Valentino a lansat colecția Haute Couture Toamnă 2021

Directorul de creație Pierpaolo Piccioli a prezentat o colecție frumoasă și sofisticată la Veneția, într-un dialog cu un grup de artiști eclectici și internaționali.

„Moda nu este artă”, crede Pierpaolo Piccioli. „Moda are întotdeauna un domeniu practic în timp ce arta este un scop în sine”. Deși nu se îndepărtează de acest concept, arta a jucat un rol esențial în colecția de modă Valentino Des Ateliers a lui Piccioli prezentată joi la Veneția, deoarece 22 din cele 82 de modele de pe pistă au fost create într-un schimb cu un grup eclectic și internațional format din 17 artiști. Și, deși hainele pot fi concepute ca funcționale, ele au fost cât se poate de visătoare și, în esență, opere de artă în sine.

De exemplu, o pictură a lui Andrea Respino a inspirat o ținută realizată din 150 de bucăți diferite de țesături, de la satin la tafta, dar și paiete. S-ar putea surprinde pictura pe partea din față a îmbrăcămintei, în timp ce spatele a fost conceput cu ajutorul lui Respino.

Un alt lucru remarcabil a fost o fustă lungă, strălucitoare, cu paiete, purtată sub o pelerină lungă din tafta, cu un model care amintește de imaginile poetice ale lunii reflectate pe un lac de către curatorul de artă și fotograful chinez Rui Wu.

Folosind țesăturile de arhivă roșii semnate de Valentino, o rochie fără mâneci a fost înfrumusețată cu un model „care caută intimitatea într-un moment în care nu poți atinge nimic”, a spus Piccioli, referindu-se la o lucrare a artistului Alessandro Teoldi.

Convins că pictura este pentru artă contemporană ceea ce este haute couture pentru modă, Piccioli a lucrat în principal cu pictori.

„Moda și arta sunt practici creative care răspund unor scopuri diferite - unul legat de corp și mișcare, celălalt complet lipsit de constrângeri de gen - care, totuși, găsesc o conjuncție în atelier: locul de a face, de a gândi cu mâinile, de a traduce o dorință, o idee, o senzație într-un obiect tangibil”, a explicat Piccioli pentru WWD.

Piccioli a subliniat că Veneția a fost o alegere conștientă și că nu ar fi putut prezenta această colecție de modă nicăieri altundeva, selectând locația Gaggiandre, parte a Arsenalei care găzduiește expozițiile internaționale de artă și arhitectură și festivalurile internaționale de dans, muzică și teatru de la La Biennale di Venezia - pe care Valentino o sponsorizează.

Piccioli a reușit să prezinte o gamă la fel de puternică în restul colecției, unde silueta trebuia să fie fie lungă și stratificată, fie scurtă și sculpturală.

Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Noua colecție Louis Vuitton High Jewelry, un omagiu aduce fondatorului casei

În urmă cu două sute de ani, s-a născut marca franceză de lux Louis Vuitton. Pentru a sărbători, casa a dezvăluit o nouă colecție High Jewelry inspirată de formidabilul fondator și impactul său asupra industriei în general.

Licitații | Primul Patek Philippe cu cadran verde depășește estimările de vânzare

La începutul acestei luni, a fost lansat un nou Patek Philippe Nautilus cu un cadran verde măsliniu. Specialiștii au numit-o cea mai tare lansare din 2021. Acum, un exemplar care nu a fost niciodată purtat s-a vândut la licitație, depășind toate estimările de preț.

Adela Popescu, dezvăluiri despre viața cu trei copii

Adela Popescu a devenit mamă pentru a treia oară pe 11 iulie, când a dat naștere unui băiețel.

Playboy preia una dintre cele mai controversate companii de lenjerie intimă pentru 350 mil. $

În timp ce Victoria's Secret se îndreaptă spre decență, proprietarul Playboy a ridicat una dintre cele mai controversate companii de lenjerie intimă din lume pentru 350 de milioane de dolari.

Cum să vă aranjați părul pentru a merge la o nuntă?

Dacă sunteți invitate la o nuntă vara aceasta, trebuie să onorați invitația cu o coafură care va face diferența.

Primul card de credit din lume pentru influencerii de pe rețelele de socializare

În timp ce băncile se feresc deseori de la extinderea facilităților de credit la influencerii de pe rețelele de socializare, oamenii de pe social media propun exact opusul! Au lansat recent un card de credit care este disponibil doar pentru grupul digital și care, din păcate, nu poate fi procurat de oamenii obișnuiți.

Cele mai frumoase plaje din Bulgaria

Cele mai frumoase plaje din Bulgaria atrag inclusiv români în căutare de „altceva”. Deoarece în ceea ce privește opțiunile turistice de la mare, vecinii noștri ne-au întrecut, din păcate.

Știați că meditația funcționează ca un botox natural pentru piele?

Printre nenumăratele beneficii ale meditației se află faptul că ar avea virtuți anti-îmbătrânire.

Kendall Jenner lansează prima colecție capsulă

ABOUT YOU lansează prima colecție în colaborare cu Kendall Jenner. Colecția capsulă este alcătuită din 11 piese într-o gamă variată de culori, toate fiind inspirate din stilul personal și de zi cu zi al modelului american. Fiecare articol din colecție este numerotat cu un cod special individual care include ziua de naștere a lui Kendall: 11/03.

Gest impresionant făcut de Jeff Bezos după călătoria în spaţiu

Fondatorul Amazon şi cel mai bogat om din lume a declarat, după zborul în spaţiu al capsulei New Shepard, că intenţionează să acorde câte 100 de milioane de dolari colaboratorului CNN Van Jones şi chef-ului José Andrés, scrie CNN.

Simbolul măiestriei tehnice | Boucheron prezintă Holographique, cea mai recentă colecție High Jewellery

High Jewellery este sinonimă cu Boucheron. Această casă de bijuterii franceză, veche de 163 de ani, nu este doar un profesionist în prezentarea unora dintre cele mai elegante și fascinante creații, dar este, de asemenea, la fel de eficientă în a reinventa capodopere!

Cel mai nou hotel de lux din Budapesta a fost construit într-un palat regal

Un palat vechi de 120 de ani din Budapesta a devenit un hotel elegant, unde oaspeții se vor simți ca regi. Deschis în această vară, elegantul Palat Matild - primul hotel Luxury Collection din oraș - se află de-a lungul Dunării.

Burberry dezvăluie o nouă colecție de vară

Vrem o vară Burberry ca Naomi Campbell. Directorul de creație Riccardo Tisci păstrează viu spiritul logomaniei într-o nouă colecție Monogram.

hourglass_full 3 day ago format_list_bulleted FASHION
Cum să fii cel mai bine îmbrăcată invitată de la nuntă

Ostentația și eleganța s-au întors în 2021, după un an de blocaje! Sezonul nunților se întoarce cu un sentiment de stabilitate și, în timp ce unele restricții rămân în vigoare la nivel global, este clar că viitorii miri își doresc un eveniment inedit.

hourglass_full 4 day ago format_list_bulleted FASHION
Colecția Moschino resort 2022, o explozie de culoare

Moschino s-a întors cu un musical de modă obligatoriu de văzut pentru SS22. Cu Karen Elson în rolul principal și filmat la Universal Studios, musicalul lui Jeremy Scott pentru Moschino este un omagiu adus viselor cu ochii deschiși într-un restaurant american excelent.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted FASHION
Valentino a lansat colecția Haute Couture Toamnă 2021

Directorul de creație Pierpaolo Piccioli a prezentat o colecție frumoasă și sofisticată la Veneția, într-un dialog cu un grup de artiști eclectici și internaționali.

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted FASHION
Phoebe Philo revine pe scena modei și își lansează propriul brand

Phoebe Philo confirmă că se întoarce pe scena modei cu un brand pe care îl lansează în parteneriat cu LVMH.

hourglass_full 10 day ago format_list_bulleted FASHION
De ce Gucci este un brand iubit de Generația Z și celebrat pe TikTok

Casa de modă italiană este cea mai respectată marcă a generației Z, conform raportului VOGUE Business Index - dar care este secretul acestui succes?

hourglass_full 11 day ago format_list_bulleted FASHION