Ce înseamnă pentru modă dispariția digitală a mărcii Bottega Veneta

Deconectarea de social media a casei italiene este o gură de aer necesară într-o industrie saturată digital. După un an tumultuos, o curățare a rețelelor sociale ar putea fi cea mai necesară tendință a noului an, spun editorii de modă.

Deconectarea de social media a casei italiene este o gură de aer mecesară într-o industrie saturată digital. După un an tumultus, o curățare a rețelelor sociale ar putea fi cea mai necesară tendință a noului an, spun editorii de modă.

În ultimul an, Bottega Veneta a devenit unul dintre cele mai mari branduri din lumea luxului. Fanii mărcii italiene au observat repede că toate conturile sale sociale -Twitter, Instagram și Facebook care aveau peste 2,5 milioane de urmăritori - au dispărut.

Această mișcare îndrăzneață a lăsat industria modei într-o stare de confuzie. Efectele ulterioare ale pandemiei COVID-19 au forțat lumea modei să devină mai digitală, deoarece designerii optează pentru metodele 2-D pentru a-și prezenta colecțiile. Aceste restricții au creat o nouă formă de creativitate în afișarea lucrărilor, cum ar fi magazinele digitale Valentino și Burberry, adaptarea colecțiilor primăvară/vară 2020 și toamna/iarna 2020 a lui Marc Jacobs caută personaje pe Animal Crossing New Horizons și jocul video Balenciaga cu personaje care prezintă colecția toamnă/iarnă 2021 a mărcii. Pe măsură ce mărcile lucrează pentru a crea experiențe digitale pentru a-și comercializa produsul, dispariția lui Bottega Veneta nu a putut veni într-un moment ciudat.

Păstrând el însuși un profil redus, Daniel Lee, directorul creativ al mărcii, nu are rețele sociale și a reușit să ridice marca în ochii publicului, în timp ce se îndepărtează de ea. Anterior, Lee a lucrat cu fostul director creativ al Celine, Phoebe Philo. Produs al învățăturilor sale, Philo și-a păstrat, de asemenea, un profil notoriu scăzut în industria modei. În timpul petrecut de Lee la Celine, marca și-a menținut statutul de prestigiu fără a oferi comerț electronic bazându-se pe relațiile personale și pe fanii care cumpără la buticuri.

Poate că marca se transformă pur și simplu pentru a reveni online cu o imagine cu totul nouă. Este posibil ca Bottega Veneta să se fi îndepărtat pentru ca rețelele sociale să provoace în mod intenționat valuri de șoc prin industria modei.

Cu toate acestea, cu moda care a saturat tărâmul digital pe parcursul anului trecut, casa ar putea conduce revenirea la căi mai tradiționale de consum de modă. Înainte, moda s-a bazat pe recomandări, spectacole pe pistă și reviste pentru a-și afișa munca. Aceasta a fost o metodă de succes folosită în era digitală de casa de lux franceză Hermes. În timp ce marca are conturi active pe rețelele de socializare, optează pentru o abordare mai simplistă, mai degrabă promovând calitatea, patrimoniul, măiestria și exclusivitatea, plasând Hermes într-un statut înalt cu lista lor competitivă pentru a obține o geantă Birkin.

Luxul este definit de măiestrie și exclusivitate, un pas pe care Lee l-a propus prin deconectare. Permite brandului să cultive o bază de fani mai autentică, deoarece brandul a devenit un favorit al rețelelor sociale. Cum ajunge un brand să-și păstreze titlul de lux atunci când produsele sale sunt împărtășite pe social media? Este o nouă formulă de autenticitate a mărcii în epoca pandemiei pe care Bottega Veneta o adoptă, stabilind recordul asupra a ceea ce înseamnă a fi luxos și dorit în era digitală.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Antonia și Alex Velea, planuri mari de nuntă

Antonia și Alex Velea vor face pasul cel mare anul acesta, după mai bine de 8 ani de relație.

Preziceri incredibile despre COVID-19

SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, va deveni un virus mult mai puțin periculos pe măsură ce devine endemic.

