Ce va deveni industria de lux a modei când epidemia va trece?

Nimic nu va mai fi la fel. Întreaga viață va fi diferită, de la modul în care ne conectăm cu alți oameni până la modul în care călătorim.

Întreaga industrie a modei se confruntă în această perioadă cu anulări ale show-urilor de modă, scăderi dramatice ale vânzărilor și oprirea întregii producții. 

Industria de lux a modei este al doilea cel mai mare contribuitor la economia națională a Italia, „zona roșie” a Europei, și, totuși, guvernul a recunoscut greu acest lucru, neincluzând moda în lista industriilor puternic afectate de situația actuală. După izbucnirea epidemiei de coronavirus în China, brandurile de lux s-au numărat printre primele afectate de scăderea dramatică a vânzărilor, deoarece peste 30 % din vânzările globale sunt realizate în China. În fața pandemiei de coronavirus numeroase branduri de lux au făcut donații importante: Donatella Versace a donat 140.000 de euro Crucii Roșii Chineze și 200.000 de euro spitalelor din Milano. Prada a dona 6 dispozitive de ventilare pentru unitățile de terapie intensivp din Milano, Giorgio Armani a donat 1,25 milioane de euro tot spitalelor milaneze, iar Moncler a anunțat că va plăti 10 milioane de euro pentru susținerea construcției unui spital în apropiere de Milano.

Creatorii de modă italieni sunt de acord asupra unui lucru: criza este o oportunitate de a ne recâștiga sufletul pierdut de mult. Giorgio Armani, Pierpaolo Piccioli, Silvia Venturini Fendi, Angela Missoni, Alessandro Dell’Acqua,  Alessandro Sartori, Francesco nu se odihnesc. În ciuda dificultăților evidente și inevitabile, aceștia lucrează la noile colecții, folosind Skype și apelurile video, făcând mai mult cu mai puțin. Acești italieni lucrează la colecții mai mici, cu mesaje mai puternice și acesta ar putea fi rezultatul final al întregii crize.

Experții de marketing spun că tehnologia și creativitatea trebuie aplicate mai mult nu doar produsului. Săptămâna modei din Shanghai, de exemplu, va fi primul eveniment complet digital, din cauza restricțiilor. Toate spectacolele de modă vor fi transmise pe o platformă online în perioada 24-30 martie. Peste 150 de mărci și designeri internaționali își vor prezenta ultimele colecții de toamnă-iarnă prin intermediul platformelor digitale ale Grupului Alibaba. Fashioniștii pot viziona spectacolul de deschidere al Săptămânii modei de la Shanghai de pe telefon sau computer.

Covid-19 a impus anularea și reprogramarea multor evenimente de modă, inclusiv Gala Met de la New York, programată ințial pentru 4 mai.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Tot ce nu ştiai despre implantul de păr

Deşi există numeroase produse – şampoane, loţiuni, serumuri – care promit regenerarea podoabei capilare, adevărul este că singura metodă eficientă pentru recăpătarea părului este transplantul.

Un an fără spectacole de modă. Ce se pierde și cum se va adapta industria de fashion

Este din ce în ce mai probabil ca prezentările de modă să fie anulate pe toată durata anului. Ce se va pierde? Cum s-ar putea adapta industria de fashion? Și cum va arăta săptămâna modei când se va încheia criza?

Cum afectează coronavirusul sectorul imobiliar de lux

În ultimul trimestru al anului 2019, sectorul imobiliar de lux din SUA a înregistrat o creștere a vânzărilor pentru prima dată în 2019. Prețul locuințelor a crescut cu 2,1%, până la 1,27 milioane dolari, potrivit celui mai recent raport al luxului realtor.com. Noul an arăta promițător. Apoi a venit coronavirusul și a perturbat activitățile întreprinderilor mari și mici din toată lumea.

Industria turismului are mari probleme din cauza coronavirusului. Aceste țări vor suferi cel mai mult

Multe țări insulare se bazează pe turiștii străini, dar economiile majore ale lumii vor înregistra, de asemenea, scăderi drastice ale veniturilor, pe măsură ce coronavirusul afectează călătoriile.

Kylie Jenner, desemnată cea mai tânără miliardară pe forțe proprii din lume pentru al doilea an consecutiv

Kylie Jenner rămâne pentru al doilea an consecutiv cea mai tânără miliardară pe forțe proprii, la 22 de ani. În 2019, vedeta l-a detronat pe fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, care avea 23 de ani când a făcut primul miliard, în urmă cu 11 ani.

Mare sărbătoare în familia solistei Giulia Anghelescu Huidu

Fosta solistă din trupa "Candy", mai nou actriță și influencer, este una dintre vedetele mame fericite. Și asta pentru că Giulia Anghelescu Huidu are doi copii frumoși, fată și băiat, aceasta din urmă având parte de o aniversare surpriză, în izolare, iar mama ei a scris un mesaj special pe rețelele de socializare.

Ce mândri sunt de fetele lor Pepe, Ianțu și Cabral

Sunt câteva vedete masculine de la noi care sunt foarte fericite pentru că sunt tati de fete. Este cazul și a doi prezentatori de televiziune, deveniți și actori între timp, Virgil Ianțu și Cabral Ibacka și unul dintre cei mai îndrăgiți soliști de la noi, Pepe - Ionuț Pascu, care sunt tati de fete și sunt foarte mândri de fetele lor

Posibile noi simptome ale COVID-19

După simptomele respiratorii, după pierderea gustului şi mirosului, apar manifestările cutanate ale Covid-19.

Andrei Aradits îngrijorat din cauza fiului său adolescent

Îndrăgitul actor și vedetă de televiziune are o familie frumoasă, o soție superbă și un fiu adolescent care împlinește în curând 15 ani. Andrei Aradits, actorul din serialul "Vlad", este ingriorat că Eric, fiul său, este pasionat de sporturi extreme, în special de parkour pe care îl practică în jurul casei.

N-ai să crezi cum iese Jorge la cumpărături

În această perioada de pandemie, când toată lumea este izolată și iese doar pentru cumpărături sau diverse alte mici probelme de rezolvat, vedetele noastre se descurcă așa cum pot. Este și cazul solistului și prezentatorului de televiziune Jorge - George Papagheorghe, care respectă regulile așa cum știe mai bine.

N-ai să crezi cu ce își ocupă timpul Andreea Raicu în izolare

Una dintre cele mai cunoscute prezentatoare de televiziune, care a renunțat de ani de zile la carieră TV este și Andreea Raicu. Vedetă și-a descoperit în ultima vreme talentul pentru scris și mai nou și alte rețele de socializare.

Louis Vuitton lansează căștile wireless premium

Louis Vuitton a încheiat un parteneriat de câţiva ani buni cu Master & Dynamic, prin care brandul de lux vinde căşti true wireless către clienţii săi.

Fondatorul Twitter donează 1 mld. $ pentru combaterea coronavirusului

Jack Dorsey, fondatorul Twitter, a anunțat că va dona un miliard de dolari pentru a sprijini lupta împotriva COVID-19.

hourglass_full 2 day ago format_list_bulleted PEOPLE
De unde a pornit teoria eronată că tehnologia 5G a răspândit coronavirusul

Informații false conform cărora coronavirusul este un rezultat al tehnologiei 5G au apărut pe internet și sunt distribuite de mai mulți utilizatori. Una dintre teorii susține că pandemia a început în Wuhan, pentru că acolo a fost implementată recent rețeaua.

hourglass_full 3 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Bill Gates, planul în 3 pași pentru a învinge pandemia de coronavirus

Bill Gates a pus la punct un plan în trei puncte care să scoată SUA din criza medicală şi financiară provocate de coronavirus.

hourglass_full 7 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Cum se va schimba industria bunurilor de lux după coronavirus

Industria bunurilor de lux, așa cum o știm, va fi fundamental schimbată de pandemia COVID-19. Potrivit unui raport Bain & Company publicat recent, „Luxury after COVID-19: Changed for (the) Good?”, pe fondul pierderilor generale, companiile ar putea face din aceasta o transformare pozitivă a evenimentelor pentru operațiunile viitoare, dacă se adaptează rapid.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
O mare companie aeriană anunţă că suspendă 36.000 de locuri de muncă

Compania aeriană British Airways va suspenda 36.000 de locuri de muncă, după ce a negociat cu sindicatul Unite mai mult de o săptămână.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Proces de 20 trilioane de dolari împotriva Chinei din cauza pandemiei de coronavirus

Un proces de 20 trilioane de dolari a fost intentat în SUA împotriva autorităților chineze din cauza pandemiei de coronavirus.

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted ECONOMIC