Fenomen: când moda se transformă în podcasting

Conduși de boom-ul podcast-ului și de constrângerile provocate de pandemie, creatorii de modă sunt mai vocali ca niciodată. O abordare care apropie moda de publicul său, afirmându-și în același timp legitimitatea culturală.

În primul episod din Moncler Genius Podcasts, curatorul elvețian Hans Ulrich Obrist vorbește cu Jonathan Anderson. Discută despre noua colecție Moncler, inspirată de aer liber și de peisajele nord-irlandeze. Dar este vorba în principal de alte lucruri. Disponibilă pe Spotify , această serie se adaugă la o listă lungă de podcast-uri lansate recent de brandurile de modă. 

În Dior Talks, Maria Grazia Chiuri lasă cuvântul femeilor artiste care o inspiră și în cel mai recent podcast, ABCDior, casa dezvăluie toate secretele codurilor sale. În Chanel Connects, Pharrell Williams și Keira Knightley evocă reprezentarea în cinematografie și cultură ca formă de activism. Chanel o are pe Charlotte Casiraghi care conversează cu filozofi și scriitori. 

De la Chloé la Gucci, trecând prin Margiela, prin cuvinte se spune acum moda, totuși atât de vizuală și tactilă. „Am intrat într-un moment în care vocea este mai importantă decât imaginea, analizează Lucas Delattre, responsabil cu predarea legată de comunicare, mass-media și digital la Institutul francez de modă. Există un adevărat punct de vârf de la produs la mesaj. Pe de altă parte, economia podcasturilor a crescut enorm.”

Chanel organizează întâlniri literare

Așadar, creatorii de modă, care vorbesc atât de rar, se complac. Așa cum fac Raf Simons și Miuccia Prada în conversații live, sau Olivier Rousteing la France Inter, la microfonul lui Augustin Trapenard. Moda își afirmă astfel legitimitatea culturală. Și face parte dintr-un proces de îngrijire similar cu cel al artei. 

„Moda face parte dintr-un limbaj vizual”, spune Jonathan Anderson. De la începutul pandemiei, el își prezintă colecțiile pentru Loewe și marca sa JW Anderson în formate noi. „Moda spune lucruri despre obsesiile noastre, emoțiile noastre, sensibilitățile noastre ale momentului”, continuă Lucas Delattre. Dar acest lucru nu ajută întotdeauna să avem idei clare, decât dacă reușim să descifrăm, prin modă, ideile care au o influență durabilă asupra imaginației noastre.”. Așa face Gucci în podcasturile sale.

Pe acest subiect, Virgil Abloh este cu un pas înainte. În contact permanent cu fanii săi de pe rețelele de socializare, el a participat recent la discuții pe aplicația Clubhouse, care găzduiește conversații deschise tuturor. „Când ne luăm timp să ascultăm și să interacționăm cu clienții noștri într-un mod autentic, relația noastră colectivă cu moda devine mai intimă, mai inspirată și mai ales mai incluzivă”, spune el . El și-a prezentat cea mai recentă colecție Off-White printr-o platformă numită Imaginary TV, ca rețea creativă care transmite spectacole ale artiștilor din întreaga lume. Dincolo de o strategie de marketing, este pentru el oportunitatea de a afirma convingerea pe care el a apărat-o întotdeauna: creația este o disciplină colectivă, hrănită de universuri plurale care intră în conversație.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

De ce a ajuns Valentina Pelinel în cârje. Ce a pățit

Valentina Pelinel traversează o perioadă grea din viața sa. Soția lui Cristi Borcea are probleme de sănătate și a ajuns la spital.

Kim Kardashian la 41 de ani. Cele mai bune ținute și momente de stil

Kim Kardashian este departe o femeie timidă, vedeta purtând ținute îndrăznețe și sexy aproape în fiecare zi. Joi, 21 octombrie, starleta a împlinit 41 de ani.

Manhattan | Un nou zgârie nori, dar răsturnat

Un arhitect tocmai a dezvăluit o propunere pentru un zgârie-nori răsturnat numit The Afirmation Tower. Clădirea, care ar fi situată pe partea de vest a Manhattanului, ar fi, de asemenea, una dintre cele mai înalte clădiri ale orașului.

Lidia Buble, probleme grave de sănătate. Ce diagnostic i-au pus medicii

Lidia Buble se confruntă acum cu probleme de sănătate după participarea la Asia Express. Aceasta a explicat într-o postare pe rețelele de socializare cum a fost ultima etapă în Turcia pentru ea și sora ei, Estera Buble.

Balenciaga - cel mai puternic brand de lux din lume

Raportul Lyst Index T3 pentru 2021 plasează casa de modă pariziană pe primul loc în lume.

Balonul cu aer cald care te duce la marginea spațiului pentru mai mult de 6 ore

Călătoria nu mai este limitată! Datorită World View, o companie de baloane stratosferice, pasionații de spațiu pot zbura acum pe orbită în interiorul unui balon cu aer cald de înaltă tehnologie.

Tendințe pentru iarna 2021/2022: cum să te îmbraci la modă

Nu trebuie să faci sacrificii ca să fii în pas cu moda. Iarna aceasta te poți simți și confortabil, și poți să fii și în tendințe.

Salma Hayek, apariție rară alături de unica ei fiică

Salma Hayek a fost și ea prezentă la premiera filmului Eternals, și așa cum și Angelina Jolie a făcut, a venit însățită de unica ei fiică.

Accesorii pentru această toamnă

Schimbarea vremii și-a cam spus cuvântul asupra ținutelor tale. Rochiile vaporoase de vară și pantalonii scurți au fost înlocuiți cu pulovere din lână și bluze groase. Totodată, toamna este un moment bun să îți pui câteva accesorii care îți vor scoate ținutele din monotonie și te vor face să te simți mai elegantă.

Transformarea ecologică a mineritului cripto

Compania canadiană MintGreen experimentează în North Vancouver, Canada, o soluție verde care folosește căldura produsă de mineritul bitcoin pentru a încălzi orașul. Sursa de căldură va fi introdusă în 2022 și va împiedica intrarea în atmosferă a 20.000 de tone de gaze cu efect de seră pe megawatt, comparativ cu utilizarea gazelor naturale.

Arabia Saudită transformă o platformă petrolieră într-un parc de distracții plutitor

Nu este ușor să concurezi cu Dubaiul când vine vorba de atracții uluitoare, dar Arabia Saudită încearcă să realizeze această sarcină imposibilă. Cu un „parc extrem” aflat în construcție, țara din Orientul Mijlociu are planuri ambițioase de a transforma o platformă petrolieră într-un parc și stațiune situat în Golful Persic.

Fiat 500 Hydrofoil nu cere permis ca să fie condus

Deoarece oamenii sunt atât de creativi, există destul de multe instrumente motorizate incredibil de atrăgătoare. Cele mai multe dintre ele rămân doar atât, lucruri drăguțe de privit, dar din când în când nu ne-ar deranja dacă unele ar ajunge cu adevărat în mâinile noastre. Floating Motors La Foil se află pe această listă.

Accesorii pentru această toamnă

Schimbarea vremii și-a cam spus cuvântul asupra ținutelor tale. Rochiile vaporoase de vară și pantalonii scurți au fost înlocuiți cu pulovere din lână și bluze groase. Totodată, toamna este un moment bun să îți pui câteva accesorii care îți vor scoate ținutele din monotonie și te vor face să te simți mai elegantă.

hourglass_full 3 day ago format_list_bulleted FASHION
Skiwear | 4 tendințe ultra chic Chanel pentru această iarnă

Dacă apropierea de sfârșitul anului rimează cu sporturile de iarnă, colecția Coco Neige 2021-2022 de la Chanel a fost lansată la timp. Plasată sub semnul relaxării și eleganței în imaginea spiritului Chanel, casa combină sportul și stilul cu grația.

hourglass_full 4 day ago format_list_bulleted FASHION
Skims X Fendi, cea mai nouă și neașteptată colaborare a anului

După Fendace, se anunță o nouă colaborare incendiară pentru Kim Jones. S-ar părea că Fendi lucrează cu marca vedetei de la Hollywood, Kim Kardashian.

hourglass_full 4 day ago format_list_bulleted FASHION
Furmark | Ce trebuie să știți despre noua certificare pentru sectorul blănurilor

Blana este unul dintre cele mai controversate subiecte din lumea modei, iar Furmark își propune să schimbe percepția asupra acesteia. Multe case de modă proeminente de lux și alte mărci de modă durabile au evitat utilizarea blănii în produsele lor din cauza îngrijorărilor legate de bunăstarea animalelor și de efectul negativ al comerțului asupra vieții sălbatice.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted FASHION
Michael Kors x 007: colaborarea care aduce glamourul Bond în garderoba ta de călătorie

Odată cu mult așteptata premieră a noului film Bond „No Time to Die”, urmează acum o cooperare exclusivă cu Michael Kors. Parteneriatul „MMK x 007” se concentrează pe glamourul și aventura pe care o reprezintă atât firma Bond, cât și marca Michael Kors.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted FASHION
Chanel a limitat achiziția celor mai populare genți de mână

„Realul este rar și rar este real” - acesta este etosul (în încercarea de a menține exclusivitatea) pe care încearcă Chanel să-l urmeze. Casa de modă populară și-a schimbat recent politica de vânzare pentru cele mai populare genți de mână, „Classic Flap Bag” și „Coco Handle”, pentru a le limita cumpărarea.

hourglass_full 9 day ago format_list_bulleted FASHION