Prada dezlănțuie puterea tactilității și culorii pentru toamna anului 2021

Miuccia Prada și Raf Simons s-au jucat cu texturi tactile și juxtapuneri de culoare. Rezultatul a fost cu totul fascinant și fermecător.

Harry Winston reinventează crizantema cu noul ceas bijuterie

O floare cu petale din piatre prețioase este imortalizată pe ceas de renumitul bijutier american și producător de ceasuri elvețiene Harry Winston.

Moda își pune speranța în administrația Biden

În această săptămână, toată lumea va vorbi despre noua administrație de la Casa Albă, inclusiv Prada și restul spectacolelor pentru bărbați din Milano și Paris.

De ce este atât de greu să creezi o experiență de lux?

Brandurile de lux trebuie să înțeleagă că toți clienții se așteaptă la o experiență distinctă și luxoasă atunci când își vizitează magazinele - dar și atunci când o fac online.

Naomi Osaka este noua imagine Louis Vuitton

Naomi Osaka va apărea în campania de primăvară-vară 2021 a casei franceze Louis Vuitton după ce a fost numită noul lor ambasador al mărcii.

Vila perfectă din mijlocul mării

Când spunem casă de vis, la ce ne referim cu adevărat?

Cele mai puternice pașapoarte din lume

Într-o lume fără Covid19, mulți dintre noi ne-am planifica întoarcerea dintr-o destinație îndepărtată sau metropolă unde am petrecut vacanța.

Casa în care a locuit Michelle Pfeiffer, de vânzare! Imagini cu „palatul” din Pacific Palisades

Un conac din anii '30 din Pacific Palisades, care a fost locuit de multe celebrități, a ieșit pe piață pentru prima dată în 20 de ani.

Supermodelul român de talie internaţională, mamă pentru prima oară

Diana Dondoe, topmodelul român care a devenit imaginea Balenciaga sau Celine, este în culmea fericirii. Frumoasa brunetă va deveni mămică pentru prima oară, la vârsta de 38 de ani.

Cât timp va mai domni imperiul Kardashian?

Reality-show-ul familiei Kardashian-Jenner se apropie de final, au vândut mai multe dintre principalele lor proiecte și una dintre cele mai strategice asociații personale pare să se încheie. Una dintre cele mai urmărite familii din lume se află încă o dată la un pas de reinventare.

Prada dezlănțuie puterea tactilității și culorii pentru toamna anului 2021

Miuccia Prada și Raf Simons s-au jucat cu texturi tactile și juxtapuneri de culoare. Rezultatul a fost cu totul fascinant și fermecător.

hourglass_full 21 hour ago format_list_bulleted FASHION
Naomi Osaka este noua imagine Louis Vuitton

Naomi Osaka va apărea în campania de primăvară-vară 2021 a casei franceze Louis Vuitton după ce a fost numită noul lor ambasador al mărcii.

hourglass_full 2 day ago format_list_bulleted FASHION
Ralph & Russo, decizie importantă! Va afecta show-urile viitoare de modă

Tamara Ralph și Michael Russo dau vina pe restricțiile antiCOVID-19 pentru decizia lor de a anula prezentarea colecției primăvară 2021.

hourglass_full 4 day ago format_list_bulleted FASHION
Cele mai bune campanii de modă primăvară 2021

Sezonul de primăvară 2021 a fost neexplorat pentru industria modei. Multe mărci, de la New York și Londra la Milano și Paris, au folosit canale video și social media pentru a-și prezenta colecțiile, renunțând la prezentările tradiționale de pe pistă.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted FASHION
Chanel dezvăluie data și locația pentru următorul spectacol de croazieră

Casa de lux franceză intenționează să prezinte colecția de croazieră pe 4 mai, la Carrières de Lumières din Les Baux-de-Provence.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted FASHION
Cele 8 teme care vor defini agenda modei în 2021

Fiecare dintre cele 8 teme definitorii din raportul anual al McKinsey & Company, The State of Fashion 2021, examinează o perturbare majoră declanșată de Covid-19 și prezintă modul de depășire a obstacolelor.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted FASHION