Ceasurile de lux second-hand se vor vinde mai mult decât modelele noi în următorul deceniu

Ceasurile second - hand cresc rapid în popularitate. Atât de mult, de fapt, încât experții cred că mulți colecționari ar putea cumpăra în curând mai multe ceasuri vechi decât noi.

Piața pieselor de epocă este de așteptat să crească la 85 de miliarde de dolari (79 de miliarde de euro) până în 2033, potrivit unui nou raport al companiei elvețiene LuxeConsult. Piața secundară este aproximativ jumătate din dimensiunea pieței primare, dar raportul arată că s-a extins într-un ritm mult mai rapid. În 2022, vânzările de ceasuri second hand au crescut cu 20 la sută de la an la an, la 27 de miliarde de dolari (25 de miliarde de euro). Între timp, vânzările de ceasuri noi au crescut cu doar 12%, până la 56 de miliarde de dolari (52 de miliarde de euro).

Potrivit raportului, vânzările pe piața secundară sunt de așteptat să crească cu trei la sută în 2023, apoi să atingă 10 la sută în 2024, înainte de a atinge o medie de 12 la sută rată de creștere anuală compusă din 2025 până în 2033. Aceasta este comparată cu o rată medie de creștere de patru procente în piața primară. După cum subliniază Bloomberg, proiecțiile LuxeConsult sunt mai optimiste decât un raport recent Deloitte care estimează că piața de piese second-hand va crește cu 75%, până la 30 de miliarde de dolari până în 2023.

Deci, de ce colecționarii optează pentru piese second-hand? În esență, cererea de ceasuri de ultimă generație a depășit oferta. Încetinirea producției a dus la cantități limitate în rândul ceasornicarilor de top, iar clienții se confruntă acum cu liste de așteptare lungi, de un an. Drept urmare, din ce în ce mai mulți colecționari se îndreaptă către piața secundară, unde piese pot fi achiziționate mai rapid.

Prețurile ceasurilor second-hand de la Rolex, Patek Philippe și Audemars Piguet au scăzut constant în ultimele luni, dar ritmul de funcționare al acestor piese pe piața secundară este încă cu mult peste comerțul cu amănuntul. „Cei trei mari” domină în mod clar și piața secundară, modelele Patek, AP și Rolex reprezentând 55% din vânzările totale. Rolex și-a lansat chiar și propriul program de ceasuri second-hand certificate.

Furnizorii secundari de ceasuri, cum ar fi Watches of Switzerland, Subdial, Watchfinder, Chrono24 și chiar eBay, vor beneficia foarte mult de pe urma trecerii la produse second-hand. Într-adevăr, comerciantul cu amănuntul de pe piața secundară de lungă durată WatchBox a înregistrat o creștere a vânzărilor la peste 400 de milioane de dolari anul trecut. Casele de licitație respective au observat și ele o schimbare. 
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Ce artiști ajung la Summer Well în 2024?

Ce artiști ajung la Summer Well în 2024?

Laurette, detalii picante despre relațiile cu milionari

Laurette Attindehou a recunoscut că a mai avut relații amoroase cu milionari celebri de la noi, însă se abține să confirme presupusa idilă pe care ar fi avut-o cu Ion Țiriac.

Lidia Buble, cerută în căsătorie de iubitul ei, Horațiu Nicolau

Lidia Buble rareori vorbește despre povestea ei de dragoste cu Horațiu Nicolau, un om de afaceri cu peste 30 de ani mai în vârstă decât ea.

Armani Beach Residences deschide o nouă eră a opulenței în Dubai

Dubai este gazda tuturor elementelor somptuoase, inclusiv a reședințelor de designer, iar cel mai recent care s-a alăturat acestei tendințe este Armani Beach Residences din Palm Jumeirah, construit de către dezvoltatorul imobiliar Arada din Sharjah.

Hermes va majora preţurile după explozia vânzărilor

Acțiunile casei franceze de design de lux Hermes au crescut la un nivel record la 9 februarie 2024, după ce marca, fondată în 1837, și-a depășit rivalii la sfârșitul anului 2023.

Mădălina Ghenea, rol principal într-o franciză de acțiune

Mădălina Ghenea va fi protagonistă în franciza de acțiune „Lost Book of Creation”, proiect regizat de Roel Reine, scenariul fiind scris de Matt Hookings, care va juca rolul principal alături de cunoscuta româncă.

Andreea Raicu a dat lovitura în afaceri. Profit uriaș pentru fosta prezentatoare

Andreea Raicu și-a deschis propriul business, un magazin fizic de haine, care pare să meargă din ce în ce mai bine.

Emily Burghelea, vacanță cu peripeții în Dubai

Emily Burghelea și soțul ei au decis să plece weekend-ul trecut într-o vacanță spontană în Dubai, pentru a se relaxa alături de cei doi copii ai lor. Totul a fost foarte frumos până în ultima zi, când au trebuit să elibereze camera de hotel.

FOTO Cum arată vila Mihaelei Rădulescu din Monaco

Mihaela Rădulescu s-a mutat din România în urmă cu mai mulți ani, spunând că nu își dorește ca fiul ei să crească și să se dezvolte în România, pentru că posibilitățile sunt limitate.

Maluma va deveni tată. Cine e femeia care îi va dărui un copil

Cântărețul columbian Maluma, în vârstă de 30 de ani, va deveni tată pentru prima oară.

Mihaela Borcea a anunțat oficial despărțirea. Ce mesaj i-a transmis fostului soț

Mihaela Borcea a anunțat oficial despărțirea. Este vorba de afacerea hotelului din Olimp, unde ani la rândul s-a ocupat de afacere, alături de fostul soț, Cristi Borcea, dar și de Valentina Pelinel.

Oana Zăvoranu și-a lansat propria colecție de haine

Oana Zăvoranu și-a lansat o nouă colecție de articole vestimentare, iar prețurile nu sunt nicidecum pentru toate buzunarele.

AQUA Carpatica Flavours, primul produs din România care se lansează la raft cu spatele produsului (contraeticheta)

AQUA Carpatica Flavours, primul produs din România care se lansează la raft cu spatele produsului (contraeticheta)

hourglass_full 6 month ago format_list_bulleted ECONOMIC
Kering a achiziționat Creed pentru o sumă fabuloasă

Kering, proprietarul Gucci, a plătit 3,5 miliarde de euro pentru achiziționarea brandului francez de parfumuri Creed, a raportat Financial Times.

hourglass_full 7 month ago format_list_bulleted ECONOMIC
Mașinile de lux, la mare căutare în România. Pe ce modele au cheltuit românii o avere

Românii sunt tot mai atrași de mașinile de lux, iar apetitul acesta este demonstrat de sutele de modele care au fost achiziționate de la începutul anului.

hourglass_full 8 month ago format_list_bulleted ECONOMIC
Rolls-Royce pune gând rău viitorilor clienți

Producătorul britanic de automobile de lux Rolls-Royce a decis să interzică definitiv pe oricine își vinde Spectre EV pentru profit.

hourglass_full 8 month ago format_list_bulleted ECONOMIC
Acest diamant masiv de 126 de carate a condus la licitațiile de primăvară Christie’s

Piesele excepționale de la Tiffany & Co. și Cartier, precum și Van Cleef & Arpels s-au vândut, de asemenea, cu milioane de euro în două vânzări.

hourglass_full 9 month ago format_list_bulleted ECONOMIC
6,2 milioane de dolari pentru ceasul Patek al ultimului împărat al Chinei

Casa Phillips a scos la licitație câteva obiecte care i-au aparținut lui Aisin-Gioro Puyi, ultimul împărat al Chinei. Printre acestea se numără și un ceas Patek Philippe, care a fost adjudecat pentru 6,2 milioane de dolari.

hourglass_full 9 month ago format_list_bulleted ECONOMIC