Jogging și yoga pentru un combo câștigător în pandemie

Un sport este realizat în aer liber și funcționează cardio, celălalt se practică acasă, pe o saltea, promovând flexibilitatea și echilibrul. Alergatul și yoga sunt cele două sporturi preferate în această perioadă și chiar ideal de combinat.

Nu ar mai trebui să precizăm cât de mare e impactul sportului asupra sănătății mintale, afectată de un an de crizăsanitară, bogat în răsturnări de situații. Prin intermediul unui sondaj realizat în 10 țări, care ia în considerare aspectele fizice, psihice și sociale, s-a descoperit că 71% dintre respondenți (inclusiv majoritatea tinerilor din generația Z) nu ating un nivel de bunăstare considerat „puternic”. 

Raportul relevă, de asemenea, cifre copleșitoare: doar 15% se consideră a fi în stare bună de sănătate fizică și doar 17% consideră că sunt capabili să facă față stresului în mod eficient. Oamenii care par să se simtă cel mai vbine valorifică lucruri simple pentru a-și menține spiritul: un somn bun noaptea, mâncare sănătoasă, un contact social menținut, o viață activă, precum și petrecerea timpului în aer liber. 

Avantajele yoga pentru alergători 

În această perioadă de pandemie, este indicată în special o activitate cardio în aer liber, care să fie alternată cu o practică blândă de făcut de acasă. În timp ce alergarea multiplică beneficiile (accesibilitatea, lucrul la rezistență, respirație, sănătatea oaselor etc.), experții explică de ce ar fi indicat să o combini cu yoga.

Myrto Walter este kinetoterapeut și profesor de yoga. Acesta este de părere că „într-o perioadă dificilă precum cea pe care o traversăm, yoga este o practică excelentă pentru a elibera tensiunile acumulate în timpul zilei”. Când practicăm jogging mai mult sau mai puțin regulat, yoga are capacitatea de a contrabalansa efectele potențial „dăunătoare” ale alergării asupra sistemului nostru locomotor și a metabolismului. Totul ține de echilibru. Concret, în ceea ce privește beneficiile, iată care sunt acestea:

  • propriocepție 
  • flexibilitate
  • menținerea unor schimburi vasculare bune 
  • Creșterea / Îmbunătățirea eficienței
  • yoga contribuie la recuperare 

Cum se alternează practica yoga cu alergatul? 

„În funcție de frecvența sesiunilor de cardio, ne vom adapta practica: idealul este să facem o sesiune de yoga de aproximativ 30 de minute pentru 1 oră de alergare, cu 24 de ore înainte sau după. Dar aceste referințe pot varia rapid în funcție de profiluri. Cel mai bine este să urmați, cel puțin la început, sfaturile unor experți în sănătate și/sau mișcare, pentru a vă adapta practica la nevoile dumneavoastră. Acesta este cel mai bun mod de a rămâne motivați pe termen lung: să înțelegeți ce facem și de ce o facem. (...) Practicați sesiuni „mici” regulate, mai degrabă decât eforturi mari, urmate de perioade lungi de pauze pentru a vă reveni”, a precizat Myrto Walter pentru Vogue. 
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Grecia îşi deschide porţile pentru turism

Grecia renunță la carantina obligatorie pentru călătorii vaccinați și pentru cei care prezintă un test pentru Covid-19 negativ de pe piețele cheie ale turismului, inclusiv Europa, Marea Britanie și Statele Unite.

Cum a reușit Bernard Arnault, CEO LVMH, să câștige aproape 100 de miliarde de dolari într-un an

Bernard Arnault a arătat ce înseamnă să fii un magnat de lux, chiar și în contextul unei pandemii globale. Deși veniturile conglomeratului francez de lux LVMH au scăzut cu 17% în 2020, iar profiturile au scăzut cu 28%, averea sa a crescut.

Motivul neașteptat pentru care ar trebui să încerci antrenamentul de mare intensitate

După ani de yoga și activități concentrate pe întindere, revenim la antrenamente mai extreme, mai intense, care lucrează mușchii. Forțarea corpului tău să se autodepășească este în cele din urmă secretul longevității?

Michael Kors la 40 de ani | Un spectacol de modă care reflectă dragostea lui pentru teatru

Privind înapoi la cele patru decenii de afaceri de succes în modă, nu mulți din industria modei, care este rapidă și uneori nemiloasă, pot face asta. Michael Kors este unul dintre ei.

Cel mai scump penthouse din Londra, de vânzare! Cât costă locuința care poate fi plătită cu bitcoin

Dacă ai strâns suficienți bitcoini - cea mai populară criptomonedă a momentului, probabil te încântă ideea de a cumpăra un penthouse de 18.000 de metri pătrați din Londra, care tocmai a fost scos la vânzare pentru aproximativ 244 milioane dolari la bursa curentă.

Modele de manichiură care se poartă în 2021

Primăvara și-a intrat în drepturi și trebuie să o întâmpinăm cum se cuvine. Manichiura curcubeu este tendința perfectă pentru acest sezon. La modă pe Instagram chiar acum, această manichiură ne amintește de culorile vii ale primăverii.

Dom Pérignon și Lady Gaga sărbătoresc puterea libertății creative

Lady Gaga marchează o nouă colaborare, de data aceasta cu marca de șampanie de prestigiu Dom Pérignon. Rezultatul este unul spectaculos și elegant, ilustrat printr-un clip video.

Maldive | Vaccinul anti-COVID, inclus în pachetul de vacanță

Insulele Maldive rămân o destinație de vacanță populară, chiar și în pandemie. Sectorul turismului reprezintă cel mai mare procent din PBI-ul acestei țări, prin urmare guvernul e hotărât să îi dea un impuls.

Licitații | Carnaval de diamante la Christie's Geneva

Estimat la peste 12 milioane de dolari, acest diamant alb impecabil de 100,94 carate va fi prezentat la licitația de la Geneva pe 12 mai. Un exemplar rar, de data aceasta nu din Africa, ci din câmpiile reci ale Rusiei.

Karl Lagerfeld x Amber Valletta | Prima colecție durabilă

Marca Karl Lagerfeld a scos la iveală roadele primei colaborări cu actrița, modelul și activista Amber Valletta, concentrându-se pe o serie de accesorii etice și eco-responsabile.

Julia Roberts este noul ambasador Chopard

Julia Roberts este noua imagine a Chopard, începând cu cea mai recentă campanie Happy Sport a mărcii, care marchează lansarea unui ceas Happy Sport în ediție limitată. Piesa aduce un omagiu originalului din 1993.

Pantelleria | Paradisul sălbatic din largul coastei italiene

Un mic paradis sălbatic în largul coastei Italiei, Pantelleria este în centrul atenției datorită unei cărți de călătorie produsă de fotograful Bastien Lattanzio.

Salma Hayek încearcă un nou tratament de îndepărtare a cearcănelor și arată ca un supererou

Salma Hayek este gata să lupte împotriva criminalității! Ei bine, la un alt nivel. Actrița nominalizată la Oscar, în vârstă de 54 de ani, a împărtășit sâmbătă, o fotografie de pe scaunul din salonul de frumusețe.

hourglass_full 3 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Detoxifiere de primăvară | Sfaturi de ținut cont pentru a-ți pregăti corpul pentru plajă

Întrucât primăvara este momentul potrivit pentru a reechilibra corpul, specialiștii ne oferă soluțiile unei detoxifiere de 3 zile pentru a elimina toxinele acumulate și a recâștiga energia înainte sosirea verii.

hourglass_full 9 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Alimente cu calorii negative de care poți face abuz

Nu cu mult timp în urmă au fost descoperite alimente cu calorii negative. Acestea sunt alimente care au un indice glicemic aproape zero și sunt bogate în fibre. Cu alte cuvinte, caloriile pe care ni le dau aceste alimente s-ar pierde automat în timpul digestiei.

hourglass_full 14 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Un nou director artistic la Bobbi Brown

Hannah Murray devine oficial primul director artistic mondial al mărcii Bobbi Brown.

hourglass_full 15 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Perle | Noua tendință în materie de manichiură în această primăvară

Perlele nu mai sunt doar pentru accesorii. Acum împodobesc unghiile în combinații fermecătoare.

hourglass_full 16 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Filete tensoriale | Lifting facial fără operație cu un rezultat natural

Filetele tensoriale care, trecute sub piele, permit strângerea feței. Pentru medicii esteticieni „este o procedură interesantă de a trata efectele îmbătrânirii fără a modifica morfologia. Ridicăm pielea fără a crea volum suplimentar, obținând astfel un rezultat care rămâne natural.

hourglass_full 17 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH