Apelurile video sporesc interesul pentru chirurgia plastică, potrivit medicilor esteticieni

Zoom este cea mai recentă platformă socială care împinge oamenii către proceduri estetice.

Popularitatea platformei de video conferencing a explodat în urma pandemiei de COVID-19 și i-a determinat pe mulți dintre noi să își dorească o schimbare fizică. Potrivit medicilor esteticieni, folosirea intensă a platformelor video i-a făcut pe oameni să fie mai conștienți dar și mai nemulțimiți de aspectul lor fizic – acest curent stârnind un interes din ce în ce mai mare pentru chirurgia estetică și procedurile cosmetice.

Fenomenul se numește „factorul Zoom”. Persoanele care folosesc camerele video mai mult decât oricând, aspectul fizic fiind examinat de ceilalți participanți, caută să facă mici modificări fizice. Mulți vor lucra de acasă pe termen lung și au început deja să-și planifice procedurile de vis. La unele clinici există deja solicitări pentru „chirurgie cosmetică virtuală” (simulări 3D).

Simularea 3D ţine cont atât de dorinţele pacientului cât şi de posibilităţile chirurgicale. În acest fel, pacientul îşi poate da seama dacă aşteptările sale sunt realiste şi care sunt limitele chirurgiei estetice în cazul său. Mulţi pacienţi își imaginează cum vor arăta după operaţie în funcţie de rezultatele văzute la alţi pacienţi, ceea ce poate crea o așteptare falsă. Astfel, o simulare pe propria imagine este mult mai aproape de adevăr. În plus, aceeaşi operaţie estetică realizată de acelaşi chirurg în aceeaşi manieră va arăta diferit în funcţie de persoană. De aceea simularea 3D este relevantă: pentru ca pacientul să înţeleagă în propriul său caz cum ar putea arăta în urma intervenţiei.

Simularea virtuală 3D este în principal destinată celor interesaţi de opţiuni de chirurgie estetică facială (rinoplastie, blefaroplastie, lifting facial, liposucţie FaceTite), chirurgie estetică a sânilor (implanturi siliconice, lipofilling, corecţia asimetriei sânilor, ridicarea sânilor cu sau fără reducerea volumului) şi chirurgie estetică de remodelare corporală (Tummy Tuck -abdominoplastie, Liposucţie generală, BodyTite - liposucţie localizată în zone restrânse: şolduri, burtă, coapse, genunchi, fund).

Orice simulare virtuală 3D are caracter orientativ-informativ şi nu reprezintă o garanţie a unui rezultat 100% identic în urma operaţiei reale, însă este cel mai util intrument pentru a facilita comunicarea medic pacient în ceea ce priveşte opţiunile de chirurgie estetică.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Noul Rolls-Royce Ghost este încă un triumf al ingineriei și luxului

Rolls-Royce a lansat noul Ghost, limuzina de lux care este cel mai bine vândut model al reputatului producător auto britanic în cei 116 ani de existență.

O escapadă paradisiacă în St. Barth e tot ce ai nevoie în această toamnă

St. Barth sau Saint Bartholomy din Caraibe este o locație șic, scumpă, foarte scumpă și foarte Parisian-like.

Lady Gaga este imaginea noului parfum Valentino

Pierpaolo Piccioli, directorul creativ al Valentino, a fost inspirat de Lady Gaga atunci când a creat noul parfum luxuriant Voce Viva.

Averile celor mai bogați americani au crescut cu 845 mld. $ din martie. Cine a câștigat cel mai mult în pandemie

Pandemia de coronavirus a sporit averile lui Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg și restului miliardarilor americani.

Designerul de pantofi Amina Muaddi lansează prima sa colecție de genți

Pantofii de lux ai Aminei Muaddi sunt în fruntea listei de dorințe a tuturor femeilor.

Cristiano Ronaldo s-a fotografiat în pijamale pe Instagram. Ținuta fotbalistului nu este una oarecare

Cristiano Ronaldo a făcut recent o postare pe Instagram care a atras atenția tuturor. Ronaldo s-a fotografiat în pijama, la bordul yachtului.

Jimmy Choo și Timberland semnează cele mai luxoase cizme ale toamnei

Jimmy Choo și Timberland își unesc forțele pentru o colaborare asumată și eco-responsabilă. Este vorba despre o reinterpretare de covor roșu a celebrei ghete în culoarea muștarului.

Tendințele de machiaj de la Săptămâna modei din New York

Tendințele de frumusețe din toamna anului 2020, văzute la Săptămâna modei din New York, sunt cele cu întreținere redusă și ușor de replicat acasă.

Apple Watch 6 Hermès are un încărcător inclus

Recent, Apple s-a concentrat din ce în ce mai mult pe ecologie, iar dovada acestui lucru este ... lipsa încărcătoarelor din seturile la vânzare a Apple Watch Series 6 . Ei bine, această regulă nu se aplică în cazul Apple Watch 6 Hermès - cea mai scumpă variantă a ceasului inteligent nu se preocupă de ecologie.

Noul Porsche Taycan este întruchiparea ADN-ului de neegalat al mașinii sport Porsche

Prima mașină sport complet electrică a lui Porsche, Taycan reflectă spiritul mărcii și atitudinea inovatoare.

Fiul cel mare al lui Ștefan Bănică a intrat la facultatea de actorie

Actorul și juratul unei emisiuni de voci, este fericit. Și asta prentru că fiul sau cel mare, Radu Ștefan este de ieri student la actorie. Tânărul a jucat deja în câteva videoclipuri dar și în piesa de teatru "Totul în grădină", la Teatrul de Comedie, iar acum este student.

Diana Dumitrescu a aniversat doi ani de relație

Cunoscuta actriță de filme, seriale și telenovele, dar și prezentatoare de telenovele a avut parte de o sărbătoare în familie. Diana Dumitrescu, care sezonul trecut a prezentat un reality-show matrimonial, a împlinit doi ani de relație și a publicat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare.

Îngrijirea corectă a pielii în lunile reci

În lunile reci de toamnă sau iarnă, pielea are nevoie de o îngrijire diferită decât pe parcursul verii. Aerul este în general mai rece și mai uscat decât în lunile de vară. Mai ales fața și mâinile sunt adesea expuse, neprotejate, vântului și frigului.

hourglass_full 3 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Cum poate Google să prezică următoarele focare de COVID-19

Căutările pe Google privind simptomele gastrointestinale au prezis o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 câteva săptămâni mai târziu, au descoperit cercetătorii de la Massachusetts General Hospital, demonstrând un nou sistem de avertizare a focarelor.

hourglass_full 4 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Sportivul Alex Stoica și-a făcut "Top Gun Look"

“Top-Gun” rămâne unul dintre filmele de referință în cinematografie, fiind pelicula care în ciuda celor câteva zeci de ani care au trecut de la apariție, pare să inspire tot mai mulți tineri, când vine vorba despre look. Frumușelul pilot, jucat de celebrul Tom Cruise, este “copiat” grație stilului îngrijit și sexy cu care orice bărbat poate cuceri pe cine dorește…

hourglass_full 7 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Tendința de machiaj pentru sezonul toamnă/iarnă 2020

Deoarece normalitatea a fost redefinită din cauza pandemiei de coronavirus, estetica morbidă a Halloween-ului a fost adusă pe podium pentru toamna 2020 într-o lumină complet nouă.

hourglass_full 7 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
„Înghețarea pielii” este cel mai recent tratament de înfrumusețare pentru strălucirea supremă

„Înghețarea pielii” este numele tratamentului facial pentru acasă care promite strălucirea supremă

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Băutura care îți prelungește tinerețea

Apreciat la începuturi doar în Asia, beneficiile ceaiului alb pentru sănătate, frumusețe și stare de bine sunt cunoscute azi în întreaga lume. Iată cinci dintre ele.

hourglass_full 9 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH