Cum elimini ceea ce te împiedică să fii fericită?

În noua ei carte, The Instant Mood Fix, dr. Olivia Remes, o expertă în sănătate mintală, oferă cincizeci de strategii de coping pentru a depăși încercările vieții și pentru a-ți ridica moralul

Timp de aproape zece ani, prin munca sa de cercetător în sănătate mintală la Universitatea Cambridge, dr. Olivia Remes a căutat să înțeleagă modul în care indivizii pot deveni rezistenți și pot depăși obstacole precum anxietatea și depresia. The Instant Mood Fix prezintă concluziile unei cercetări care a inclus peste 30.000 de persoane și sute de interviuri, în urma căreia a descoperit că există 10 dispoziții negative care îi rețin pe oameni și îi împiedică să fie fericit, inclusiv indecizie, amânare, lipsă de autocontrol, anxietate și respingere.

Rames propune 50 de strategii de coping bazate pe știință care îi ajută pe oameni să se apropie de viața dorită. Acum, mai mult decât oricând, oamenii caută modalități de a avea grijă de sănătatea mintală. Urmând anumite practici, oamenii pot merge mai departe și pot găsi o nouă modalitate de a vedea lumea, de a se lega cu alți oameni și de a face față anumitor provocări. 

Soluții propuse de ea pentru a depăși unele dintre provocările vieții.

Dacă suferiți de indecizie

Cercetările arată că de cele mai multe ori este cel mai bine să vă urmați intuiția atunci când vă confruntați cu o decizie complicată - alegerea mobilierului sau a unei mașini sau alegerea școlii la care să vă trimiteți copiii, de exemplu. În mod surprinzător, când aveți de luat decizii mai simple - ce marcă de prosoape să cumpărați, de exemplu. În acest caz, compararea argumentelor pro și contra vă va ajuta să veniți cu o soluție mai bună.

Dacă suferiți de o lipsă de motivație 

Uneori ne este greu să începem ceva pentru că simțim că nu suntem suficient de pregătiți sau pentru că ne simțim descurajați de obiectivele pe care ni le-am propus. Există o soluție rapidă pentru a învinge amânarea: greșește. Dr. Olivia Remes îl citează pe scriitorul și poetul G. K. Chesterton: „Dacă ceva merită făcut, merită să faci rău. Când lăsăm deoparte perfecționismul și nu ne mai gândim la produsul final ideal, perspectiva noastră începe să se schimbe. Paradoxal, atunci când începi fără să te gândești prea mult, lucrurile cad în mod natural. Câștigăm motivație și fiecare acțiune devine din ce în ce mai ușoară. Puteți reveni oricând la muncî mai târziu pentru a o lustrui. Dar mai întâi, faceți-o greșit, doar pentru a vă găsi motivația.”

Dacă aveți probleme de autocontrol

Ce este autocontrolul? De îndată ce rezistați impulsurilor sau încercați să nu cedați tentației, apelați la autocontrol. De îndată ce încercați să acționați sau să gândiți în mod deliberat într-un anumit mod, vă folosiți autocontrolul pentru a-l atinge. 

Autocontrolul este ca un mușchi: cu cât îl folosești mai mult, cu atât devine mai puternic, iar această nouă forță se poate revărsa chiar și în alte zone ale vieții. De exemplu, dacă începeți să faceți o scurtă plimbare în fiecare zi timp de două săptămâni, atunci puteți observa că aveți mai puține probleme după ziua de muncă; nu vi se pare atât de greu - este rezultatul creșterii și consolidării autocontrolului.

Dacă suferiți de dureri de inimă

O mulțime de oameni trece printr-o despărțire sau un divorț. Modul în care văd această separare poate avea un impact uriaș asupra nivelului de fericire și pot deveni extrem de autocritici. Știința indică faptul că există alte moduri mai constructive de a-ți abate gândurile de la despărțire, cum ar fi concentrarea asupra a ceea ce a determinat ca relația voastră să nu mai funcționeze. 

Dacă sunteți cuprinși de frică

Oamenii sunt uneori paralizați de credințe limitative, care îi fac să creadă că nu au ce trebuie pentru a avea succes. De multe ori nu obținem ceea ce vrem cu adevărat din cauza gândurilor de genul „ce se întâmplă dacă acest lucru nu funcționează?”, Sau pentru că anticipăm obstacole care ne-ar putea bloca calea. De îndată ce simțiți frici, îndoieli sau indecizie cu privire la următorul pas, întrebați-vă: ce ați face dacă ați ști că nu putem da greș? Răspunsul la această întrebare puternică vă poate ajuta să faceți descoperiri importante care vă vor ajuta să vă determinați prioritățile și să mergeți mai departe în viață.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Liviu Vârciu, vacanță cu probleme în Maldive

Momente dificile pentru Liviu Vârciu. Prezentatorul și iubita lui se află în vacanță, în Maldive, însă nu s-au putut bucura pe deplin de călătorie.

5 moduri pentru a crea un stil clasic și elegant

Mai degrabă, trebuie să construiești o garderobă sofisticată folosind alegeri strategice – apoi lasă-ți încrederea să strălucească prin ținuta ta.

Iată marea tendință de make-up de la Paris Haute Couture Week!

Săptămâna Haute Couture de primăvară de la Paris a evidențiat nu doar ținutele de seară, ci și tendințele în materie de machiaj, care au putut fi văzute atât la modele, cât și la invitații din primul rând.

Uită de aeroport. Thailanda construiește un nou „oraș al aviației” de 9 miliarde de dolari pentru turiști

Construcția „Eastern Aviation City” va începe la începutul acestui an.

Compania Anastasiei Soare, celebrată de vedete. Ce nume mari de la Hollywood i-au fost alături „reginei sprâncenelor”

Brandul pe care Anastasia Soare l-a dezvoltat în America a împlinit 25 de ani. Drept urmare faimoasa româncă a dat o petrecere pe cinste unde au venit numai celebrități de prim rang.

Cum a reinventat românca Anastasia Soare, supranumită „regina sprâncenelor”, industria de frumusețe

Anastasia Soare este românca care a ridicat un imperiu schițând o sprânceană, dar nu orice sprânceană, ci sprânceana perfectă!

Cum au poreclit-o indienii pe Iulia Vîntur, iubita actorului Salman Khan

Iulia Vântur s-a mutat în India în urmă cu mai mulți ani, acolo unde trăiește o discretă poveste de dragoste alături de Salman Khan, cel mai în vogă actor al țării.

Cel mai nou ceas Breitling aduce un omagiu legendarului 747 Jumbo Jet al lui Boeing

Unul dintre cele mai emblematice avioane din lume tocmai și-a primit propriul ceas.

Dirijabilele de lux aduc plăcerile de croazieră pe cer

Dirijabilele, care de secole au reflectat spiritul inventiv al unor vizionari precum Leonardo da Vinci și Jules Verne, se confruntă în prezent cu o renaștere. Deși nu vor concura niciodată cu avioanele cu reacție pentru călătorii pe distanțe lungi, dirijabilele oferă costuri de operare scăzute, cerințe reduse de infrastructură și o producție de carbon semnificativ mai mică.

Designerul de modă al Valentino, numit de director de creaţie al mărcii Gucci

Grupul francez de produse de lux Kering l-a numit pe Sabato De Sarno, designer de modă senior la Valentino, în funcţia de director de creaţie al mărcii sale de top Gucci, transmite Reuters.

Oana Roman și Marius Elisei s-au despărțit oficial. Anunțul trist făcut de vedetă

Oana Roman a anunțat că s-a despărțit oficial de Marius Elisei. Cei doi nu mai locuiesc împreună și de ceva vreme nu mai formează un cuplu.

Tudor Chirilă, șocat de mărturisirile unor elevi de liceu. Ce sfat le-a dat adolescenților

Tudor Chirilă le-a dezvăluit urmăritorilor săi o întâmplare care l-a surprins într-un mod cât se poate de neplăcut. Mai exact, Tudor Chirilă mergea pe stradă, atunci când un grup de patru elevi de liceu l-au oprit.

Doja Cat, apariție controversată la Paris Fashion Week. Și-a acoperit corpul cu peste 30.000 de cristale Swarovski

Doja Cat a avut o apariție care a lăsat pe toată lumea fără cuvinte la Paris Fashion Week. Artista și-a acoperit corpul cu peste 30.000 de cristale Swarovski.

hourglass_full 7 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
5 tendințe de manichiură de adoptat în 2023

Este timpul pentru unghii scurte și culori clasice.

hourglass_full 15 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Cele mai bune look-uri de frumusețe de la Globurile de Aur 2023

În noapte de marți spre miercuri, vedetele de pretutindeni au călătorit în Los Angeles pentru cea de-a 80-a ediție a Globurilor de Aur.

hourglass_full 20 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
L'Oreal dezvăluie aplicatorul de ruj pentru persoanele cu mobilitate limitată

Alături de „Brow Magic”, un instrument motorizat pentru a obține un aspect personalizat al sprâncenelor acasă.

hourglass_full 22 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Liposucția pomeților: ce riscuri prezintă această procedură care promite un chip sculptat ca al Bellei Hadid

Există tot mai multe videoclipuri pe TikTok cu privire la operația de îndepărtare a grăsimii pe obraji. Cu toate acestea, această metodă este pentru toată lumea? Care este limita intervenției pentru a obține acest efect?

hourglass_full 23 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Cererea pentru parfumurile de lux continuă să crească

Vânzările globale ale parfumurilor high-end au început să crească puternic în timpul pandemiei și au continuat așa și pe parcursul anului trecut.

hourglass_full 1 month ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH