Liposucția pomeților: ce riscuri prezintă această procedură care promite un chip sculptat ca al Bellei Hadid

Există tot mai multe videoclipuri pe TikTok cu privire la operația de îndepărtare a grăsimii pe obraji. Cu toate acestea, această metodă este pentru toată lumea? Care este limita intervenției pentru a obține acest efect?

Eliminarea grăsimii de pe obraji a devenit recent extrem de populară pe TikTok. Părțile naturale ale corpului precum obrajii atrag din ce în ce mai multă atenție și intervenția chirurgicală a acestora poate fi considerată la fel de populară ca și alte corecții dentare sau nazale. 

Unii adepți au început chiar să speculeze dacă vedetele cu pomeți înalți au suferit o intervenție chirurgicală, neștiind că structura osoasă este ceva greu de schimbat. Mai jos, haideți să descoperim „nebunia” liposucției pomeților — creat de standardul occidental de frumusețe.

De ce să vă faceți griji pentru „grăsimea obrajilor”?

Zona de pe părțile laterale ale gurii, în special obrajii, este considerată punctul cheie pentru creșterea sau scăderea volumului feței. Deoarece nu este fixată de os, grăsimea a devenit o țintă de îndepărtare din ce în ce mai populară pentru a obține un contur al feței mai pronunțat.

Îndepărtarea grăsimii obrajilor poate ajuta la reducerea obrajilor mai plini și mai rotunzi pentru un aspect mai tineresc. Cu toate acestea, acest lucru nu se poate face prin tipul de procedură folosit în mod obișnuit pentru slăbire. Grăsimea obrajilor nu este accesibilă prin simpla liposucție deoarece există sub mușchii și nervii feței, deci poate fi deteriorată prin procedură.

Ce se întâmplă în timpul operației?

Liposucția obrajilor este una dintre cele mai rapide și mai puțin invazive operații estetice. Întreaga operație durează în medie aproximativ 30 de minute sub anestezie locală și nu necesită spitalizare peste noapte.

Incizia se va face în interiorul cavității bucale, astfel încât să nu existe cicatrici. Cu toate acestea, pentru o față naturală, cosmeticienii recomandă reducerea volumului și conturul grăsimii obrajilor, în loc să o îndepărteze complet. Îndepărtarea întregii grăsimi din zonă poate duce la înfundarea excesivă sub pomeți și la un aspect de „contracție”.

Recuperarea după o intervenție chirurgicală de îndepărtare a grăsimii pe obraji poate fi destul de rapidă. Este posibil să suferiți o inflamație timp de o săptămână sau două, dar acest lucru poate fi rezolvat prin aplicarea de gheață. În plus, pacientul va trebui să urmeze o dietă pe bază de lichide în primele zile, apoi să treacă la alimente moi când durerea se va ameliora. Deși există umflături, gropițele scobite vor apărea după doar câteva săptămâni.

Cui i se potrivește intervenția?

Pentru că îndepărtarea grăsimii obrajilor atrage atât de mult atenția, tot mai multe femei vin la medic cu această solicitare. Cu toate acestea, ca toate procedurile cosmetice, această intervenție chirurgicală nu este potrivită pentru toată lumea. Pentru femeile tinere care nu au obrajii deosebit de rotunzi, dar doresc totuși să aibă o față mai subțire și pomeți mai înalți, operația nu este o idee bună pentru că poate peste 10 ani când grăsimea de pe față va începe să se micșoreze natural, fața lor va părea mai în vârstă decât vârsta lor reală.

În schimb, candidatul ideal este cineva ai cărui obraji sunt în mod natural „excesiv de plini”, sau al cărui strat de grăsime pe obraz scade atât de repede odată cu vârsta, încât are un impact vizibil asupra formei feței și bărbiei.

Riscuri

Îndepărtarea grăsimii obrajilor atunci când este nedorită poate crea un efect osos nenatural. Golirea excesivă a scheletului facial poate deveni evidentă după ce inflamația dispare sau după mulți ani - pe măsură ce corpul îmbătrânește sau pierde în greutate.

Îndepărtarea grăsimii obrajilor este o procedură permanentă, așa că asigurați-vă că chirurgul îndepărtează doar cantitatea de grăsime în exces necesară pentru a obține forma sculptată dorită. În caz de „exces”, cea mai bună opțiune este grefarea, ceea ce înseamnă luarea celulelor adipoase dintr-o altă parte a corpului și injectarea lor înapoi în zona exterioară a obrajilor. 
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Oana Roman și Marius Elisei s-au despărțit oficial. Anunțul trist făcut de vedetă

Oana Roman a anunțat că s-a despărțit oficial de Marius Elisei. Cei doi nu mai locuiesc împreună și de ceva vreme nu mai formează un cuplu.

Tudor Chirilă, șocat de mărturisirile unor elevi de liceu. Ce sfat le-a dat adolescenților

Tudor Chirilă le-a dezvăluit urmăritorilor săi o întâmplare care l-a surprins într-un mod cât se poate de neplăcut. Mai exact, Tudor Chirilă mergea pe stradă, atunci când un grup de patru elevi de liceu l-au oprit.

Look-urile de frumusețe ale spectacolului Jean Paul Gaultier, printre cele mai creative din Haute Couture Week

Coafuri precum sculpturile, machiaje demne de adevărate opere de artă și manichiuri cu efecte optice: aspectele spectacolului Jean Paul Gaultier By Haider Ackermann, printre cele mai creative din Couture, vor marca spiritele pentru multă vreme.

Cristiano Ronaldo poartă cel mai orbitor ceas de la brandul de lux Jacob & Co

Noul ceas al lui Cristiano Ronaldo semnat Jacob & Co. este acoperit cu 388 de pietre prețioase tsavorite. Pietrele verzi strălucitoare sunt de aproximativ 200 de ori mai rare decât smaraldele.

Mugler electrizează Parisul cu o prezentare de modă exclusivă după trei ani de absență

Ultimul său show fizic datează din februarie 2020. Joi, 26 ianuarie, când săptămâna modei Haute Couture Primăvara-Vara 2023 se apropia de final, Mugler, sub imboldul lui Casey Cadwallader, și-a semnat marea revenire pe podium.

Gerard Piqué a făcut publică relația cu Clara Chia Marti

Gerard Piqué a făcut publică relația cu Clara Chia Marti. Fostul iubit al Shakirei a publicat pe rețelele de socializare prima imagine în care apare alături de noua lui iubită.

Motivul pentru care Anca Neacșu, ex-ASIA, nu poate să divorțeze de soțul ei

Anca Neacșu a anunțat că divorțează după o relație de zece ani, lucru care a surprins pe toată lumea. Se pare însă că separarea celor nu este tocmai ușoară.

Aston Martin își ia rămas bun de la actuala generație DBS cu o ediție specială

Aston Martin își ia rămas bun de la actuala generație DBS cu o ediție specială care este prezentată drept „cel mai puternic Aston Martin de producție vreodată”.

Tocuri înalte la fel de comode ca adidașii? Acest designer de încălțăminte ex-Gucci a dezvoltat branțurile inteligente

Păstrează-ți standardele și tocurile înalte! În timp ce primul poate fi avantajos, al doilea este mai chinuitor. Compania italiană Gait-Tech pare pregătită să schimbe jocul!

Viktor&Rolf Spring 2023 demonstrează că există multe moduri de a purta o rochie de bal

Unii ar putea argumenta că viața a fost destul de răsturnată în ultimii ani, iar Viktor & Rolf surprinde acest sentiment în cea mai recentă colecție.

Trei lucruri pe care le face Shakira pentru a se menține în formă la aproape 46 de ani

Shakira e într-o formă de zile mari, menținută cu exerciții fizice făcute regulat. Antrenoarea ei personală a dezvăluit ce program are cântăreața la sală.

Beyoncé a trăit ca o regină la Dubai. A închiriat un penthouse cu 100.000 $ pe noapte - vezi interiorul de lux

Beyoncé și-a câștigat cu siguranță porecla Regina Bey după ce a fost tratată ca o adevărată regină în timpul unei călătorii recente în Emiratele Arabe Unite.

5 tendințe de manichiură de adoptat în 2023

Este timpul pentru unghii scurte și culori clasice.

hourglass_full 11 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Cele mai bune look-uri de frumusețe de la Globurile de Aur 2023

În noapte de marți spre miercuri, vedetele de pretutindeni au călătorit în Los Angeles pentru cea de-a 80-a ediție a Globurilor de Aur.

hourglass_full 16 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
L'Oreal dezvăluie aplicatorul de ruj pentru persoanele cu mobilitate limitată

Alături de „Brow Magic”, un instrument motorizat pentru a obține un aspect personalizat al sprâncenelor acasă.

hourglass_full 18 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Liposucția pomeților: ce riscuri prezintă această procedură care promite un chip sculptat ca al Bellei Hadid

Există tot mai multe videoclipuri pe TikTok cu privire la operația de îndepărtare a grăsimii pe obraji. Cu toate acestea, această metodă este pentru toată lumea? Care este limita intervenției pentru a obține acest efect?

hourglass_full 19 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Cererea pentru parfumurile de lux continuă să crească

Vânzările globale ale parfumurilor high-end au început să crească puternic în timpul pandemiei și au continuat așa și pe parcursul anului trecut.

hourglass_full 1 month ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Manichiură de iarnă: nail arts inspirat de zăpadă

În sezonul rece, decorează-ți unghiile cu o manichiură care strălucește ca zăpada la soare.

hourglass_full 1 month ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH