Portofino, destinația idilică unde își petrec vacanțele starurile de la Hollywood

Portofino este cunoscut în întreaga lume pentru faptul că atrage oamenii bogați și faimosi ai planetei.

Frumoasa stațiune de pe Riviera Italiană a devenit locul favorit al actorilor George Clooney, Tom Cruise sau Denzel Washington. La Portofino şi-au petrecut vacanţa, printre mulți alții și Oprah Winfrey, Kylie Minogue, Po, Jennifer Lopez şi Marc Anthony, Eva Longoria şi Tony Parker, Ellen DeGeneres şi Portia de Rossi, Beyonce şi Jay Z, Elton John şi David Furnish, Bono sau Paris Hilton. Dar Portofino a devenit popular încâ din anii ’50 și ’60 când actori precum Clark Gable, Elizabeth Taylor, Humphrey Bogart și Sophia Loren își petreceau vacanțele pe plajele superbe de aici.

„Un sătuc, Portofino, ce învăluie acest golf liniștit ca un arc de lună”, scria Guy de Maupassant, care a ajuns acolo în urmă cu mai bine de un secol, cu iahtul personal numit, după unul din cele mai populare romane scrise de el, Bel Ami. O plimbare prin Portofino este o experiență aparte. Cel mai bun mod de a te bucura de ea este să intri în ritmul locului, cel fără grabă și relaxat, și să cutreieri străduțe și cele mai interesante atracții. În Portofină predomină o atmosferă elegantă, invitabil luxoasă.

Iată ce trebuie să vezi, dacă mergi pentru prima dată la Portofino!

Biserica San Martin. Se află în apropiere de țărm și se vede când urci să privești Portofino din locurile de belvedere.

Portul e animat de vaporașe scumpe, de bărcile pescarilor, de celebrități.

Muzeul în aer liber. Chiar în zona piațetei, deasupra dealurilor verzi, sunt diferite sculpturi amplasate într-un parc. E un proiect al orașului prin care sunt expuse lucrări ale sculptorilor din diferite locuri ale Italiei, dar și alte unor artiști străini.

Castelul Brown. Din piazzetta până la castel se ajunge în 20 de minute.

Farul. De la castel, continuă să mai mergi zece minute pe o alee îngustă, încadrată de măslini, până la capătul stâncii, spre Punto del Capo unde se află farul de la Portofino și de unde se deschid alte panorame spectaculoase spre mare.

Plaja. În Portofino nu sunt plaje, dar dacă vrei să stai la soare găsești plaje dacă mergi spre Santa Margherita Ligure. Spiaggetta del Cannone este una plajele populare printre localnici, cu ape cristaline.

Portofino este o destinație scumpă, inclusiv o banală cafea gustată la o cafenea sau într-un restaurant poate deveni o cheltuială mare. În Portofino se găsesc și unele dintre cele mai scumpe hoteluri din lume, cea mai scumpă cameră ajungând la peste 700.000 de euro pe noapte. În ceea ce privește vremea, iernile sunt blânde în Portofino, totuși vara ai mai multe posibilități și te poți bucura de mai multe activități în aer liber. August este cea mai aglomerată lună. 
Comment Section
You have to log in or register a new account!
Află ce formă are fața ta și pune-te în valoare!

Să-ți cunoști forma fetei este esențială, deoarece te poate informa cu privire la diferite practici de înfrumusețare – de la aplicarea machiajului la tipul de coafură care ți se potrivește.

Săptămâna Modei din Londra. Victoria Beckham pornește o revoluție și schimbă regulile

Colecţia feminină toamnă-iarnă 2019-2020 a Victoriei Beckham „se inspiră din trecut” pentru a face „propuneri pentru viitor”.

Antonia, primele fotografii şi declaraţii după operaţia de mărire a sânilor

Îndrăgita solistă a avut parte de un început de an glorios, căci nu numai că îi merge din punct de vedere profesional dar s-a mutat cu familia ei în casă nouă, Maya, fiica ei s-a întors în ţară iar operaţia de mărire a sânilor a decurs exreaordinar de bine şi se vede acest lucru. Tabu a stat de vorbă cu Antonia şi a aflat cum se simte şi ce spune despre măriea sânilor.

Fiica Andreei Esca nu dă Bucureştiul pe Londra! Ce vrea să facă Alexia Eram în ţara natală?

Deşi a plecat la studii la Londra, la UCA, University For the Creative Arts, unde studiază marketing, publicitate şi relaţii publice în domeniul modei, Alexia Eram nu vrea să se mute în Marea Britanie şi să renunţe la familia ei din ţară. Din contră, de fiecare dată când are o pauză de studii, Alexia vine în ţară şi nu ratează niciun eveniment monden.

Trump îi împinge pe europeni să renunțe la Huawei pentru 5G

Președintele amenință să înceteze schimbul de informații cu țările care optează pentru chinezi

5 motive să vizitezi Thailanda în 2020

Românii care aleg destinaţii de lux îndepărtate preferă să îşi petreacă vacanţa în locuri exotice cu plajă. Iar Thailanda se află în topul destinaţiilor exotice preferate de ei. Destinațiile principale sunt Bangkok, Phuket, Krabi (Ao Nang), Chiang Mai, nu neapărat în ordinea asta.

Diabetul zaharat și pulberea verde care scade nivelul glicemiei

Diabetul de tip 2 este una dintre cele mai frecvente boli în România și, din păcate, numărul cazurilor este în creștere. Dacă nu e tratat, conduce la alte boli care pot pune viața în pericol.

Cum arată castelul în care locuiește Claudia Schiffer. Interiorul e de vis!

În casa din Anglia în stil Tudor, supermodelul Claudia Schiffer și familia ei sunt înconjurați de o arhitectură deosebită, artă modernă - și câteva „fantome” prietenoase.

Reinfecția cu noul coronavirus, infinit mai periculoasă. Avertismentul medicilor

Reinfecția cu noul coronavirus este posibilă și este chiar mai gravă, susțin medici din Wuhan.

De ce este Raluca Moianu singură în continuare?

Anul acesta se împlinesc doi ani de când fosta prezentatoare de televiziune și în continuare de radio a rămas văduva și l-a pierdut pe dragul ei Marius Ancuța. Din păcate, Raluca Moianu s-a afundat în muncă și a uitat că mai are nevoie de dragoste și de un partener lîngă ea. Cum motivează vedeta această singurătate, aflați în continuare.