LVMH este cea mai valoroasă companie din Europa

LVMH a devenit cea mai valoroasă companie din Europa, după ce a depășit cea mai mare companie de alimente și băuturi din lume, Nestle.

Conform datelor Finaria, capitalizarea bursieră a grupului francez a fost de aproximativ 319,4 miliarde de dolari (264,6 miliarde de euro) începând cu 26 februarie 2021. Această creștere l-a ajutat să depășească Nestle, care a fost evaluată la aproximativ 292 miliarde de dolari (242 miliarde de euro). În prezent, imperiul în continuă expansiune al lui Bernard Arnault valorează 328,9 miliarde de dolari. La nivel mondial, LVMH ocupă locul 21 în topul celor mai valoroasă companii. Apple se află pe primul loc, cu o capitalizare de piață de puțin peste 2,1 trilioane de dolari.

Fiind cel mai mare grup de lux din lume, LVMH cuprinde 75 de mărci din cinci categorii, printre care celebra Louis Vuitton, marca de șampanie și băuturi spirtoase Moet-Hennessey și casele de modă Dior, Givenchy și Fendi. De asemenea, conglomeratul a achiziționat recent bijutierul american Tiffany & Co. pentru 15,8 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai scumpă afacere din istoria grupului de lux.

În timp ce acțiunile (și profiturile) LVMH au scăzut semnificativ în prima jumătate a anului 2020 din cauza pandemiei de Covid-19, la începutul lunii noiembrie acestea au revenit și au terminat anul cu un câștig de aproape 24%, la 617 dolari (510 euro). De fapt, prețul acțiunilor LVMH a crescut cu aproape 43% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Președintele LVMH, Bernard Arnault, are cu siguranță motive să zâmbească.

În ansamblu, veniturile LVMH au scăzut cu 16%, până la 53 miliarde de dolari (44,7 miliarde de eurp) în 2020, ceea ce nu este deloc rău, având în vedere circumstanțele. Performanța solidă a grupului se datorează, în primul rând, diviziei sale de modă. De-a lungul anului 2020, veniturile organice ale acestei divizii au scăzut doar cu 3%, reprezentând astfel 86,5% din profiturile LVMH pentru 2020.

În al doilea rând, vânzările rezistente ale LVMH în toată Asia. Grupul a înregistrat anul trecut 34% din vânzările sale în Asia (în creștere cu 21% anual), comparativ cu 24% în Statele Unite. În schimb, vânzările în Europa au scăzut cu 24 %. De asemenea, grupul a reușit să stimuleze vânzările online. În ceea ce privește anul 2021, analiștii prognozează o creștere cu 18% a veniturilor și o creștere cu 67% a câștigurilor pentru LVMH. 

Președintele grupului este la fel de optimist. „Într-un context care rămâne incert, chiar și cu speranța vaccinării care ne arată un sfârșit al pandemiei, suntem încrezători că LVMH este într-o poziție excelentă pentru a recupera”, a spus Bernand Arnault într-un comunicat.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Grecia îşi deschide porţile pentru turism

Grecia renunță la carantina obligatorie pentru călătorii vaccinați și pentru cei care prezintă un test pentru Covid-19 negativ de pe piețele cheie ale turismului, inclusiv Europa, Marea Britanie și Statele Unite.

Cum a reușit Bernard Arnault, CEO LVMH, să câștige aproape 100 de miliarde de dolari într-un an

Bernard Arnault a arătat ce înseamnă să fii un magnat de lux, chiar și în contextul unei pandemii globale. Deși veniturile conglomeratului francez de lux LVMH au scăzut cu 17% în 2020, iar profiturile au scăzut cu 28%, averea sa a crescut.

Motivul neașteptat pentru care ar trebui să încerci antrenamentul de mare intensitate

După ani de yoga și activități concentrate pe întindere, revenim la antrenamente mai extreme, mai intense, care lucrează mușchii. Forțarea corpului tău să se autodepășească este în cele din urmă secretul longevității?

Michael Kors la 40 de ani | Un spectacol de modă care reflectă dragostea lui pentru teatru

Privind înapoi la cele patru decenii de afaceri de succes în modă, nu mulți din industria modei, care este rapidă și uneori nemiloasă, pot face asta. Michael Kors este unul dintre ei.

Cel mai scump penthouse din Londra, de vânzare! Cât costă locuința care poate fi plătită cu bitcoin

Dacă ai strâns suficienți bitcoini - cea mai populară criptomonedă a momentului, probabil te încântă ideea de a cumpăra un penthouse de 18.000 de metri pătrați din Londra, care tocmai a fost scos la vânzare pentru aproximativ 244 milioane dolari la bursa curentă.

Modele de manichiură care se poartă în 2021

Primăvara și-a intrat în drepturi și trebuie să o întâmpinăm cum se cuvine. Manichiura curcubeu este tendința perfectă pentru acest sezon. La modă pe Instagram chiar acum, această manichiură ne amintește de culorile vii ale primăverii.

Dom Pérignon și Lady Gaga sărbătoresc puterea libertății creative

Lady Gaga marchează o nouă colaborare, de data aceasta cu marca de șampanie de prestigiu Dom Pérignon. Rezultatul este unul spectaculos și elegant, ilustrat printr-un clip video.

Maldive | Vaccinul anti-COVID, inclus în pachetul de vacanță

Insulele Maldive rămân o destinație de vacanță populară, chiar și în pandemie. Sectorul turismului reprezintă cel mai mare procent din PBI-ul acestei țări, prin urmare guvernul e hotărât să îi dea un impuls.

Licitații | Carnaval de diamante la Christie's Geneva

Estimat la peste 12 milioane de dolari, acest diamant alb impecabil de 100,94 carate va fi prezentat la licitația de la Geneva pe 12 mai. Un exemplar rar, de data aceasta nu din Africa, ci din câmpiile reci ale Rusiei.

Karl Lagerfeld x Amber Valletta | Prima colecție durabilă

Marca Karl Lagerfeld a scos la iveală roadele primei colaborări cu actrița, modelul și activista Amber Valletta, concentrându-se pe o serie de accesorii etice și eco-responsabile.

Julia Roberts este noul ambasador Chopard

Julia Roberts este noua imagine a Chopard, începând cu cea mai recentă campanie Happy Sport a mărcii, care marchează lansarea unui ceas Happy Sport în ediție limitată. Piesa aduce un omagiu originalului din 1993.

Pantelleria | Paradisul sălbatic din largul coastei italiene

Un mic paradis sălbatic în largul coastei Italiei, Pantelleria este în centrul atenției datorită unei cărți de călătorie produsă de fotograful Bastien Lattanzio.

LVMH înregistrează vânzări uriașe în primul trimestru din 2021

Cu vânzări enorme de 17 miliarde de dolari, veniturile LVMH din primul trimestru cresc cu 30% față de 2020. Acțiunile conglomeratului de lux au atins, de asemenea, valori maxime record.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Tiffany aduce schimbări majore în strategia de marketing

Tiffany & Co. vede schimbări majore ale mecanicii sale de marketing. Primele semne ale revizuirii bijutierului de către LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton sunt resimțite în poziționarea și publicitatea companiei.

hourglass_full 7 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Fabrică Valentino, distrusă de flăcări. Pierderile sunt uriașe!

O fabrică de pantofi deținută de Valentino a fost devastată de incendiu, aproximativ 38.000 de perechi de pantofi fiind distruse în hub-ul de producție de înaltă calitate din Italia.

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Top 3 cele mai respectabile mărci din lume

Rolex și Ferrari se numără printre primele trei cele mai respectabile mărci din lume, spune un nou sondaj. Cele două nume din industria luxului se află în spatele brandului Lego în sondajul Global RepTrak 100 din 2021.

hourglass_full 9 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Alibaba, sancțiuni record pentru comportamentul monopolist din China

Autorităţile de reglementare din China au sancţionat gigantul din comerţul electronic Alibaba cu 18 miliarde yuani (2,3 miliarde euro) pentru încălcarea reglementărilor antimonopol şi abuz de poziţie dominantă.

hourglass_full 10 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Proprietarul Gucci, Kering, deschide un nou hub logistic global în Italia

Kering a finalizat prima fază a noului său centru logistic global din nord-vestul Italiei, contribuind la creșterea stocării grupului de lux francez și la accelerarea livrărilor globale.

hourglass_full 13 day ago format_list_bulleted ECONOMIC