Suma colosală pe care a plătit-o Andreea Esca pentru liceul Alexiei Eram

Copiii Andreei Esca și a lui Alexandre Eram au urmat un liceu cu predare în limba franceză în București, apoi au ales să studieze la universități în străinătate. Școala lor în România a fost costisitoare și a avut o programă școlară conformă cu cea franceză.

Cât costă prosopul pe care Balenciaga îl vinde pe post de fustă

Designerul Demna Gvasalia de la brandul exclusivist Balenciaga este cunoscut pentru creațiile sale vestimentare de lux, dar și pentru unele prin care pare că își bate joc de amatorii de extravaganțe.

Regal teatral la Sala Rapsodia din capitală în perioada 29 noiembrie – 7 decembrie

Regal teatral la Sala Rapsodia din capitală în perioada 29 noiembrie – 7 decembrie

Tiffany & Co. și Daniel Arsham transformă Pokémon în bijuterii

Tiffany & Co. și-a anunțat cea mai recentă colaborare cu artistul contemporan Daniel Arsham, aducând la viață creaturile fictive ale Pokémon.

hourglass_full 15 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
evian x Coperni: Când apa potabilă devine o experiență de modă

evian® și Coperni dezvăluie o nouă sticlă ediție limitată pentru sfârșitul anului, cu un design inovator, cuplat cu o experiență unică care ne invită să „privim mai atent” – la propriu.

hourglass_full 17 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Un Ferrari din 1962 a fost vândut la licitaţie cu o sumă record

Un Ferrari a fost vândut la licitaţie cu o sumă record. Aproape 52 de milioane de dolari a plătit noul proprietar pentru un model din 1962, unic în lume.

hourglass_full 17 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Zboruri fără întârzieri: Strategii și drepturi pentru pasageri în călătoria aeriană

Zboruri fără întârzieri: Strategii și drepturi pentru pasageri în călătoria aeriană

hourglass_full 17 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Dior a lansat un parfum pentru bebeluși

Bebelușii sunt incontestabil adorabili, dar mirosurile asociate cu ei pot fi o experiență complet diferită. Cea mai recentă ofertă Dior asigură că micuțul tău prețios emană parfumul de lux care se potrivește statutului său.

hourglass_full 23 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Balonul de Aur®, lux în slujba unui trofeu excepțional

Din 1956, Maison Mellerio , fondată în 1613, și-a pus know-how-ul unic în slujba premiului suprem, Balonul de Aur ®, în cinstea fotbalistului care și-a lăsat amprenta geniului său în ultimul an.

hourglass_full 26 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL