De ce Livestreamul poate fi viitorul cumpărăturilor de lux

Cum cumpărăturile fizice sunt din ce în ce mai dificile din cauza pandemiei, sectorul produselor de lux se îndreaptă spre video livestream.

La începutul lunii august, cu atâtea cazuri de coronavirus în SUA, Moda Operandi a încercat ceva nou. Modelul unic al retailerului de lux online a prezentat un model prin care clienții precomandă haine direct de pe pasarelă, ajutând marca ​​să se deosebească de alți retaileri chiar de la început. Dar, în lipsa spectacolelor tradiționale, marca a început o serie de evenimente live, Moda Live, în care designerii și-au prezentat ultimele lor creații. 

„Toate mărcile pe care le-am angajat în Moda Live au fost foarte receptive la concept - consideră că aceasta este o oportunitate de a comunica direct cu clienții lor într-un mod pe care nu l-au mai făcut până acum”, a declarat un reprezentant al Moda Operandi pentru Robb Report. Este aproape surprinzător să considerăm că un comerciant cu amănuntul relativ tânăr care operează aproape exclusiv pe web - o zonă pe care multe branduri de lux încă nu au îmbrățișat-o pe deplin - a fost împins să experimenteze digitalul. O parte din tehnologie este atât de nouă, încât mulți dintre furnizorii ei nici măcar nu existau acum câțiva ani. Dar subliniază și mai mult o realitate pe care pandemia a arătat-o: modul în care cumpărăm lucrurile se schimbă.

Într-un moment în care chiar și o călătorie la magazinul alimentar pare a fi amenințată de un pericol invizibil, privim spre cumpărături într-un mod diferit - atât pentru necesități, cât și pentru bunurile de lux. Chiar înainte de noul normal, a existat o tensiune crescândă între sistemul de modă stabilit și realinierea priorităților clienților. De când a început pandemia, închiderea magazinelor și măsurile de distanțare socială - împreună cu pierderea locurilor de muncă și un sentiment general de incertitudine economică - au forțat comercianții cu amănuntul să declare falimentul. Chiar și un grup mare precum LVMH a suferit o pierdere generală în acest an. Așadar, probabil că nu este o surpriză faptul că un comerciant cu amănuntul multi-brand, cum ar fi Moda Operandi, a adoptat timpuriu noile metode de conectare cu clienții, și mai ales în lumea virtuală, unul dintre puținele domenii care par pregătite pentru succes.  

Dintr-o dată, cu vânzătorii cu amănuntul forțați să închidă și mulți nepregătiți să aibă o prezență digitală semnificativă, ideea unei aplicații care face ca magazinele video să poată fi vândute a avut un nou sens. Unele mărci mari de lux investesc într-o relație mai serioasă cu videoclipurile. Din 2018, casa de ceasuri elvețiană Hublot a oferit clienților Boutique-ul său virtual, prin intermediul căruia puteți purta o conversație live, individual, cu specialiști. Prin telefon sau computer, specialistul folosește o serie de camere pentru a vă oferi o privire atentă asupra ceasurilor care vă interesează - și poate afișa chiar și diagrame 3D detaliate ale funcționării lor interioare.

Gucci Live funcționează din hub-urile de servicii globale ale companiei. Marca italiană a lansat serviciul ca mijloc de conectare directă cu clienții în timpul pandemiei, dar, spre deosebire de LivePitch, nu este o platformă exploratorie deschisă tuturor și nu este specializată în livestream.

Potrivit International Data Corp., investițiile în aceste tehnologii vor crește cu 79% până la 18,8 miliarde de dolari în 2020.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Gigi Hadid, o nouă imagine a fiicei sale, dezvăluită cu ocazia Crăciunului

Fetița modelului, născută în septembrie, are deja mulți fani pe Instagram. Părinții ei celebri, Zayn Malik și Gigi Hadid, împărtășesc foarte rar imagini cu micuța.

LeBron James s-a mutat în casa lui Katharine Hepburn. Interiorul de vis!

Jucătorul american de baschet a pus mâna pe o bucată din istoria Hollywoodului. Acesta a cumpărat casa din Beverly Hills în care a locuit actrița Katharine Hepburn, în anii '40.

Speed dating printre nori

Dragostea plutește în aer? O companie aeriană crede cu siguranță că este așa.

FOTO! Cele mai frumoase rochii de la Premiile AMA

American Music Awards 2020 au fost oferite duminică seara la Microsoft Theatre din Los Angeles, iar gazda evenimentului a fost Taraji P. Henson. Din cauza pandemiei de coronavirus, au avut loc mai multe spectacole live, cu prezentatori în persoană. A participat chiar și un public restrâns.

Când sunt cel mai contagioase persoanele infectate cu Covid-19

Noi studii arată că persoanele infectate cu virusul Sars-CoV-2 sunt cel mai contagioase în primele 5 zile. Așadar, ele sunt cele mai susceptibile de a transmite virusul.

Meghan Markle și Prințul Harry, răzbunare cruntă pe Regină!

Prințul Harry și Meghan Markle rup o altă legătură cu Marea Britanie. Cei doi au vândut casa pe care au primit-o de la Regina Elisabeta, Frogmore Cottage, ca să restituie o datorie față de contribuabilii britanici.

Amina Muaddi introduce bijuterii și genți în noua colecție de pantofi

Designerul actualizează tocurile pantofilor săi și se extinde în noi categorii: bijuterii și genți.

Karl Lagerfeld a lansat o colecție de lenjerie intimă de dincolo de moarte

Karl Lagerfeld își lansează colecția de lenjerie intimă de dincolo de mormânt. Compania înființară de legendarul designer german a anunțat că îi împlinește acestuia un vis.

Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii, fotografie de colecție la aniversarea căsătoriei

O fotografie în care apar regina Elizabeta II şi prinţul Philip a fost lansată de Palatul Buckingham pentru a marca 73 de ani de la căsătorie.

Noul Mercedes-Maybach oferă o lecție de stil pentru Rolls-Royce și Bentley

Nimeni nu a acuzat vreodată Mercedes- Maybach de lipsă de grandiozitate. Dovadă e noul Mercedes-Maybach Clasa S care vine cu o serie de dotări exclusiviste.

Nuntă în cer - noua tendință în era pandemică

Oamenii din întreaga lume dau vina pe Covid-19 pentru multe lucruri pe lângă pandemia în sine. Planurile de călătorie, nunți și numeroase momente importante au trebuit anulate, deoarece pandemia a decis să ne pună viața pe hold.

Apple este bună de plată. Scoate din buzunar alte 133 mil. $

Apple a acceptat să plătească 113 milioane de dolari pentru a soluționa un litigiu cu avocați generali din 34 de state americane care au acuzat producătorul telefoanelor iPhone că a încetinit performanțele dispozitivului pentru a masca problemele existente la baterie și a-i face pe utilizatori să cumpere noi modele, transmite Reuters.

Nuntă în cer - noua tendință în era pandemică

Oamenii din întreaga lume dau vina pe Covid-19 pentru multe lucruri pe lângă pandemia în sine. Planurile de călătorie, nunți și numeroase momente importante au trebuit anulate, deoarece pandemia a decis să ne pună viața pe hold.

hourglass_full 4 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Top 10 cele mai scumpe orașe din lume

Anul 2020 a fost unul cu totul special, din cauza pandemiei de coronavirus, iar The Economist și-a propus să vadă dacă s-a schimbat ceva în acest top.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Cele mai bune locuri din lume de vizitat în 2021. Regiunea din România inclusă pe listă

A fost publicată râvnita listă anuală cu destinații de top, Best of the World 2021 de către revista National Geographic. Tema ei este „Visează acum, călătorește mai târziu”, în contextul pandemiei de coronavirus.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Pirelli și-a pus anvelopele pentru cursă pe această nouă valiză Montblanc

Călătoriile prin terminalele aeroportului se fac adesea la viteză maximă, iar bagajele greoaie sunt ultimul lucru care ar trebui să te împiedice când trebuie să prinzi zborul. Cea mai recentă valiză Montblanc este echipată cu roți pregătite pentru cursă, astfel încât nu vei mai întârzia niciodată la îmbarcare.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
O stațiune din Maldive propune vacanța fără limite

Resortul de lux Anantara Veli din Maldive, destinat exclusiv adulților, va permite călătorilor să folosească stațiunea ca spațiu personal de carantină - dar asta îi va arde la buzunare.

hourglass_full 7 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Viza turistică pentru Thailanda: cum poți petrece 60 de zile în paradis

Noua viză turistică pentru Thailanda este pregătită pentru solicitanții din toate țările. Iată ce trebuie să știți înainte de a aplica pentru aceasta.

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL