Descoperiți noua colecție resort Chanel

Punk a întâlnit Provence în colecția de croazieră Chanel 2022 a lui Virginie Viard, prezentată în carierele de calcar din Les Baux-de-Provence.

Les Baux-de-Provence, satul pitoresc din sudul Franței, este cunoscut pentru străzile sale șerpuitoare, panorama asupra mării și Carrières de Lumières. Carierele de calcar sunt o atracție turistică majoră, găzduind spectacole captivante de lumină și sunet dedicate artiștilor precum Van Gogh și Cézanne. Pentru Chanel, locația are o semnificație specială: a servit ca scenă pentru filmul din 1960 „Testamentul lui Orfeu”, regizat de poetul și dramaturgul Jean Cocteau, care a fost prietenul lui Gabrielle „Coco” Chanel.

Câteva ambasadoare ale casei - inclusiv Charlotte Casiraghi, însoțită de mama ei, prințesa Caroline de Monaco; Vanessa Paradis; Alma Jodorowsky și Caroline de Maigret - au fost duse la cariera de calcar pentru a participa la filmările colecției de Chanel Cruise 2022, dezvăluită online marți. Aruncând nori de praf, modelele au apărut pe fundalul alb într-o succesiune de ținute grafice care au redat contrastul dintre alb și negru sau noapte și zi. Punctul de plecare al directorului de creație Virginie Viard a fost o imagine suprarealistă din filmul lui Cocteau: un bărbat într-o ținută neagră strâmtă, cu cap și coadă de cal. 

Cocteau și Chanel împărtășeau fascinația față de fiare, personaje mitologice sau de altă natură: grifoni și centauri pentru el; lei, cerbi și sfinxuri pentru ea. Deși Viard este în fruntea casei de mai bine de trei decenii, ea a mărturisit că vede arhivele Chanel cu ochi noi, de când l-a succedat pe Karl Lagerfeld în calitate de director artistic în 2019. Virginie Viard a avut grijă să se distanțeze de obsesia poetului față de mitologie - cu excepția unei rochii de culoarea fildeșului. „În caz contrar, pare prea grecesc”, a spus ea.

În schimb, a renunțat la semnătura sa estetică rock-chic, care a primit un accent punk în acest sezon, cu fuste din piele cu franjuri, pulovere tricotate și bijuterii îndrăznețe, inclusiv un piercing dublu C pentru buza inferioară. Acestea au fost echilibrate cu o doză puternică de Riviera swagger.

La final, ca surpriză, Chanel a prezentat un concert, înregistrat în grădinile hotelului vecin Baumanière, cu Sébastien Tellier în duet cu oaspeți, printre care Paradis, Angèle, Juliette Armanet și Casiraghi.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Emily Ratajkowski, critici dure din cauza fiului ei

Emily Ratajkowski a stârnit un val de indignare în mediul online, după ce a postat pe pagina sa de Instagram câteva fotografii în care își ține copilul, în vârstă de trei luni, într-un mod ciudat.

Care sunt tendințele de machiaj care vor marca revenirea la normal?

De la fardul de ochi pastelat la creionul de ochi albastru, inclusiv rujul maro, în acest articol veți descoperi cele mai populare machiaje prezente pe Pinterest.

Burberry intră în universul NFT

Brandul britanic va lansa primul joc pe vinil NFT în ediție limitată, în parteneriat cu Mythical Games.

Parfum Kliger, inspirat de insula pe care a copilărit Karl Lagerfeld

Crescând la Paris, parfumierul Ben Krigler nu a auzise niciodată de insula germană Sylt, situată la 9 kilometri de continent. După ce a fost dus pe insulă într-una dintre vacanțe, Kliger s-a îndrăgostit pe loc de această evadare pe care el o numește „un amestec între urban și sălbăticie”.

Bijuterii: Art Nouveau va înlocui nebunia pentru Art Deco?

Între mult așteptata redeschidere a La Samaritaine din Paris și repornirea uneia dintre bijutierii vremii, Vever, Art Nouveau revine, iată, spre surprinderea tuturor, în acest sezon.

Gucci | Colecție centenară la Săptămâna Modei din Milano

Brandul de lux își sărbătorește legătura cu lumea muzicală cu o colecție centenară care va fi dezvăluită în timpul Săptămânei Modei de la Milano.

Jacob & Co. | Ceas dedicat seriei Fast & Furious de 580.000 $

Au trecut 20 de ani de când i-am urmărit pe Paul Walker, Vin Diesel și o mână de pasionați de viteză conducând boliduri în Fast & Furious. Jacob & Co. a lansat un nou ceas dedicat francizei.

Andreea Raicu, secretul unui stil de viață sănătos

Andreea Raicu arată senzațional, iar asta se datorează stilului său de viață sănătos, pe care l-a adoptat în urmă cu mulți ani.

Dior machiaj Resort 2022: tendințe de la prezentarea de modă

Peter Philips a obținut inspirație de la zeițele din Grecia și a decorat ochii modelelor cu perle.

Balmain Resort 2020 | Olivier Rousteing a creat cea mai personală colecție de până acum

Olivier Rousteing spune despre colecția Balmain Resort 2022 că este cea mai personală de până acum, îmbinând originile sale africane cu noul stil francez.

Pharrell Williams lansează un program de mentorat cu Chanel

Artistul și producătorul american și casa de modă de lux și-au unit forțele în inițiativa în două părți, care va include mentorate, ateliere și invitați celebri.

David Guetta își vinde apartamentul din Miami. Acceptă doar Bitcoin sau Ethereum

Dacă sunteți un fan al lui David Guetta, dar și un entuziast cripto, nimic nu poate fi mai bun decât următoarea veste! Celebrul DJ francez a dezvăluit că va accepta vânzarea unui apartament pe plajă în Miami în valoare de 14 milioane de dolari în Bitcoin sau Ethereum.

Burberry intră în universul NFT

Brandul britanic va lansa primul joc pe vinil NFT în ediție limitată, în parteneriat cu Mythical Games.

hourglass_full 11 hour ago format_list_bulleted FASHION
Balmain Resort 2020 | Olivier Rousteing a creat cea mai personală colecție de până acum

Olivier Rousteing spune despre colecția Balmain Resort 2022 că este cea mai personală de până acum, îmbinând originile sale africane cu noul stil francez.

hourglass_full 3 day ago format_list_bulleted FASHION
Colecția Louis Vuitton Resort 2022 | Nicolas Ghesquière cucerește spațiul

Nicolas Ghesquière se dezlănțuie cu culori aprinse, țesături jacquard bogate, forme clare din anii '60 și o serie de referințe la cucerirea spațiului.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted FASHION
Colecția Versace Resort 2022

Donatella Versace este gata să dea uitării vremurile întunecate pe care le-am trăit cu toții. Pentru colecția Resort 2022, ea propune o gamă distractivă, îndrăzneață.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted FASHION
Ferrari dezvăluie prima sa colecție de modă

Ferrari a organizat duminică primul său spectacol de modă pentru a-și dezvălui colecția de modă de lux pentru bărbați și femei, la sediul companiei din Maranello, Italia, concepută de directorul creativ al mărcii, Rocco Iannone.

hourglass_full 7 day ago format_list_bulleted FASHION
Netflix lansează prima linie de modă high-end în colaborare cu Halston

Veste uimitoare pentru pasionații de modă! Netflix a lansat recent o colecție de modă de lux în asociere cu Halston. Duo-ul își propune să celebreze seria biopic a designerului omonim, oferind în același timp cunoscătorilor șansa de a deține unele dintre cele mai fabuloase piese ale sale.

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted FASHION