Destinații deschise turiștilor vaccinați împotriva Covid-19. România, inclusă pe listă

Pe măsură ce pandemia Covid-19 continuă să facă ravagii în industria turismului, nenumărate destinații din întreaga lume își vaccinează cetățenii. Marea Britanie a vaccinat deja peste 15 milioane de oameni, în timp ce SUA administrează în prezent 1,6 milioane de vaccinuri pe zi.

Între timp, Danemarca a anunțat planurile de a lansa un pașaport digital pentru coronavirus până la sfârșitul lunii februarie. Deși trebuie subliniat faptul că principalele vaccinuri anti Covid sunt eficiente 95%, ceea ce înseamnă că persoanele vaccinate se pot infecta și pot răspândi virusul către alții, nu există nicio îndoială că imunizarea va debloca lumea. Ca rezultat, o serie de destinații aleg fie să renunțe la restricțiile de intrare în țară în cazul celor vaccinați, fie să le relaxeze semnificativ.

Iată șapte destinații care se redeschid pentru turiștii care au primit vaccinul Covid-19.

Cipru

În decembrie, Cipru a devenit prima destinație care și-a anunțat planurile de a permite călătorilor care au fost vaccinați să intre în țară fără a fi nevoie să intre în carantină. În plus, vizitatorii care oferă dovezi că au primit ambele doze de vaccin anti Covid-19 vor avea permisiunea de a vizita țara fără a avea un rezultat negativ al testului PC-R la sosire.

În prezent, călătorii cărora li se permite să viziteze Cipru au opțiunea de a furniza fie un test PCR negativ efectuat în termen de 72 de ore înainte de călătorie, fie de a fi supus unui test la sosire. Apoi, trebuie să intre în carantină timp de două săptămâni. Perioada de izolare poate fi scurtată dacă călătorii sunt supuși unui test în a zecea zi de carantină pe cheltuiala lor și primesc un rezultat negativ.

Estonia

Estonia nu doar că a renunțat la cerințele obligatorii de carantină pentru călătorii din UE, ci și în cazul celor s-au au avut Covid-19 în ultimele șase luni și s-au vindecat. Țara acceptă, de asemenea, persoanele vaccinate cu ser Moderna, Pfizer-BioNTech sau Oxford-AstraZeneca, cele trei care au fost aprobate de Uniunea Europeană.

Numai certificatele de vaccinare traduse în estonă, rusă sau engleză vor fi recunoscute, iar vizitatorii care au avut anterior Covid vor trebui să aibă un certificat de la medic, precum și un test PCR recent care să indice că nu mai sunt infectați cu virusul.

Estonia are în prezent o carantină obligatorie de 10 zile la sosire, cu excepții pentru țările europene considerate cu risc scăzut, cum ar fi Bulgaria, Islanda și Norvegia, precum și dovezi ale unui test PCR negativ efectuat în termen de trei zile de la sosire. Cei care sosesc din Marea Britanie trebuie, de asemenea, să prezinte un test PCR negativ efectuat cu cel puțin 72 de ore înainte de sosire.

Georgia

Și Georgia a ales, de asemenea, să ridice restricțiile pentru călătorii vaccinați. Turiștiinevaccinați trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului PCR efectuat în termen de 72 de ore și, de asemenea, trebuie să facă un al doilea test „pe cheltuiala lor” în ziua a treia a șederii lor.

Islanda

De la 1 mai, turiștii vaccinați din țările Uniunii Europene, precum și din Liechtenstein, Norvegia și Elveția, pot sări peste carantină atunci când ajung în Islanda și nu vor fi obligați să depună un test PCR negativ. Vizitatorii care au dovada vaccinării cu unul din cele 3 seruri aprobate în UE tradusă în islandeză, daneză, norvegiană, suedeză sau engleză vor fi scutiți de restricțiile la frontieră.

Polonia

Călătorii din țările UE pot vizita Polonia fără a fi supusă unei carantine obligatorii de 10 zile „pe baza unui certificat care confirmă vaccinarea împotriva Covid-19”. Cei care au un test SARS-CoV-2 negativ la sosire sunt, de asemenea, scutiți, cu condiția să nu fie mai vechi de 48 de ore în momentul intrării în țară.

România

Toți călătorii care sosesc în România din destinații permise și care au fost vaccinați anti Covid sunt scutiți de la carantină la sosire începând cu 18 ianuarie. Noile reguli au fost anunțate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), care a stipulat că vizitatorii și rezidenții care se întorc vor trebui să prezinte dovezi că au primit două doze de vaccin pentru a evita izolarea obligatorie. A doua doză trebuie să fi fost administrată cu cel puțin 10 zile înainte de sosirea lor.

În prezent, călătorii care sosesc din țările aflate pe „lista galbenă” a României , care este alcătuită din destinații cu risc epidemiologic ridicat, trebuie să stea în carantină timp de 14 zile. Cei care fac dovada unui test PCR efectuat cu cel puțin 72 de ore înainte de intrarea în țară trebuie să stea în carantină timp de 10 zile.

Seychelles

În ianuarie, Seychelles a aderat la numărul tot mai mare de destinații care renunță la carantină pentru călătorii care au fost vaccinați împotriva Covid-19. Vizitatorilor vaccinați li se permite acum să intre în țară fără a fi nevoie să stea în carantină timp de 10 zile.

Cu toate acestea, ei trebuie să prezinte în continuare un rezultat negativ al testului PCR efectuat în termen de 72 de ore de la călătorie, precum și un certificat de la autoritatea națională de sănătate care să verifice că au fost vaccinați.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Noul Land Rover Defender, în ediție limitată, reînvie spiritul de aventură

Când ai o mașină iconică precum un Land Rover Defender, să-ți iei rămas bun poate fi un lucru greu de făcut.

Amazon vrea să-și lanseze propria monedă digitală

Amazon ar putea dezvălui în curând o nouă criptomonedă, dedicată achizițiilor exclusive pe diversele sale platforme, de la magazinul său online la Prime Video, prin intermediul magazinului său de aplicații, conform rapoartelor.

Anastasia Soare revoluționează lumea frumuseții cu noua aplicație pentru sprâncene

„Regina sprâncenelor” a stabilit o întâlnire virtuală pe telefon. Noua aplicație lansată de Anastasia Beverly Hills, marca Anastasiei Soare, promite să-ți salveze sprâncenele.

Cele 4 tendințe ale modei pentru toamna/iarna 2021/2022 văzute la prezentarea de modă Valentino

Prezentată colecției Valentino toamnă-iarnă 2021-2022 de la Milano combină modele grafice cu volume ultra-scurte, toate în alb și negru. Un nou capitol care sărbătorește individualitatea și o nouă viziune a romantismului.

Tratament regal | Cele mai frumoase castele din Europa de închiriat

Închirierea de castele este o experiență spectaculoasă de vacanță. Vă prezentăm opt ​​castele europene încântătoare, unele datând din secolul al XII-lea, pentru a petrece câteva nopți - dacă nu câteva săptămâni - în vacanța post-pandemică.

Moschino Fall 2021 | Odă pentru farmecul vechiului Hollywood

Jeremy Scott a prezentat noua colecție Moschino într-un film cu o distribuție uimitoare unde promovează glamourul vechiului Hollywood.

Estée Lauder a ales un nou ambasador global al mărcii

Estée Lauder a anunțat că a ales-o pe Ana de Armas, actriță nominalizată la Premiile Globurile de Aur, noua ambasadoare globală a mărcii. Ana va participa la campaniile publicitare, prima debutând în martie 2021, pentru un nou parfum. Ana se alătură listei actuale a talentelor globale Estée Lauder, inclusiv Anok Yai, Bianca Brandolini D'Adda, Carolyn Murphy, Diana Penty, Grace Elizabeth, Karlie Kloss și Yang Mi.

Dior Joaillerie | Etapele nevăzute în realizarea bijuteriilor din cea mai nouă colecție

Dior Joaillerie dezvăluie noua sa colecție Gem Dior, inspirată de natură și de designul mineralelor, oferind un loc pietrelor precum malachit, lapis lazuli, carneol, opal roz și ochi de tigru.

Gal Gadot, însărcinată din nou

Actrița Gal Gadot, în vârstă de 35 de ani, a transmis uimitoarea veste cu o fotografie, făcută împreună cu soțul ei, Yaron Varsano și cele două fiice ale lor, Maya și Alma.

Detofixierea de primăvară în 6 pași

Soarele din ultimele zile anunță revenirea iminentă a primăverii. Un sezon de reînnoire ideal pentru a readuce contorul la verde după câteva luni de încercare, atât fizic, cât și psihologic. Cheia? Concentrați-vă pe o cură de detoxifiere care va stimula procesul de purificare naturală a organismului afectat de stres, poluare, stil de viață sedentar și o dietă pro-inflamatorie.

Celebrul bulevard Champs-Elysees se transformă într-o „grădină extraordinară“

Franţa a făcut public un plan de a transforma bulevardul Champs-Elysees din Paris într-un proiect de 250 milioane de euro ce ar urma să fie implementat în 2024, când ţara va găzdui Jocurile Olimpice.

Bruno Mars x Lacoste | O odă vintage către soarele californian

Cântărețul Bruno Mars investește în modă și stil de viață odată cu lansarea brandului său, Ricky Regal, pentru care a încheiat un parteneriat cu Lacoste. Rezultatul este o colecție cu accente vintage.

Confort în natură la superlativ | Autorulota cu lift și studio de yoga

Când producătorii de autorulote doresc să adauge spațiu, soluția este de obicei aceeași: o fac mai lungă. Dar un producător chinez de automobile vine cu o abordare diferită: creează un al doilea nivel.

hourglass_full 7 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Capri | Cel mai vechi hotel de pe insulă primește o nouă identitate

Hotelul La Palma din Capri, care se va deschide în aprilie 2022, va fi inclus într-un portofoliu plin de farmec, care include și Hôtel du Cap-Eden-Roc din Antibes.

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Fenomenul Maldive | Paradisul din Oceanul Indian a tras lozul câștigător în 2020

În majoritatea destinațiilor, lipsa turiștilor ar fi un motiv imens de îngrijorare. Dar asta a fost înainte de 2020 și înainte ca pandemia de coronavirus să schimbe modul în care călătorim pentru totdeauna.

hourglass_full 9 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Destinații deschise turiștilor vaccinați împotriva Covid-19. România, inclusă pe listă

Pe măsură ce pandemia Covid-19 continuă să facă ravagii în industria turismului, nenumărate destinații din întreaga lume își vaccinează cetățenii. Marea Britanie a vaccinat deja peste 15 milioane de oameni, în timp ce SUA administrează în prezent 1,6 milioane de vaccinuri pe zi.

hourglass_full 12 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Colle Allegro | Un proiect care reînvie vechea frumusețe a Italiei

Colle Allegro este un proiect al unui „nou mod de viață toscan”, inspirat de stilul pe care familia Gori a vrut să-l acorde acestei locații.

hourglass_full 14 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Castello di Vicarello | Experimentează La Dolce Vita italiană

Acest castel din secolul al XII-lea, restaurat cu multă dragoste, oferă o perspectivă autentică asupra modului de viață italian, prin experiențe captivante, mâncare și vin local și vederi uimitoare asupra Maremmei.

hourglass_full 19 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL