Când se redeschide publicului Catedrala Notre-Dame din Paris

Catedrala Notre-Dame din Paris va fi redeschisă publicului în decembrie 2024.

Reconstrucția Catedralei Notre Dame din Paris avansează suficient de rapid pentru a permite redeschiderea acesteia pentru vizitatori și credincioși la sfârșitul anului 2024, la aproape șase ani după ce un incendiu i-a devastat acoperișul, au anunțat luni autoritățile franceze. Incendiul a avut loc pe 15 aprilie 2019.

Spirala emblematică a catedralei, care s-a prăbușit în incendiu, va începe să reapară treptat deasupra monumentului în acest an, într-un semnal puternic de renaștere a acestuia, a declarat generalul de armată însărcinat cu acest proiect colosal, generalul Jean-Louis Georgelin.

„Întoarcerea turlei pe cerul Parisului va fi, în opinia mea, simbolul faptului că suntem învingători în bătălia de la Notre Dame”, a declarat el pentru Associated Press.

Reconstrucția propriu-zisă a început anul trecut, după mai bine de doi ani de muncă pentru a face monumentul suficient de stabil și sigur pentru ca artizanii să înceapă să îl reconstruiască.

Autoritățile au ales să reconstruiască monumentul din secolul al XII-lea, o capodoperă a arhitecturii gotice, așa cum era înainte. Acest lucru include recrearea turlei înalte de 93 de metri (315 ft) adăugată în secolul al XIX-lea de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc.

Între timp, o expoziție accesibilă gratuit șu intitulată „Notre-Dame de Paris: în inima șantierului” va fi deschisă marți pentru vizitatori într-o instalație subterană din fața catedralei. Accesibilă gratuit, aceasta pune în evidență operațiunile în curs de desfășurare pe șantier. De asemenea, sunt expuse unele rămășițe de la incendiu și opere de artă din catedrală.

Generalul Georgelin a declarat că catedrala se va redeschide în decembrie 2024, în conformitate cu obiectivul stabilit de președintele Emmanuel Macron imediat după incendiu – totuși, va fi prea târziu pentru Jocurile Olimpice de la Paris programate în vara anului viitor.

„Treaba mea este să fiu pregătit să deschid această catedrală în 2024. Și o vom face”, a declarat generalul Georgelin. „Ne luptăm în fiecare zi pentru asta și suntem pe o cale bună”.

Acest lucru „înseamnă că arhiepiscopul capitalei va fi din nou în măsură să celebreze liturghia catolică în catedrala sa”, iar monumentul va fi, de asemenea, „deschis pentru a fi vizitat de turiști”, a spus el.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Daniela Crudu și-a botezat fetița. Imagini de la eveniment

Distribuie Emoții mari pentru Daniela Crudu care, marți, 6 iunie, și-a botezat fetița, pe Daiana. Fosta asistentă TV a publicat pe contul de socializare imagini de la eveniment.

Acest diamant masiv de 126 de carate a condus la licitațiile de primăvară Christie’s

Piesele excepționale de la Tiffany & Co. și Cartier, precum și Van Cleef & Arpels s-au vândut, de asemenea, cu milioane de euro în două vânzări.

Porsche intră în cursa mașinilor electrice cu un nou concept de supercar

Misiunea X EV, elegantă, de dimensiuni joase, a fost concepută pentru a doborî recordul turului de la Nürburgring. Și se va încărca de două ori mai repede decât Taycan.

Bourbonul de 75.000 $ va fi lansat pe orbită și maturat în spațiul cosmic timp de un an

Ați auzit de bourbon învechit pe nave, în vagoane sau bătut cu muzică heavy metal. Dar o distilerie artizanală duce lucrurile la un nou nivel lansând whisky- ul său pe orbită pentru un an de maturare în spațiul cosmic. Nimeni nu va putea încerca acest bourbon timp de cel puțin patru ani, așa că rămâne de văzut dacă va merita prețul de 75.000 de dolari.

Bulgari deschide un hotel de lux în centrul Romei

Bijutierul de lux Bulgari urmează să inaugureze vineri un hotel de cinci stele cu vedere la Mausoleul lui Augustus, recent restaurat, din centrul Romei, după câțiva ani de lucrări.

Cum arată și cu ce se ocupă Claudia, singura fiică a Anastasiei Soare

Claudia Soare, fiica Anastasiei Soare are 35 de ani și în prezent este președintele la compania fondată de mama ei, anume Anastasia Beverly Hills.

Anamaria Prodan își deschide cazinou

Anamaria Prodan își deschide cazinou doar peste câteva zile. Impresara de fotbaliști a anunțat într-un interviu pentru Playsport cine sunt partenerii ei de afacere, dar și când va fi inaugurat.

Andreea Antonescu, botez cu ștaif pentru fiica sa, Victoria

Andreea Antonescu se pregătește de botezul fetiței sale celei mici.

Victoria's Secret: emblematica prezentare de modă revine pentru începutul anului școlar

Spectacolul de modă Victoria's Secret, care prezintă modele celebre precum Adriana Lima, Gisele Bündchen, Kendall Jenner, Gigi și Bella Hadid și unde modelele se numesc „Îngeri”, urmează să revină după o pauză de patru ani. Compania globală de lenjerie intimă și-a anunțat revenirea cu un turneu mondial și un documentar.

Cel mai scump ceas Omega vândut vreodată la licitație este de fapt un fals de 3,4 mil. $

Speedmaster, care a fost dezvăluit ca Frankenwatch, a fost vândut la Phillips în noiembrie 2021.

Rolex își deschide primul magazin pe o navă de croazieră

Marca elvețiană s-a asociat cu Explora Journeys pentru a aduce ceasurile sale râvnite la bordul noului vas „Explora I”.

Louis Vuitton lansează o colecție Via „Treasure Trunks”, care va fi vândută ca NFT-uri în ediție limitată

Louis Vuitton merge pe o nouă cale și vă duce împreună cu un nou proiect numit „Via”, cuvântul latin care înseamnă „drum”.

Rolex își deschide primul magazin pe o navă de croazieră

Marca elvețiană s-a asociat cu Explora Journeys pentru a aduce ceasurile sale râvnite la bordul noului vas „Explora I”.

hourglass_full 3 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Louis Vuitton lansează o colecție Via „Treasure Trunks”, care va fi vândută ca NFT-uri în ediție limitată

Louis Vuitton merge pe o nouă cale și vă duce împreună cu un nou proiect numit „Via”, cuvântul latin care înseamnă „drum”.

hourglass_full 3 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Dubai construiește cel mai mare aeroport din lume

Dacă este cel mai mare, trebuie să fie în Dubai! Această zicală devine sinonimă cu aproape tot ce este construit pe pământ, de la zgârie-nori la hoteluri și muzee.

hourglass_full 3 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Dolce&Gabanna combină haute fashion și ospitalitatea luxoasă cu o nouă stațiune de lux în Maldive

Maldivele numite cu exactitate raiul pe Pământ, sunt pe cale să devină pline de farmec odată cu apariția hotelului de lux Dolce & Gabbana.

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Uber lansează un serviciu de închiriat ambarcațiuni private în Mykonos

Uber tocmai a trecut de la o aplicație de transport la una cool Uber! Bun venit Uber Boat, un charter de ambarcațiuni la cerere în Mykonos, Grecia.

hourglass_full 10 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Stațiunea de lux mistică se deschide pe un platou din Arabia Saudită!

Când sunteți la Roma, faceți ca romanii, iar când sunteți în Arabia Saudită, rămâneți ca cei bogați! Azulik AlUla este noua adresă a luxului chiar în mijlocul deșertului. Această stațiune ecologică de pe altă lume este o destinație care te teleportează într-o lume fantastică datorită împrejurimilor naturale fascinante ale unei văi străvechi.

hourglass_full 11 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL