Gustul caracteristic al ceaiului verde se datorează în mare parte unui aminoacid numit L-Teanină, care intensifică savoarea băuturii și îi conferă o aromă dulceagă. L-Teanina este produsă de rădăcinile plantei de ceai (Camellia sinensis) și apoi direcționată spre frunze. Când acestea iau contact cu lumina, L-Teanina este transformată în catehină, un polifenol responsabil de astringența ceaiului verde. În cazul Gyokuro, tufele de ceai sunt umbrite înainte de recoltare, astfel că nu există multă lumină solară. În consecință, cantitatea de L-Teanină transformată în catehină este mai redusă, ceea ce dă ceaiului Gyokuro un gust dulceag, intens, datorită cantității mari de clorofilă.
Este important să ai grijă cum depozitezi ceaiul Gyokuro, ca să reziste cât mai mult. Cel mai bine se păstrează în recipiente etanșe și opace, care să țină frunzele departe de umezeală. În condiții optime, poate fi păstrat până la 2 ani, iar gustul său va deveni chiar mai bun cu timpul.
Procesul de cultivare și prelucrare a frunzelor de ceai pentru a obține sortimentul Gyokuro este o adevărată artă:
1. Cu cel puțin 20 de zile înainte de recoltare, tufișurile de ceai sunt acoperite și ferite aproape complet de lumina soarelui (la fel se procedează și în cazul ceaiului Matcha).
2. Umbrirea reduce fotosinteza și determină creșterea cantității de clorofilă. Astfel, frunzele capătă culoarea verde puternic, iar conținutul de tanin este redus, ceaiul rezultat fiind mai dulce și mai puțin astringent.
3. Pentru acest ceai se recoltează cei mai fragezi muguri, care apoi sunt expuși imediat la aburi pentru a opri oxidarea și a le păstra aroma caracteristică.
4. După ce frunzele de ceai se răcesc, ele trec prin mai multe etape de rulare, pentru a fi frăgezite și a se usca, până când capătă forma de ace fine.
5. Pentru a reduce umezeala, frunzele sunt uscate din nou. Până la acest stadiu, frunzele se numesc „aracha” și vor fi sortate pe diferite grade de calitate, numite „tencha”. Din cel mai bun sortiment de tencha se va obține ceaiul Gyokuro.
6. Frunzele sunt încălzite iarăși, pentru ultima dată, procedeu care face ca acest ceai să se păstreze mai bine și să-și mențină aroma.
7. La final, frunzele sunt lăsate câteva luni să se “învechească”, înainte să fie ambalate și trimise în magazine și ceainării din toată lumea.
Având în vedere metoda complexă de cultivare și prelucrare, prețul acestui ceai este mai ridicat.
Alături de o alimentație adecvată și de exerciții fizice, antioxidanții din ceaiul verde Gyokuro contribuie la starea de bine și accelerează metabolismul, ajutându-te să-ți menții silueta.
Datorită prezenței fluorului și a altor minerale, ceaiul Gyokuro este excelent pentru sănătatea dinților, prevenind apariția cariilor și a infecțiilor bacteriene. Bonus, îți va menține respirația proaspătă.
Având în vedere condițiile de cultivare și perioada de umbrire, ceaiul Gyokuro conține o cantitate mai mare de cofeină decât alte ceaiuri verzi. Astfel, el crește capacitatea de concentrare, timpul de reacție și atenția. Totuși, spre deosebire de cafea, cofeina din Gyokuro este eliberată treptat în organism, pe parcursul întregii zile, astfel că nu te vei simți agitat dintr-odată.
Combinația de cafeină și L-Teanină îmbunătățește funcțiile cerebrale, deci o cană de ceai Gyokuro e de folos mai ales dacă ai de învățat pentru un examen sau de pregătit un proiect important.
Mineralele, nutrienții, antioxidanții și vitaminele din compoziția acestui ceai reduc riscul bolilor cardiovasculare, scad colesterolul rău și echilibrează nivelul glicemiei.
Anamaria Prodan a mai făcut o aroganță. Zilele trecute, impresara i-a făcut cadou fiicei sale un nou bolid de lux, în valoare de 140.000 de euro.
După 13 ani petrecuți în Statele Unite, actrița Monica Bîrlădeanu a decis să se întoarcă în România, motivul principal fiind dorința de a fi mai aproape de familie și de a trăi într-un loc care să i se potrivească mai bine.
Ceasurile au evoluat de la doar a spune timpul la a exprima statutul, gustul și acum chiar și alegerile personale.
Andreea Tonciu este în culmea fericirii, pentru că apartamentul la care visa este gata.
Rita Ora a anunțat lansarea brandului său de îngrijire a părului, numit TYPEBEA.
Serena Williams a intrat în industria înfrumusețării devenind antreprenor al unui brand cu produse de make-up.
Mihaela Borcea, prima soţie a lui Cristi Borcea, a plecat în Austria pentru o vacanță la schi, ignorând sfatul medicilor care i-au interzis acest sport din cauza problemelor de sănătate.
Simona Halep și-a făcut o schimbare de look, iar fanii abia au recunoscut-o.
Nick Rădoi a fost diagnosticat cu cancer de colon, vara trecută, și acum și-a scris testamentul.
MARIZA transmite un mesaj video publicului din România
Relațiile din cadrul familiei regale britanice au fost întotdeauna subiect de mare interes pentru public, dar și pentru presă.
Dezvăluie-ți chimia, astfel Bella Hadid își lansează primul brand de frumusețe care este mult mai mult decât o linie de produse.
În acest sezon, ne concentrăm pe tonuri calde și bogate chiar și pe buzele noastre.
Reteaua GRAL Medical&Oncofort deschide in Bucuresti un centru de terapii complementare: Recharge Wellness Center
Inspirat de nouă capodopere din departamentul de sculptură, precum și de luminile și culorile muzeului, Lancôme a conceput o ediție limitată de produse de îngrijire a pielii și de machiaj semnate Lancôme x Louvre.
Toate femeile se confruntă cu celulita însă la unele femei este mai vizibilă, iar la altele se vede mult destul de puțin. Dacă faci parte din prima categorie, Carmen Brumă are câteva soluții care va estompa efectul cojii de portocale.
Prada Beauty a lansat, în sfârșit, mult așteptatele game de îngrijire a pielii și de machiaj. Atingând echilibrul potrivit între creativitate și purtare, tot ceea ce face parte din gama Prada Beauty promite să fie deosebit de atractiv, cu o mulțime de formule elegante și texturi rafinate pentru a satisface cel mai exigent client.