Într-o perioadă în care produsele cosmetice cresc în viața noastră de zi cu zi, acidul salicilic este esențial pentru o piele fără imperfecțiuni. Dar este cu adevărat miraculos? Iată ce spun experții.
În ultimul timp, am observat abundența produselor de înfrumusețare care conțin acid salicilic. Unii spun că ar fi ingredientul aproape „minune” să scapi de coșuri și alte imperfecțiuni.
CE ESTE ACIDUL SALICILIC?
Originea acidului salicilic nu este nouă. Găsim deja dovezi ale proprietăților sale într-un papirus din 1550 î.Hr. „Este un cristal incolor pe care îl găsim în mod natural la anumite plante, inclusiv la salcie (de la care își ia numele). Dar există și un acid obținut sintetic. Acidul salicilic este de fapt un compus organic aromatic care se găsește în condimente sub formă de esteri sau heterozizi. Aceste molecule au rol de antioxidanți.
CUM ACȚIONEAZĂ ACIDUL SALICILIC? CARE SUNT BENEFICIILE SALE?
Acidul salicilic are de fapt multe beneficii, inclusiv acțiune regeneratoare. Este un mare aliat al pielii predispuse la acnee prin reducerea proliferării bacteriilor responsabile de coșuri și dizolvarea comedoanelor și excesului de sebum. La un nivel mai superficial, acidul salicilic este, de asemenea, eficient ca agent anti-îmbătrânire și oferă un efect de netezire a pielii.
CUM SE UTILIZEAZĂ PE PIELE?
Acidul salicilic este utilizat în multe produse cosmetice. Fie pentru față, corp sau păr, această componentă poate fi de un anumit ajutor. Se găsește sub formă de loțiune de curățare sau gel, ser, cremă de zi și de noapte. Pentru scalp, cu șampoane, loțiuni de păr sau extracte de scoarță de salcie vom lupta împotriva excesului de sebum și mătreață. De asemenea, este posibil să găsiți acid salicilic în machiaj sub formă de pulbere pentru a reduce petele.
EXISTĂ CONTRAINDICAȚII?
Este un acid, prin urmare, trebuie să fie bine dozat, în special pe pielea subțire sau în pliuri pentru a evita arsurile. Pe scurt, este recomandat în special pentru pielea matură pentru proprietățile sale anti-îmbătrânire și pentru pielea cu imperfecțiuni pentru efectul său antimicrobian.