Brățările cu diamante ale Mariei Antoinette, scoase la licitație

Christie's va vinde brățările cu 112 diamante în total, la licitația Magnificent Jewels în noiembrie.

Nu în fiecare zi poți licita pentru bijuteriile coroanei. Dar poți face asta la Christie's în această toamnă. Miercuri, casa de licitații britanică a anunțat că o pereche de brățări cu diamante deținute de regina Marie Antoinette va fi primul lot din vânzarea Magnificent Jewels, care va avea loc pe 9 noiembrie în Hotelul Des Bergues Four Season din Geneva. Brățările au 112 diamante în total: fiecare piesă este alcătuită dintr-o clemă cu cinci diamante și trei rânduri de 17 pietre. Cele mai mari diamante sunt aranjate în centru, în timp ce cele mai mici sunt fixate pe o margine de metal.

Marie Antoinette a cumpărat brățările în primăvara anului 1776 pentru 250.000 de lire, o sumă astronomică pentru acea vreme. Se spune că regina avea o afinitate pentru bijuterii, în special pentru diamante. Potrivit ambasadorului Austriei în Franța, contele Mercy-Argenteau, ea a plătit brățările parțial cu pietre prețioase din propria colecție și parțial cu bani primiți de la regele Ludovic al XVI-lea. Potrivit Christie's, istoricul Vincent Meylan a găsit recent un articol în ziarele regelui din februarie 1777 care confirmă acest lucru.

În 1791, în plină Revoluție Franceză, regina a trimis o scrisoare către Mercy-Argenteau explicând că intenționează să-i trimită un cufăr de lemn pentru păstrare. În acel moment, el se afla la Bruxelles și a păstrat cufărul până după decapitarea Mariei Antoinette în 1793. În anul următor, nepotul ei, Francisc al II-lea, a ordonat deschiderea cufărului, astfel încât să poată fi inventariat. Printre articolele din cufăr au fost găsite brățările vândute în această toamnă. Ele au fost date ultimei fiice supraviețuitoare a lui Marie Antoinette, Marie Thérèse - denumită Madame Royale - când a ajuns în Austria în ianuarie 1796. În 1816, artistul Antoine-Jean Gros a imortalizat-o pe Marie Thérèse într-un portret cu aceste brățări.

Testamentul lui Marie Thérèse, din 1 iulie 1851, cerea ca întreaga colecție de bijuterii - inclusiv bijuteriile mamei sale - să fie împărțită între nepoții ei. Potrivit Christie's, brățările cu diamante sunt singurele bijuterii de familie care includ diamante și care au aparținut Mariei Antoinette. Este posibil ca brățările să fi fost remontate mai târziu, dar nu au fost aduse modificări compoziției lor generale și numărului de diamante. 

Se estimează că brățările aduc undeva între 2 și 4 milioane de dolari, potrivit Robb Report
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Un expert în cristale dezvăluie cele 3 pietre pentru a spori libidoul

Un expert în cristale compilează pietrele ale căror virtuți îți vor trezi sexualitatea.

Simona Halep și Toni Iuruc, primele fotografii din luna de miere

Simona Halep s-a căsătorit civil cu alesul ei, Toni Iuruc, pe 15 septembrie. Evenimentul a avut loc în prezența familiei și a prietenilor, fiind urmat de o petrecere de pomină într-un club de lux din Mamaia.

Orient Express lansează colecția de obiecte de călătorie

Linia, realizată în colaborare cu mărci precum Smythson și Cire Trudon, este disponibilă exclusiv la La Samaritaine până la sfârșitul lunii octombrie.

Personajele Fortnite se îmbracă de la Balenciaga

Casa de modă Balenciaga intră în universul jocurilor video „îmbrăcând” patru personaje din seria Fortnite.

Harley Davidson pune în vânzare cea mai uimitoare bicicletă electronică

Acum un an, Harley-Davidson a decis să lanseze divizia sa de biciclete electrice într-o nouă companie numită Serial 1 ca parte a unui proces de restructurare. Anunțul a fost făcut odată cu prezentarea unui prototip de bicicletă electronică conceput ca un omagiu adus primei motociclete a companiei de acum 100 de ani, cunoscută sub numele de Harley-Davidson Serial 1.

Berlin Art Week | Un artist vinde un covrig cu avocado din aur solid. Piesele sunt scoase la imprimanta 3D

Puteți pune preț pe artă, dar nu pe idee. Un artist vinde la Berlin Art Week pâine prăjită cu avocado realizate din aur. Valoarea sandvișului se ridică la suma de 2,9 milioane de dolari.

Săptămâna Modei din Londra | Vivienne Westwood și Erdem

A început Săptămâna Modei la Londra. Designerii își expun creațiile pentru sezonul primăvară 2022.

Gabriela Hearst are un nou CEO

Thierry Colin care anterior a fost director financiar pentru Burberry în New York este noul CEO al mărcii Gabriela Hearst.

Adele a publicat prima fotografie alături de iubitul ei

Adele și Rich Paul formează un cuplu. Cântăreaţa în vârstă de 35 de ani a participat împreună cu agentul sportiv la un eveniment.

Navele de croazieră Nimble Expedition sunt construite pentru aventură și lux

Uitați de orașele plutitoare care navighează între porturile supraaglomerate și copleșitoare. Pe măsură ce industria de croazieră se dezghețează după blocajele impuse de Covid, se reorientează radical, lansând o serie de nave noi care combină călătoriile către destinații îndepărtate cu facilități de înaltă calitate.

Roxana Nemeș s-a măritat! Ce critici a primit vedeta după nuntă

După ani buni de relație, Roxana Nemeș și iubitul ei, Călin Hagima, au devenit soție și soț. Cei doi s-au căsătorit civil vineri, 17 septembrie, în București.

Anda Adam a fost cerută în căsătorie

Anda Adam nu e încă divorțată, dar a fost cerută în căsătorie de iubitul misterios! Vedeta nu-și ține inelul de logodnă pe deget: ”E prea scump”.

Acest ceas uimitor A. Lange & Söhne este o creație unică ce nu are preț

Cea mai excepțională expoziție de mașini clasice din lume, Concorso d'Eleganza Villa d'Este, urmează să revină în octombrie, după o pauză de un an din cauza pandemiei.

hourglass_full 4 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Cel mai recent ceas Hublot conține cristale de aur crescute în laborator

Departamentul de metalurgie al ceasornicarului a reușit să recreeze cea mai rară formă de aur cunoscută de om.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Conceptul de superyacht cu piscină infinită și cinema în aer liber

Dacă ați crezut că ați văzut totul atunci când vine vorba de modele inovatoare de superyachturi de lux, acest nou concept hibrid s-ar putea să fie dovada că v-ați înșelat.

hourglass_full 7 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Tiffany & Co reînvie relicvele artistice

După ce a pus mâna pe un Basquiat în urmă cu câteva zile, bijutierul american lucrează acum cu artistul Daniel Arsham la un remake al legendarei Tiffany Blue Box. Adică aproape 49 de sculpturi inedite, care conțin o ediție specială a brățării Knot.

hourglass_full 12 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Brățările cu diamante ale Mariei Antoinette, scoase la licitație

Christie's va vinde brățările cu 112 diamante în total, la licitația Magnificent Jewels în noiembrie.

hourglass_full 13 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Noul ceas Bulgari în ediție ultra-limitată are un cadran care strălucește în întuneric

Cadranul Super-LumiNova de culoare verde aprins al ceasului negru de 43 mm iese în evidență în mod natural în mulțime.

hourglass_full 14 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN