Bucharest Fashion Week 2024: Primul eveniment internațional de fashion din Romania

Bucharest Fashion Week 2024: Primul eveniment internațional de fashion din Romania

A început numărătoarea inversă pentru cel mai important eveniment de fashion al anului 2024, Bucharest Fashion Week 2024. Acesta se va desfășura în perioada 16-17 octombrie și va transforma centrul Bucureștiului într-un podium de modă vibrant, de importanță globală. Bucharest Fashion Week pune fashion designul creat în România pe același podium cu capitalele care dau tonul trendurilor: Milano, Paris, Londra sau New York.


Bucharest Fashion Week își propune sa conecteze designeri, buyeri, presa locală și internațională, producători externi și cadre universitare din domeniu într-un eveniment artistic unic organizat la cele mai înalte standarde internaționale.


Bucharest Fashion Week va fi un fenomen cultural și artistic care, cu sprijinul instituțiilor de stat din țară și din străinătate, va propulsa și promova designerii români, făcând din „Made in Romania” o etichetă apreciată internațional. Evenimentul are în centru promovarea creatorilor de modă români, dar este totodată o oportunitate pentru talente emergente sau designeri de top din regiune, reprezentând astfel o conexiune între Europa de Est și restul continentului.


Mai mult decât atât, evenimentul va reuni o comunitate impresionantă de profesioniști, designeri de modă, buyeri, celebrități, influenceri, bloggeri, editori de modă, jurnaliști, reprezentanți PR și mass-media, stiliști, fotografi, videografi, make-up artists, hairstylisti și pasionați de fashion. Prin prezența unor invitați internaționali excepționali, a unor jurnaliști de renume mondial și profesori universitari din Europa, Bucharest Fashion Week va fi un reper artistic, cultural și turistic pentru România.


Evenimentul se concentrează pe 3 piloni principali, și anume:

Runway Fashion Shows: Designeri renumiți din România și Europa de Est își vor dezvălui cele mai recente colecții, în prezența unui public live. Spectacolele vor avea loc atât în clădiri istorice, cât și spații neconvenționale, construind un fashion district în centrul capitalei, în care sunt incluse numeroase locații renumite.


Printre designerii români de top care vor susține prezentări sunt: Maria Lucia Hohan, SeenUsers, Rhea Costa, Almaz, Murmur, Manuri și mulți alții.

În ideea de a deveni un punct de reper pentru moda din Europa de Est, evenimentul va invita o serie de stiliști și designeri din Ucraina, Republica Moldova și Polonia.


Educație: International Italian School of Bucharest și UNARTE din București vor găzdui o serie de discuții de tipul „FashionTalks”, ce vor include workshop-uri, seminarii și paneluri cu speakeri locali și internaționali. De asemenea, va fi ocazia perfectă pentru tinerele talente de a participa la ateliere și masterclass-uri susținute de invitați de la școlile internaționale de modă de top.


Trade: Cu sprijinul instituțiilor din țară și străinătate, se vor organiza conferințe dedicate operatorilor din industria modei, pe subiecte de business sau trade, la care vor participa invitați de excepție pe plan internațional în calitate de speakeri. Astfel, evenimentul devine un loc de networking.


Acestea nu sunt singurele oportunități din cadrul evenimentului. Bucharest Fashion Week va avea diferite puncte numite Fashion Hubs, în care se vor prezenta expoziții statice ale colecțiilor, vor fi culise dedicate profesioniștilor din industrie și locații pentru pre-parties, after-parties și evenimente dedicate networking-ului și socializării.


Pe parcursul celor două zile, toate aceste happening-uri se vor desfășura în locații emblematice din București: La Mița Biciclista – Creative Establishment, UNArte, Intercontinental Athenee Palace Hotel, Muzeul Național de Artă al României, Teatrul Odeon și Ateneul Român, dar și spații artistice consacrate ca Artmark sau Art Safari.


Nu în ultimul rând, Bucharest Fashion Week 2024 promite să fie o celebrare a modei, artei și culturii, unde designerii români vor străluci pe scena globală. Vino alături de noi pe 16 și 17 octombrie 2024, pentru a descoperi cele mai noi tendințe ale modei în inima Bucureștiului.

Despre Bucharest Fashion Week


Bucharest Fashion Week este primul eveniment de modă internațional din România, dedicat promovării designerilor locali și transformării „Made in Romania” într-o etichetă apreciată internațional. Acest eveniment extraordinar reunește creatorii de modă, potențialii clienți, profesioniștii din industrie și pasionații de modă pentru a sărbători arta modei și a favoriza networking-ul la nivel global. Bucharest Fashion Week 2024 va avea loc pe 16 și 17 octombrie 2024, în locații emblematice din centrul Bucureștiului, România.

Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Primul turn marca Mercedes-Benz din SUA se ridică la Miami

Denumită Mercedes-Benz Places, clădirea cu utilizare mixtă de 67 de etaje din Brickell este programată să se deschidă în 2027.

Integrarea newsletter-ului cu alte unelte digitale

Integrarea newsletter-ului cu alte unelte digitale

„Bebeluşa” Oana Ioniţă are un nou iubit: „Poate mă recăsătoresc”

La mai bine de jumătate de an de când a anunțat divorțul, Oana Ioniță a dezvăluit că este implicată într-o nouă relație.

Ce artiști ajung la Summer Well în 2024?

Ce artiști ajung la Summer Well în 2024?

Laurette, detalii picante despre relațiile cu milionari

Laurette Attindehou a recunoscut că a mai avut relații amoroase cu milionari celebri de la noi, însă se abține să confirme presupusa idilă pe care ar fi avut-o cu Ion Țiriac.

Lidia Buble, cerută în căsătorie de iubitul ei, Horațiu Nicolau

Lidia Buble rareori vorbește despre povestea ei de dragoste cu Horațiu Nicolau, un om de afaceri cu peste 30 de ani mai în vârstă decât ea.

Armani Beach Residences deschide o nouă eră a opulenței în Dubai

Dubai este gazda tuturor elementelor somptuoase, inclusiv a reședințelor de designer, iar cel mai recent care s-a alăturat acestei tendințe este Armani Beach Residences din Palm Jumeirah, construit de către dezvoltatorul imobiliar Arada din Sharjah.

Hermes va majora preţurile după explozia vânzărilor

Acțiunile casei franceze de design de lux Hermes au crescut la un nivel record la 9 februarie 2024, după ce marca, fondată în 1837, și-a depășit rivalii la sfârșitul anului 2023.

Mădălina Ghenea, rol principal într-o franciză de acțiune

Mădălina Ghenea va fi protagonistă în franciza de acțiune „Lost Book of Creation”, proiect regizat de Roel Reine, scenariul fiind scris de Matt Hookings, care va juca rolul principal alături de cunoscuta româncă.

Andreea Raicu a dat lovitura în afaceri. Profit uriaș pentru fosta prezentatoare

Andreea Raicu și-a deschis propriul business, un magazin fizic de haine, care pare să meargă din ce în ce mai bine.

Emily Burghelea, vacanță cu peripeții în Dubai

Emily Burghelea și soțul ei au decis să plece weekend-ul trecut într-o vacanță spontană în Dubai, pentru a se relaxa alături de cei doi copii ai lor. Totul a fost foarte frumos până în ultima zi, când au trebuit să elibereze camera de hotel.

FOTO Cum arată vila Mihaelei Rădulescu din Monaco

Mihaela Rădulescu s-a mutat din România în urmă cu mai mulți ani, spunând că nu își dorește ca fiul ei să crească și să se dezvolte în România, pentru că posibilitățile sunt limitate.

Bucharest Fashion Week 2024: Primul eveniment internațional de fashion din Romania

Bucharest Fashion Week 2024: Primul eveniment internațional de fashion din Romania

hourglass_full 2 month ago format_list_bulleted FASHION
Matthew M. Williams va părăsi Givenchy în 2024

Designerul plănuiește să se concentreze pe marca sa 1017 Alyx 9SM.

hourglass_full 3 month ago format_list_bulleted FASHION
Cum să te faci remarcată purtând colanți eleganți

Cum să te faci remarcată purtând colanți eleganți

hourglass_full 3 month ago format_list_bulleted FASHION
Cât costă prosopul pe care Balenciaga îl vinde pe post de fustă

Designerul Demna Gvasalia de la brandul exclusivist Balenciaga este cunoscut pentru creațiile sale vestimentare de lux, dar și pentru unele prin care pare că își bate joc de amatorii de extravaganțe.

hourglass_full 3 month ago format_list_bulleted FASHION
Doliu în lumea modei! Davide Renne, noul director de creație al Moschino, a murit subit

Noul director de creație al casei de modă Moschino a murit subit, la vârsta de 46 e ani.

hourglass_full 4 month ago format_list_bulleted FASHION
Kylie Jenner își extinde imperiul, cu o nouă linie de modă

Kylie Jenner a anunțat recent că își lărgește orizonturile trecând dincolo de lumea frumuseții și în lumea modei. Vedeta în vârstă de 26 de ani își lansează noul ei brand de modă, Khy.

hourglass_full 4 month ago format_list_bulleted FASHION