Parfum Kliger, inspirat de insula pe care a copilărit Karl Lagerfeld

Crescând la Paris, parfumierul Ben Krigler nu a auzise niciodată de insula germană Sylt, situată la 9 kilometri de continent. După ce a fost dus pe insulă într-una dintre vacanțe, Kliger s-a îndrăgostit pe loc de această evadare pe care el o numește „un amestec între urban și sălbăticie”.

Atât de mult încât luna aceasta, casa de parfumuri Krigler, cu o vechime de 118 ani, a lansat Sylt Style 2202, un parfum în ediție limitată, inspirat de această insulă din Marea Nordului. Parfumul, aflat în fabricație de peste șase ani, este realizat folosind în principal ingrediente naturale, spune Krigler, fiind discret exact „ca insula însăși”.. Opulența este ascunsă și se dezvăluie în straturi.

Parfumierul își amintește că profilul insulei a crescut puțin atunci când Karl Lagerfeld - născut în Hamburg dar dus în vacanțe pe Insula Sylt - a început să facă ședințe foto acolo când era directorul de creație Chanel și apoi a recreat plajele (cu cabane de plajă și debarcader) pentru una dintre ultimele sale prezentări de modă, înainte de moartea sa în 2019. 

Ben Kliger

Dar totuși, spune Krigler, destinația își păstrează farmecul relaxat. „Oamenii merg acolo să vadă și să fie văzuți, dar într-un mod discret. Este un loc în care o locuință costă de la aproximativ cinci milioane de euro, unde oamenii aterizează cu avioanele lor private și unde homarul proaspăt este felul de mâncare principal - dar este, de asemenea, un loc unde toată lumea poartă pantaloni scurți și unde vei găsi oi care pasc liber la doar câțiva metri de buticurile Gucci și Hermès.”, spune Ben Kliger.

Acest amestec interesant de sofisticat și neîmblânzit l-a inspirat să creeze Sylt Style 2202, pe care Krigler îl descrie ca fiind „pătura de cașmir pe care o arunci după o zi pe plajă, în drum spre întâlnirea cu prietenii pentru un pahar de șampanie”. În timp ce majoritatea parfumurilor care se lansează vara tind să fie grele conținând florale sau citrice, Sylt Style este un amestec de sărat, lemnos și picant care evocă un loc care este însorit și uscat în timpul zilei, dar răcoros noaptea, similar cu Coasta de Vest a SUA.

Flora și fauna insulei sunt de asemenea reflectate în parfum. Ingredientele parfumului includ piper roz peruvian, vanilie din Insula Reunion, migdale italiene, chihlimbar, alune, mușchi de copac, portocală spaniolă, tămâie și ghimbir - acesta din urmă pentru a reprezenta notele proaspete și verzi ale oceanului. Amestecul rezultat este lăsat la marinat timp de peste trei ani, oferind parfumului un timp de maturare, fiind apoi turnat manual în cel mult 1.400 de sticle pe an.

Găsirea inspirației într-o locație nu este nimic nou pentru Casa Krigler, cunoscută sub numele de parfumier pentru călătorii. „Spunem povestea călătoriilor - este în ADN-ul nostru”, spune Krigler. Fondată la Berlin în 1904 de Albert Krigler (străbunicul lui Ben), cu sediul ulterior în sudul Franței, marca are peste 600 de parfumuri în arhive și multe evocă destinații îndrăgite - precum Mont Suisse 67, Jazzy Riviera 210 și Palm Dream 219 (după Palm Beach). Sylt Style 2202 se vinde în sticle de 100 ml pentru 515 dolari.

Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Noua colecție Louis Vuitton High Jewelry, un omagiu aduce fondatorului casei

În urmă cu două sute de ani, s-a născut marca franceză de lux Louis Vuitton. Pentru a sărbători, casa a dezvăluit o nouă colecție High Jewelry inspirată de formidabilul fondator și impactul său asupra industriei în general.

Licitații | Primul Patek Philippe cu cadran verde depășește estimările de vânzare

La începutul acestei luni, a fost lansat un nou Patek Philippe Nautilus cu un cadran verde măsliniu. Specialiștii au numit-o cea mai tare lansare din 2021. Acum, un exemplar care nu a fost niciodată purtat s-a vândut la licitație, depășind toate estimările de preț.

Adela Popescu, dezvăluiri despre viața cu trei copii

Adela Popescu a devenit mamă pentru a treia oară pe 11 iulie, când a dat naștere unui băiețel.

Playboy preia una dintre cele mai controversate companii de lenjerie intimă pentru 350 mil. $

În timp ce Victoria's Secret se îndreaptă spre decență, proprietarul Playboy a ridicat una dintre cele mai controversate companii de lenjerie intimă din lume pentru 350 de milioane de dolari.

Cum să vă aranjați părul pentru a merge la o nuntă?

Dacă sunteți invitate la o nuntă vara aceasta, trebuie să onorați invitația cu o coafură care va face diferența.

Primul card de credit din lume pentru influencerii de pe rețelele de socializare

În timp ce băncile se feresc deseori de la extinderea facilităților de credit la influencerii de pe rețelele de socializare, oamenii de pe social media propun exact opusul! Au lansat recent un card de credit care este disponibil doar pentru grupul digital și care, din păcate, nu poate fi procurat de oamenii obișnuiți.

Cele mai frumoase plaje din Bulgaria

Cele mai frumoase plaje din Bulgaria atrag inclusiv români în căutare de „altceva”. Deoarece în ceea ce privește opțiunile turistice de la mare, vecinii noștri ne-au întrecut, din păcate.

Știați că meditația funcționează ca un botox natural pentru piele?

Printre nenumăratele beneficii ale meditației se află faptul că ar avea virtuți anti-îmbătrânire.

Kendall Jenner lansează prima colecție capsulă

ABOUT YOU lansează prima colecție în colaborare cu Kendall Jenner. Colecția capsulă este alcătuită din 11 piese într-o gamă variată de culori, toate fiind inspirate din stilul personal și de zi cu zi al modelului american. Fiecare articol din colecție este numerotat cu un cod special individual care include ziua de naștere a lui Kendall: 11/03.

Gest impresionant făcut de Jeff Bezos după călătoria în spaţiu

Fondatorul Amazon şi cel mai bogat om din lume a declarat, după zborul în spaţiu al capsulei New Shepard, că intenţionează să acorde câte 100 de milioane de dolari colaboratorului CNN Van Jones şi chef-ului José Andrés, scrie CNN.

Simbolul măiestriei tehnice | Boucheron prezintă Holographique, cea mai recentă colecție High Jewellery

High Jewellery este sinonimă cu Boucheron. Această casă de bijuterii franceză, veche de 163 de ani, nu este doar un profesionist în prezentarea unora dintre cele mai elegante și fascinante creații, dar este, de asemenea, la fel de eficientă în a reinventa capodopere!

Cel mai nou hotel de lux din Budapesta a fost construit într-un palat regal

Un palat vechi de 120 de ani din Budapesta a devenit un hotel elegant, unde oaspeții se vor simți ca regi. Deschis în această vară, elegantul Palat Matild - primul hotel Luxury Collection din oraș - se află de-a lungul Dunării.

Foie gras | Delicatesa franțuzească intră în noua eră a producției de laborator

Un nou foie gras cultivat în laborator ar putea face delicatesa franceză viitorul gastronomiei. Pateul cultivat nu ar trebui să se distingă de original.

hourglass_full 4 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Spațiul a devenit noua frontieră a luxului

Avioanele private și mega iahturile sunt deja depășite. Mulțumită lui Jeff Bezos, Elon Musk, Richard Branson și altor miliardari care se îndreaptă spre stele, spațiul a devenit noua frontieră a luxului.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Restricții severe pe cea mai populară insulă din Grecia

Grecia se află de duminică, 18 iulie, în zona galbenă, după ce Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat joi hotărârea referitoare la noua listă a ţărilor și teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. Cu o zi înainte, autorităţile elene au interzis și muzica în restaurante şi baruri şi au restricţionat libertatea de circulaţie pe populara insulă de vacanţă Mykonos, după o creştere a numărului de infecţii cu coronavirus raportate, transmite Reuters.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Ford a creat un parfum cu miros de benzină

Doar pentru nostalgicii cumpărători de mașini electrice Mach-E, Ford a creat un parfum cu miros de benzină.

hourglass_full 7 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Căștile premium care folosesc inteligența artificială pentru a vă ajuta să vă concentrați

Gândiți-vă la Enten ca la un ceas Apple pentru minte. Aceste căști de înaltă tehnologie sunt echipate cu senzori care vă scanează creierul pentru căutarea activității electrice. Acestea procesează apoi datele și produce o citire ușor de utilizat printr-o aplicație conectată la Bluetooth.

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
5 locuri de top de vizitat în Dubai

De la restaurante cu stele Michelin până la mall-uri de lux, de la minuni arhitecturale până la clădiri înălțate spre cer care par să sfideze gravitația, plaje cu nisip alb și ape de un albastru turcoaz și chiar și deșerturi nesfârșite, Dubaiul chiar are totul.

hourglass_full 9 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL