Julien Dossena, designerul care l-a reînviat pe Paco Rabanne

După ce și-a făcut stagiul la Balenciaga alături de Nicolas Ghesquière, designerul în vârstă de 38 de ani și-a pus amprenta pe Paco Rabanne, îmbunătățind moștenirea casei fără a nega principiile acesteia.

Pe umeraș, lângă el se află o rochie cu glugă și mâneci trei sferturi din zale aurii, împodobită cu paiete fine precum pumnalele miniaturale. 

„E mai grea decât fiica mea!”,recunoaște Dossena. Imaginați-vă prin ce chin a trecut Allana Santos Brito, modelul brazilian care, pe 27 februarie, a mers plină de grație în această armură grea demnă de Ioana de Arc, la Paris.

Aceasta a fost una dintre cele mai îndrăznețe piese din ultimul spectacol al lui Julien Dossena, director artistic al casei Paco Rabanne. Sau cum să introduci, într-un brand pe care toată lumea îl asociază cu adjectivul futurist, o colecție pentru iarna 2020 de inspirație medievală care a inclus și haine mai purtabile (și mai ușoare), pelerine cu nasturi, costume de ofițer, veste sau rochii. 

„Privind în urmă, Dossena a făcut un mare pas înainte”, a scris New York Times a doua zi după prezentare.

De când Julien Dossena, în vârstă de 38 de ani, a preluat conducerea casei aflată în declin, în 2013, experții în modă nu mai spun despre Paco Rabanne: doar „Paco”. Un prenume tandru care sună ca o poreclă, scrie Le Monde. 

„Aceasta este șansa mea”, a mărturisit Dossena. „Nimeni nu se aștepta la asta.”

I-au trebuit câteva sezoane pentru a perfecționa silueta pe care și-o dorea, aceea a unei femei suverane cu sex-appeal. 

„Opera lui Paco Rabanne a avut legătură mai ales cu sculpturile cinetice, hrănite de revoluția morală din anii 1960, în contextul spectacolelor cu Dalí sau Julio Le Parc. Dar nu am vrut să mă limitez la celebrele ei rochii din plasă metalică care îmbracă păpuși de noapte. A fost necesar să-i traducem estetica radicală și discursul despre eliberare pentru a îmbrăca femeile care trăiesc, merg la birou, lasă copiii la școală, urmează un curs de yoga”, explică creatorul de modă.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Antonia și Alex Velea, planuri mari de nuntă

Antonia și Alex Velea vor face pasul cel mare anul acesta, după mai bine de 8 ani de relație.

Preziceri incredibile despre COVID-19

SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, va deveni un virus mult mai puțin periculos pe măsură ce devine endemic.

Prada dezlănțuie puterea tactilității și culorii pentru toamna anului 2021

Miuccia Prada și Raf Simons s-au jucat cu texturi tactile și juxtapuneri de culoare. Rezultatul a fost cu totul fascinant și fermecător.

Harry Winston reinventează crizantema cu noul ceas bijuterie

O floare cu petale din piatre prețioase este imortalizată pe ceas de renumitul bijutier american și producător de ceasuri elvețiene Harry Winston.

Moda își pune speranța în administrația Biden

În această săptămână, toată lumea va vorbi despre noua administrație de la Casa Albă, inclusiv Prada și restul spectacolelor pentru bărbați din Milano și Paris.

De ce este atât de greu să creezi o experiență de lux?

Brandurile de lux trebuie să înțeleagă că toți clienții se așteaptă la o experiență distinctă și luxoasă atunci când își vizitează magazinele - dar și atunci când o fac online.

Naomi Osaka este noua imagine Louis Vuitton

Naomi Osaka va apărea în campania de primăvară-vară 2021 a casei franceze Louis Vuitton după ce a fost numită noul lor ambasador al mărcii.

Vila perfectă din mijlocul mării

Când spunem casă de vis, la ce ne referim cu adevărat?

Cele mai puternice pașapoarte din lume

Într-o lume fără Covid19, mulți dintre noi ne-am planifica întoarcerea dintr-o destinație îndepărtată sau metropolă unde am petrecut vacanța.

Casa în care a locuit Michelle Pfeiffer, de vânzare! Imagini cu „palatul” din Pacific Palisades

Un conac din anii '30 din Pacific Palisades, care a fost locuit de multe celebrități, a ieșit pe piață pentru prima dată în 20 de ani.

Supermodelul român de talie internaţională, mamă pentru prima oară

Diana Dondoe, topmodelul român care a devenit imaginea Balenciaga sau Celine, este în culmea fericirii. Frumoasa brunetă va deveni mămică pentru prima oară, la vârsta de 38 de ani.

Cât timp va mai domni imperiul Kardashian?

Reality-show-ul familiei Kardashian-Jenner se apropie de final, au vândut mai multe dintre principalele lor proiecte și una dintre cele mai strategice asociații personale pare să se încheie. Una dintre cele mai urmărite familii din lume se află încă o dată la un pas de reinventare.

Supermodelul român de talie internaţională, mamă pentru prima oară

Diana Dondoe, topmodelul român care a devenit imaginea Balenciaga sau Celine, este în culmea fericirii. Frumoasa brunetă va deveni mămică pentru prima oară, la vârsta de 38 de ani.

hourglass_full 4 day ago format_list_bulleted PEOPLE
Designerul american ales să-l îmbrace pe Joe Biden la ceremonia de învestire

Va fi Ralph Lauren cel care-l va îmbrăca pe președintele ales Joe Biden, pe 20 ianuarie, la ceremonia de învestire de la Casa Albă? Aceasta este întrebarea care îi macină pe mulți oameni.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted PEOPLE
Alina Pușcău se pregătește de nuntă. Cine e alesul topmodelului

Alina Pușcău are planuri mărețe pentru noul an. Fotomodelul în vârstă de 39 de ani a anunțat că își dorește să se căsătorească.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted PEOPLE
De ce Meghan Markle nu mai poate aplica pentru cetățenia britanică

După căsătoria ei cu prințul Harry, Meghan Markle a solicitat cetățenia britanică. Dar ducesa nu mai are calificările necesare pentru a face asta și a „abandonat planurile” de a deveni englezoaică, potrivit informațiilor din The Telegraph.

hourglass_full 7 day ago format_list_bulleted PEOPLE
Elon Musk a dat lovitura în pandemie

Elon Musk a devenit, oficial, cel mai bogat om din lume, cu o avere de peste 185 de miliarde de dolari. El l-a declasat pe Jeff Bezos, cea mai bogată persoană din 2017, a cărui avere a fost estimată la 184 miliarde de dolari.

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted PEOPLE
Ina Rus și Mihai Alexandru au colaborat la piesa "Clipe de vis"

Chiar la început de an s-a lansat o nouă piesă interpretată de tânăra Ina Rus de 16 ani, în colaborare cu Mihai Alexandru, compozitorul care a lansat proiectul "Al Mike Pepiniera" în care lucrează cu foarte mulți adolecenti talentați.

hourglass_full 15 day ago format_list_bulleted PEOPLE