Off-White și Liya Kebede: viziunea lor ideală asupra eleganței

În câțiva ani - opt, mai precis - Off-White a ajutat la redefinirea și evoluția noțiunii de „lux”, nu numai pentru Milenari și generația Z, ci și pentru industria de îmbrăcăminte. Moda, în ansamblul ei.

Prin asocierea naturală a pieselor cu tăieturi fluide și reci cu accesorii sofisticate, dar spectaculoase, toate dotate cu referințe puternice, marca lui Virgil Abloh își consolidează poziția de casă de lux avangardistă și intergenerațională care continuă să traseze o linie subtilă între conceptualitate și pragmatism. Demonstrând un interes de lungă durată și implicarea în toate aspectele culturii tinerilor, succesul lui Off-White constă în capacitatea sa de a inova sezon după sezon, zdruncinând idei preconcepute despre ceea ce ar trebui făcut. 

Există un motiv bun pentru această ultra-mediatizare. În 2013, când a fost fondată casa, peisajul modei era complet diferit. Cu instinctul său infailibil de a descifra și reflecta dorințele, temerile și aspirațiile tinerilor, știind în același timp cum să îndeplinească așteptările cumpărătorilor tradiționali de lux, Virgil Abloh a făcut din Off-White și viziunea sa interculturală un simbol al succesului și incluziunii.

Pentru a celebra această colaborare creativă între Vogue Italia și Off-White - prima din istoria sa - Liya Kebede, model legendar și favorit al lui Virgil Abloh, a fost fotografiată de o echipă de artiști care nu mai lucraseră niciodată împreună înainte: fotograful nigerian stabilit la New York Davey Adesida, stilistul Matt Holmes și regizorul Teddy Nelson.

Legăturile Liyei Kebede cu Off-White datează din spectacolul de toamnă/iarnă 2019. „Liya este o icoană vie”, spune Virgil Abloh. „Întruchipează forța, eleganța, frumusețea și diversitatea într-o industrie care aspiră la schimbare. Ea este mai mult decât o muză, pentru mine și pentru Off-White.”

În ceea ce privește principiile incluziunii care au fost impuse de câțiva ani în industrie, Liya Kebede își amintește momentul în care, chiar la începutul carierei sale în 2000, „a fost sincer ciudat să experimentezi această lipsă totală de incluziune. Pe podium era o singură fată de culoare, iar fata aceea eram eu! Este uimitor să vezi schimbările uriașe care au avut loc de atunci. Îmi dau seama cât de importantă a fost contribuția lui Bethann Hardison la acest lucru.”

Acest proiect de colaborare cu Vogue scoate în evidență două dintre cele mai dorite piese din colecția de primăvară/vară 2021 a mărcii Off-White, dovedind capacitatea sa de a sărbători atât istoria și know-how-ul din studioul său de design din Milano, în timp ce îl transcrie în termeni de cultură pop - ceea ce face din Off-White simbolul rafinamentului radical.

Piesa emblematică a sezonului, „Burrow Bag”, o geantă de umăr compactă, dar extrem de conceptuală, care arată aproape ca o piesă de artă DAST Arteam cu cercurile sale asemănătoare unui crater decupate din piele și o canelură adâncă. În centru, ilustrează noțiunea de funcționalitate în continuă schimbare. O altă emblemă a mărcii sunt adidașii low-out „Out of Office”, care își împrumută estetica din siluetele anilor '80 și '90 - perfectă cu blugi slouchy sau un hanorac liber, juxtapunând conceptele de flexibilitate a timpului liber și pragmatism profesional. 
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Grecia îşi deschide porţile pentru turism

Grecia renunță la carantina obligatorie pentru călătorii vaccinați și pentru cei care prezintă un test pentru Covid-19 negativ de pe piețele cheie ale turismului, inclusiv Europa, Marea Britanie și Statele Unite.

Cum a reușit Bernard Arnault, CEO LVMH, să câștige aproape 100 de miliarde de dolari într-un an

Bernard Arnault a arătat ce înseamnă să fii un magnat de lux, chiar și în contextul unei pandemii globale. Deși veniturile conglomeratului francez de lux LVMH au scăzut cu 17% în 2020, iar profiturile au scăzut cu 28%, averea sa a crescut.

Motivul neașteptat pentru care ar trebui să încerci antrenamentul de mare intensitate

După ani de yoga și activități concentrate pe întindere, revenim la antrenamente mai extreme, mai intense, care lucrează mușchii. Forțarea corpului tău să se autodepășească este în cele din urmă secretul longevității?

Michael Kors la 40 de ani | Un spectacol de modă care reflectă dragostea lui pentru teatru

Privind înapoi la cele patru decenii de afaceri de succes în modă, nu mulți din industria modei, care este rapidă și uneori nemiloasă, pot face asta. Michael Kors este unul dintre ei.

Cel mai scump penthouse din Londra, de vânzare! Cât costă locuința care poate fi plătită cu bitcoin

Dacă ai strâns suficienți bitcoini - cea mai populară criptomonedă a momentului, probabil te încântă ideea de a cumpăra un penthouse de 18.000 de metri pătrați din Londra, care tocmai a fost scos la vânzare pentru aproximativ 244 milioane dolari la bursa curentă.

Modele de manichiură care se poartă în 2021

Primăvara și-a intrat în drepturi și trebuie să o întâmpinăm cum se cuvine. Manichiura curcubeu este tendința perfectă pentru acest sezon. La modă pe Instagram chiar acum, această manichiură ne amintește de culorile vii ale primăverii.

Dom Pérignon și Lady Gaga sărbătoresc puterea libertății creative

Lady Gaga marchează o nouă colaborare, de data aceasta cu marca de șampanie de prestigiu Dom Pérignon. Rezultatul este unul spectaculos și elegant, ilustrat printr-un clip video.

Maldive | Vaccinul anti-COVID, inclus în pachetul de vacanță

Insulele Maldive rămân o destinație de vacanță populară, chiar și în pandemie. Sectorul turismului reprezintă cel mai mare procent din PBI-ul acestei țări, prin urmare guvernul e hotărât să îi dea un impuls.

Licitații | Carnaval de diamante la Christie's Geneva

Estimat la peste 12 milioane de dolari, acest diamant alb impecabil de 100,94 carate va fi prezentat la licitația de la Geneva pe 12 mai. Un exemplar rar, de data aceasta nu din Africa, ci din câmpiile reci ale Rusiei.

Karl Lagerfeld x Amber Valletta | Prima colecție durabilă

Marca Karl Lagerfeld a scos la iveală roadele primei colaborări cu actrița, modelul și activista Amber Valletta, concentrându-se pe o serie de accesorii etice și eco-responsabile.

Julia Roberts este noul ambasador Chopard

Julia Roberts este noua imagine a Chopard, începând cu cea mai recentă campanie Happy Sport a mărcii, care marchează lansarea unui ceas Happy Sport în ediție limitată. Piesa aduce un omagiu originalului din 1993.

Pantelleria | Paradisul sălbatic din largul coastei italiene

Un mic paradis sălbatic în largul coastei Italiei, Pantelleria este în centrul atenției datorită unei cărți de călătorie produsă de fotograful Bastien Lattanzio.

Gucci sărbătorește 100 de ani cu un spectacol glam și sexy

Pentru a lansat noua colecție de toamnă-iarnă Gucci numită Aria, Alessandro Michele ne-a invitat la o petrecere aniversară care îmbină istoria lui Gucci, perioada Tom Ford și codurile Demnei Gvasalia la Balenciaga.

hourglass_full 3 day ago format_list_bulleted FASHION
FW 2021 | Celine mizează pe un dulap confortabil

După Chambord, Celine își invită publicul să descopere următoarea colecție de toamnă-iarnă printr-un videoclip hipnotic la Château de Vaux-Le-Vicomte.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted FASHION
Gucci va crea o colecție cu Balenciaga?

Speculațiile despre colaborarea a două mărci de top au provocat o agitație destul de mare în social media. Gucci și Balenciaga vor lansa o colecție comună?

hourglass_full 7 day ago format_list_bulleted FASHION
Louis Vuitton vinde o geantă de mână care are forma unui avion. Ce preț are

Mărcile de modă de lux din întreaga lume vin cu modele interesante care ridică o mulțime de sprâncene foarte des. Recent, Louis Vuitton a venit cu o colecție de genți de mână care costă o mică avere.

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted FASHION
Dior Pre-Fall 2021 | Disco night la Shanghai

În Shangha a plouat toată ziua, dar în interiorul Muzeului Long, preluat de Dior pentru spectacolul său pre-fall 2021, oaspeții au găsit o discotecă strălucitoare. Evenimentul de luni a fost organizat în fața a 1.000 de invitați - printre care Zhang Ziyi, Carina Lau, Ora Yang, Karry Wang de TFBoys și pianistul Li Yundi - pe un set circular împodobit cu imprimeu de leopard cu contrast puternic și zeci de bile gigantice disco.

hourglass_full 9 day ago format_list_bulleted FASHION
Simplificată, liniștitoare, pragmatică | Modul în care pandemia a influențat îmbrăcămintea masculină din această primăvară

În martie anul trecut, designerii au adăugat o altă întrebare la lunga listă de întrebări formulate de pandemie: ce vor purta bărbații în primăvara anului viitor? Colecțiile care au apărut în magazine în luna februarie au fost create pentru prima dată în urmă cu un an, când viitor părea neclar, inclusiv dulapul. Designerii au fost întotdeauna prezicătorii modei, dar blocarea a fost o provocare fără precedent a abilităților lor.

hourglass_full 10 day ago format_list_bulleted FASHION